× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Datingsider og scamprofiler - Internettets pirater.

AF LENE JENSEN
8. AUG. 2014, KL. 09:55

En scammer er en person som ikke er den han eller hun giver sig ud for at være, og som har noget helt andet i tankerne end at finde en kæreste eller gode venner. Der er i stedet tale om fupmagere, der vil forsøge at lokke penge ud af folk. Den erfarne dater genkender dem med det samme, mens nye brugere måske ikke aner at den slags uærlige personer huserer på Internettet.

Dating scam pirat

 

40plus er ikke invaderet af scammere.

Det skal med det samme slås fast at scammere ikke er et deciceret problem på 40plus. Vi ser dem med det samme, og skulle de trods alle forholdsregler ryge gennem nåleøjet er der altid flere brugere, der er rigtig flinke til at anmelde dem, hvor efter vi sletter profilen. Dog kan der være en snu scammer, der har erhvervet sig nogle danske betalingsoplysninger og derved får mulighed for at skrive til brugerne her inde.

 

Profilerne har visse kendetegn.

Der er flere ting der gør en scammer genkendelig. Vi, der har set mange af dem, ser det med det samme. De typiske scammere har et billede af en ung smuk kvinde (som kunne være vores datter) eller også kan det være en mand med høj position indenfor militær, luftfart eller lægevidenskab. Teksten er enten skrevet på engelsk eller dårligt oversat dansk.

Profilnavnet giver også et fingerpeg om der kan være tale om en scammer - dog er der også mange reelle danske profiler, der bruger engelske navne og betegnelser.

 

Opgiv ikke dine private kontaktoplysninger.

Det er naturligvis en privat sag om du vil oplyse din private emailadresse eller telefonnummer til en anden person, men er du i den mindste tvivl om personen er reel nok, er det en god ide at kommunikere på datingsiden indtil du er sikker. Skriv endelig til os på supporten hvis du er i tvivl.

 

En scammer vil typisk straks bede dig om at kommunikere via jeres private emailadresser og ikke via datingsidens postfunktion. De ved nemlig godt, at de ryger ud med det samme administrationen ser dem - derfor er det vigtigt for dem at kontakten etableres udenfor den datingside, de har oprettet sig på.

 

Når historierne bliver lidt for fantastiske

En scammer vil overøse dig med komplimenter og søde ord. Vedkommende opfordrer sikkert også til at I skal mødes, helst i går. Forud for dette møde sker der altid et eller andet uforudset, så personen er kommet i pengenød. Det kan f.eks. være et uheld eller en situation i lufthavnen der gør, at vedkommende pludselig ikke har råd til at besøge dig alligevel, med mindre du overfører nogle penge til en konto.

Er det en kvindelig profil, vil problemet hovedsageligt gå på at få rejseudgifterne dækket.

 

En god tommefingerregel får du her: Er profilens historie for fantastisk, og opholder vedkommmende sig oven i købet i udlandet, er det med stor sikkerhed en scammer du har kontakt med.

Vær altid på vagt når nogen du ikke kender, beder dig om penge.

Der er ikke noget farligt i blot at kommunikere med en scammer. De er udelukkende ude efter penge og opererer via Internettet.

 

Når vi i administrationen ser en scammer ..

På 40plus har vi flere muligheder for at identificere en scammer. Vi sletter dem som sagt med det samme vi ser dem, og det er længe siden vi lukkede for udenlandske betalingskort, således at de ikke kan komme til at betale for plusmedlemskab. På den måde er tilgangen begrænset. Det kan godt være de opretter en profil, men de kan ikke betale med deres udenlandske stjålne betalingsoplysninger. Oplever du alligevel en betalende scamprofil er det danske betalingsoplysninger de har brugt, via et stjålet betalingskort.

Derfor kan du også opleve, at der i din indbakke er blevet slettet et brev. Scamprofiler med plusmedlemskab bliver altid slettet og bandlyst med breve. Det vil sige at alt slettes – profilen og afsendte breve.

 

Heldigvis bliver vi mere og mere oplyste angående den form for snyd på Internettet, og der er efterhånden trange kår for scamprofiler. Alligevel forsøger de sig, og vi bliver nok nødt til at leve med at de dukker op ind imellem.


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

AFAVA skrev 17. aug. 2014, kl. 13:02
Fin information, tak for det ☺️


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!