× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Seriøs Dating
På 40plus kan du søge en kæreste,
der passer til dig.
Pris: ned til 3 kr./dag
Socialt Medie
Benyt 40plus til online hygge,
sammen med de andre.
Pris: helt gratis
Få Nye Venner
Find venner med samme interesser,
og udvid dit netværk.
Pris: gratis/3 kr. pr. dag

51% kvinder
Ligelig
fordeling

49% mænd

Kontakt via kontaktannoncer

40plus er en moderne udgave af det, der i gamle dage hed kontaktannoncer. Her kan du få kontakt med potentielle partnere - hvad enten du er 40, 50, 60 eller 70 år (eller mere).

Det er hurtigt og nemt: opret en profil (kontaktannonce), søg blandt de andre profiler, og tag kontakt til den/dem du finder interessant. Rigtig god fornøjelse!


Kontakt – fra kontaktannoncer til online dating

Du har nu begivet dig ud på en rejse i tiden. Her vil du læse om kontaktannoncernes evolution, fra simpelt sort-hvid tryk, til detaljerede og nemt tilgængelige udgaver på nettet.

Det at opnå kontakt til en potentiel partner har været et stort interessepunkt for os mennesker, lige siden de første Homo sapiens jagede på afrikas sletter. Det er dog et lidt for bredt tidsspektrum at sprede en artikel over – så her vil vi i stedet koncentrere os om den moderne tid, og hvordan vi har rykket os fra (de allerede lidt gammeldags) kontaktannoncer, til kontakt på Internet.

Kontakt annoncer via Pony

Kontaktannoncerne opstod i Guds eget land


Idéen til kontaktannoncer opstod i USA i starten af det 19-århundrede. Mange flyttede vestpå for at tage del i al den nyfundne rigdom, men problemet var, at størstedelen af de emigrerende var mænd. De manglede altså koner; og således opstod idéen til kontaktannoncer, som var annoncer, der i starten hovedsageligt blev leveret fra vest til øst på ryggen af en pony. Derefter var det et spørgsmål om logistik; en ny pony (eller måske den samme) kunne nu levere en kone retur til en glad guldgraver i vesten.

Fordi landet på det tidspunkt stadig ikke var blevet ordentligt tæmmet, kunne det dog være en farlig færd at begive sig ud på. Enorme bjergkæder skulle forceres, indianer-pile skulle undviges, og mad og ly var altid et problem. Amerikanerne er dog et insisterende folkefærd, så de fik det til at lykkes.

Så kom morseapparatet og toget


Efterhånden som der skete udvikling i USA (og resten af verden), opfandt Samuel Morse morseapparatet, og dermed blev det straks nemmere at kommunikere på tværs af større afstande. Sidenhen blev også toget opfundet, og så var logistikken også på plads. Kontaktannoncer var kommet for at blive, og de havde fået meget bedre vilkår.

Resten er historie, som man siger.

Divider

Kontaktannoncer rykker sig fra trykte medier til Internet


Kontakt på NettetHer på de lidt hjemligere kanter har kontakt via annoncer i aviser m.v. også haft stor success. I mange år har det været den foretrukne metode for mange danskere til at finde en potentiel partner, hvis det ikke var muligt at finde en i eks. vennekredsen. Men i takt med udviklingen, er det blevet en hel del nemmere at søge en partner – på Internet kan man nu bladre mellem tusindvis af singler i nærheden af en, og det endda med billede, beskrivelse af interesser og meget andet; ja, det kan næsten virke overvældende med alle de nye muligheder.

Kontakt via annoncer – og andres stigmatisering heraf


Her vil jeg lige skrive et lille indstik om holdningsskiftet til det at søge kærligheden via annoncer. Være det sig i trykte medier eller på nettet, har det at søge en kæreste via annoncer i meget lang tid været noget, der af mange ansås som "sidste udvej". Altså det, man kunne gøre, hvis man absolut ikke kunne finde sig en partner på anden vis. Mange fnøs af idéen – men den dag i dag kan du sikkert finde datingprofiler for mange af datidens "skeptikere".

Dating på nettet er nemlig nu blevet så generelt accepteret i den danske folkeånd, at visse undersøgelser viser, at hver fjerde af os faktisk har fundet kærligheden via nettet. Det er med andre ord ikke længere kun for "nørderne". Der er nu plads til os alle sammen.

Dating på nettet – perfekt til vores hektiske hverdag


Det er efterhånden sjældent at finde kontakt annoncer i trykte medier. Det foregår nu på nettet. Man kan i ro og mag foran PCeren kigge blandt de mange andre singles, der også søger en kæreste, og det endda i ens eget nærområde. Derefter er det nemt at skrive, hvis man lige falder over en der virker interessant, og vupti – så har man et stævnemøde.

Kontakt via nettet kan foregå i præcist det tempo, som der er plads til; er der kun 5 minutter, så kan man faktisk hurtigt logge ind og se, om der er kommet post, eller om der evt. er en sød mand / dame logget på lige nu, som man kan kontakte. Der er også mulighed for at læne sig tilbage i timevis og hygge sig på chatten, eller måske ligefrem tage til et af de mange single-events. Grænserne har rykket sig – både for hvad der er accepteret, og hvilke muligheder man har.

Divider

Og så lidt reklame ;)


Nu er du jo landet på en datingside, nemlig 40plus, som er et tilbud til modne singler over 40 år. Derfor vil vi til slut også tillade os at reklamere lidt for os selv.

40plus Logo Divider

Her på siden finder du over 50.000 profiler, hvoraf langt størstedelen søger en kæreste. Seriøsiteten er vægtet utroligt højt, og vores årvågne support-team står altid klar til at hjælpe dig i gang (eller videre) med din søgning efter en kæreste. Her kan du trygt bladre rundt og se, om ikke din eneste ene gemmer sig her. Eller du kan kigge ind og se, om du ikke kan finde nogle gode venner at dele oplevelser med.

Det er nemt at komme i gang – faktisk tager det kun 2 minutter. Klik her for at oprette en profil, og så har du allerede adgang til at bladre rundt på siden, for at se om det mon kunne være noget for dig.

Rigtig god fornøjelse!

40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!