Dating 40plus
Mød din soulmate her på 40plus
Danmarks største mødested for modne singler over 40 år.
Log ind på 40plus:
Glemt kode?
Husk mig  

Opret gratis profil her
Det tager kun 1 minut - derefter har du
adgang til 40plus.dk!
Mit køn er:
Jeg søger:
Mit postnr:
Opret 40plus ProfilPresseomtale for 40plus
Divider

Find din soulmate her

Det at søge sin soulmate kan godt være et større projekt - for de, der tror på ægte kærlighed og den eneste ene, så kan intet mindre slå til. Øg dine chancer for at finde den helt rigtige ved at oprette en profil på 40plus - her finder du tusindvis af danskere over 40, som også søger en soulmate. Måske finder du din netop her ?

Opret en profil for at starte din søgning
Opret Gratis Profil

Søger du din soulmate?

Vi har vel nok alle en drøm om at finde den eneste ene, - for første gang eller for tiende gang. Vi mennesker har mange udtryk for begrebet den helt store kærlighed. Der er også dem der mener, at den helt store kærlighed finder vi kun èn eneste gang i livet.

Størst af alt
er kærligheden, er der et ordsprog der siger. Sætningen kommer fra Biblen, hvor Paulus skriver: ”Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind ... Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt ... Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden”.

Jeg ved det ikke, men jeg tror at salig Paulus i sit brev til Korintherne giver udtryk for den kærlighed som er ikke-dømmende, og som kommer uden grænser lige fra hjertet. Det er ligesom den kærlighed, man mærker for en vidunderlig nyfødt baby, en nuttet kattekilling og et hvert andet væsen på denne jord som er kærlighed i sin reneste form. Og hvor vil jeg lige hen med det her, når vi nu snakker om ”soul mate”?

En soulmate er mange ting


Find din soulmateHer i vores vestlige verden har ordet én betydning, og der hvor ordet har sit ophav har det næsten den samme betydning- og alligevel.

Når vi udtrykker begrebet en soulmate, mener vi gerne en person af det modsatte køn som kan og vil være vores et og alt i alle livets tilskikkelser. Det må meget gerne være en person som kan følge os i vores tankegang på mange områder. ”Hvor er det godt, endelig at møde et menneske som forstår min humor” tænker vi, hvor vi en gang imellem måske har følt os temmelig alene med netop den form for humor. Det kan også være et menneske som har den samme indstilling til den mad, vi indtager- en vegetar, måske. I den forbindelse behøver man så dermed ikke at føle sig som paria som vegetar, når bare den elskede har samme indfaldsvinkel.

Man kunne måske være tilbøjelig til at synes at vesterlændinge brugte ordet soulmate som en måde at legalisere egoisme på. Er det mon i virkeligheden en skygge, et ekko eller en klon af os selv, vi ønsker os?

Soulmate i åndelig betydning


Vi kan dele ordet op i to, altså "Soul-mate" hvor soul betyder sjæl, og mate betyder kammerat. En sjælekammerat... I den betydning nærmer vi os en esoterisk mening af ordet. En sjælekammerat behøver ikke nødvendigvis være et menneske af modsat køn, men kan sagtens være et menneske af samme køn. Her menes der at der er en karmisk forbindelse mellem to mennesker - at man på et højere plan har indgået en form for kontrakt. Denne "kontrakt" kan indebære at man har en aftale om at mødes i dette liv for at støtte hinanden i f.eks. problematiske overgange i livet. Kender du det at møde et menneske for første gang, og at du ved med hele dit sind, hjerte og krop, at netop hun/han kender du på et dybere plan? I svinger med det samme både psykisk og fysisk, og du bliver glad og godt tilpas ved personens tilstedeværelse og omvendt. I lyser begge op, og det kan mærkes af jeres omgivelser. I den situation kan du have mødt en ægte soulmate. Jeres forbindelse behøver slet ikke at udmønte sig i et forhold - det kan udmærket være en forbigående omgang, hvor jeres veje efter et stykke tid skilles igen. Man kan sagtens møde mange soulmates i sit liv, og jeg tror at vi alle kender fornemmelsen. Jeg kan i hvert fald sagtens huske min højt elskede veninde Hanne fra min barndom– vi var uadskillelige som ærtehalm og jeg tror på, at hun var en af mine ægte soulmates.

Tingene er nok sat på spidsen


her i disse fortolkninger af ordet sjælekammerat.

På 40plus søger folk også deres soulmate, og mit indtryk er at ordet dækker over mangt og meget, og tit er en blanding af de ovennævnte. Den gængse forståelse af ordet her på siden indebærer et kæresteforhold, hvor man supplerer hinanden, er åben for forskelligheder og kan tage en diskussion uden at gå i personlig forsvarsposition. Et menneske, som kan acceptere én i medgang som i modgang, og som stadigvæk er i stand til at elske én.

Hop du bare ind og find din soulmate, din sjælekammerat, din eneste ene!
Opret Gratis Profil
40plus Belgien | 40plus Sverige | Artikler om dating | Dating historier | 40plus Posten


40plus er ejet af:
40plus.dk v/Cyberfusion ApS
Lundborgvej 13A, 1. sal
8800 Viborg

Regler og betingelser

Persondatapolitik

Kontaktoplysninger:
Tlf.: 50 41 75 10
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818

Telefonsupporten er åben:
Mandag - Torsdag kl. 11-14
Fredag kl. 9 - 11

Weekend og helligdage har vi lukket for telefonen.