× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Karriere-dating - overfladisk eller?

AF LENE JENSEN
4. APR. 2014, KL. 10:09

Der er flere og flere dating sider skudt frem den senere tid. Eksempelvis kan man nu blandt andet date en person, der uddannelsesmæssigt matcher ens egen akademikeruddannelse – læger, advokater og lignende. En anden side giver mulighed for at date folk på samme høje niveau som en selv. Der sigtes højt, en slags klasseforskel i datingverdenen. Her møder man folk med høje forventninger siges der ..

Karriere dating kæreste

Vi har vel alle høje forventninger?

Dette er vel ikke noget der decideret er forbeholdt folk med højere uddannelser, eller med en højere IQ- score end så mange andre.  Personer i alle former for brancher og job kan have høje forventninger til andre og til den de skal danne par med – til livet og samfundet i øvrigt. Hvad mener du?
 

Lige børn leger bedst!

Denne påstand hørte man ofte i gamle dage, hvor forskellen på høj og lav var noget mere fremtrædende, end den er i dag. Der var bestemte adfærdsmønstre man skulle kende og efterleve, hvis man hørte til det bedre borgerskab.

Dengang var det ikke velset at en tjenestepige og en fra herskabet eller dennes familie forelskede sig i hinanden. Han har giftet sig under sin stand forlød det, og han blev til evig tid bedømt på dette.

Spørgsmålet er, om det stadig er sådan i visse kredse i vores samfund, eller om det er ved at blive sådan igen?

Vælger du efter stillingsbetegnelsen?

Hvordan er det så i det virkelige liv? Bliver der skelet til hvilket erhverv en mulig date befinder sig i, eller er det ligegyldigt. Har følelser i det hele taget noget med arbejde at gøre, eller er det kun fordi man befinder sig på en datingside, at overvejelserne også kan gå i den retning?

Vi kommer vel ikke helt udenom at det er en af de ting, vi i hvert fald også spørger ind til, når vi skal lære en anden person at kende. Hvad laver du til hverdag – dette spørgsmål er næsten standard, hvis vedkommende ikke selv har nævnt det. Spørgsmålet er, hvor vigtigt det er i den sidste ende om du er skraldemand, pensionist, læge, jurist eller noget helt andet.
 

Er det reelt nok, eller er det overfladisk?

Nogen vil påstå at det stadig har stor betydning, hvilken samfundsgren du befinder dig på – at det er ukendt territorium, hvis man skal bevæge sig op eller nedad på den sociale eller karrieremæssige rangstige, også når man skal vælge en partner. Andre mener det er ligegyldigt om en partner laver det ene eller det andet.

De fleste datingsider afspejler jo meget fint vores samfund med hele paletten af forskellige erhverv.
Det kunne være interessant at vide, hvad brugerne på 40plus har af tanker omkring emnet, så du er meget velkommen til at komme med dit bidrag.

Vær opmærksom på..

Der er med vilje ikke nævnt navne på de forskellige datingsider i denne artikel, da det kun er selve emnet der fokuseres på, ikke lødigheden eller noget med at hænge andre ud. Vær derfor rar heller ikke at nævne navne, når du kommenterer på indholdet.


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

Bill Hosbo skrev 8. apr. 2014, kl. 19:39
Bill Hosbo
Jeg er helt ligeglad med en evt. kommende kærestes arbejde, ikke-arbejde, position i samfundet. Selvom man kommer fra samme samfundslag, kan man jo godt have vidt forskellige værdier. - Og det er nok mere værdifællesskab jeg søger på.


Enfiskivandet skrev 5. apr. 2014, kl. 22:38
Ens valg af profession siger jo også meget om hvilket menneske, man er. Lige så vel som alder, interesser osv.
Så jo, det interesserer bestemt mig, hvad folk laver, - uden at jeg pr automatik ville vælge en mand fra pga af hans jobvalg.
Det giver mig blot en indikation af, hvilket menneske, der befinder sig bag skærmen.

Og som en anden også skriver, så er der nok lidt rigtigt i, at lige børn leger bedst. Lige børn på flere områder.

Det er vel heller ikke mere overfladisk, end når folk vælger ud fra et billede!?

☺️


Challenges skrev 5. apr. 2014, kl. 18:03
Jeg foretrækker en, der er på samme niveau - som jeg. Hvis jeg havde foretrukket anderledes, ville jeg med stor sandsynlighed, slet og ret ikke været tilstede - her på 40+ Så ja - lige børn leger endnu engang bedst sammen, og helst i samme boldgade.


incognito skrev 5. apr. 2014, kl. 17:31
For mig er det ikke helt ligegyldigt, hvad en evt. partner har af arbejde - eller rettere arbejdstid. Jeg selv arbejder i hverdagene - og har som hovedregel arbejde med hjem. Det passer meget dårligt sammen med en, der har fx aftenarbejde.


jetanden skrev 4. apr. 2014, kl. 12:47
Om det er en bonde eller en direktør .. arbejdstiden er lige lang...det er da personen der tæller......Jeg kan ikke blive misundelig på at andre har noget eller vil benytte mig af det...kan da kun glæde mig over at de har fået deres ønske opfyldt......... Jeg dater også en direktør som ikke kan finde ud af at jeg er ligeglad med hvormeget han tjener ..det kommer ikke mig ved..bare at jeg kan betale mine regninger og gå mæt i seng er nok for mig...så han kan lægge direktøren udenfor døren og komme ind som den person jeg kan lide......så det har vist været lidt af et kultur chock at være sammen med mig...smiler


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!