× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Singler i julen - er du for eller bag - jul

AF LENE JENSEN
11. DEC. 2013, KL. 09:45

Julen er hjerternes fest, kærlighedens forrådskammer og hygge i familiens trygge skød. Ikke alle vil nikke genkendende til denne beskrivelse, og nogen vil synes det passer på en prik. Mange har ikke længere den samme familie, som de har holdt jul med år efter år. Det kan også være at børnene blot er blevet voksne, og nu har lavet deres egne juletraditioner. Måske holder du slet ikke jul, og melder hus forbi?

Julen


Hvordan holder de voksne singler jul?

Det kunne være interessant at få dette belyst, for der er et hav af juletraditioner i alle familier. Nogle singler fortsætter med at holde jul sammen med børnene, eksmanden eller konen, indtil de ikke er singler mere, mens andre slet ikke vil være i stue med eksen denne tid, og synes at slut er slut, også når det gælder julen. Andre igen holder jul med den første eks, som har været med selv om man var gift med en anden eks, som nu er gift igen. Det begynder at blive indviklet, men sådan er der nogen der ”afholder” denne højtid.

Måske er du i en familie, hvor alle er samlet juleaften – onkler, tanter fætre og kusiner o.s.v.
Som oftest har singler i den modne alder voksne børn, der selv har skabt nogle juletraditioner, og hvor det næsten er en selvfølge at mor eller far kommer i julen, og er med sammen med børnebørnene. 
 

Man kan da ikke være alene i julen!

At skulle sidde alene juleaften vil for nogen være ensbetydende med ensomhed, en følelse af forladthed, eller direkte deprimerende. Andre vælger det selv, og hører til stadighed: ”du skal da ikke sidde alene i julen”. Mange velmenende mennesker griber til invitation af den pågældende single, fordi de selv ville finde det forfærdeligt at være alene i denne tid.

Jo, det kan godt være der er en enkelt, hvor det vil skabe glæde, men ellers skal og må man respektere, at julesammenkomster er fravalgt af personen, og at der sagtens kan hygges om sig selv. Nogen finder ro i juletiden, hvor de er stået af ræset og bare gerne vil have lov at være sig selv. Der kan også være andre bevægegrunde til at fravælge julen sammen med andre.

Børnene er flyttet hjemmefra, og skal holde jul med deres svigerfamilie, og det er altså ikke sikkert man lige har lyst til at holde jul sammen med folk, man ikke selv har valgt. Alt bliver jo ikke fryd og gammen, bare fordi det bliver den 24. december.

Forestil dig at skulle købe en gave til en person, du dybest set ikke bryder dig om. Det må være noget af et tilløbsstykke, og der kunne godt snige sig en lille djævel med på gaveindkøb, sådan bare for at højne underholdningsværdien. Det kan synes underligt og nærmest provokerende, at man ikke denne ene aften vil ”ofre” sig og være med i julehyggen. Det hænder da også at nogen, for familiefredens skyld, gør det alligevel.


Gør som du lyster!

Skal man virkelig ikke tage hensyn til familien i højtiden? Jo til en vis grænse, men har du valgt at arbejde, deltage i velgørende formål, være dig selv, eller sammen med andre end familien, er det jo lige så godt din beslutning der skal tages hensyn til, som det andre har valgt. Det må blive en balance at få tingene til at gå op i en højere enhed, hvor alle har det godt med de trufne beslutninger omkring julen.

Jeg ønsker mig …

Dette er naturligvis kun et lille udpluk af eksempler. Der findes utallige former og måde at indrette sig på i julen, og ingen er mere rigtige end andre. Hvad er din optimale julemodel, hvis du frit kunne vælge, uden hensyntagen til andre?


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

bigdane skrev 24. dec. 2013, kl. 12:53
Jeg er ikke julehader men hader den stemning der piskes op omkring det det hele er baseret på en historie om en dreng der blev født i en stald, og så det at vi skal være ååh så kærlige og glade for hinanden de par dage i december hvad med at gøre det omvendt og skælde og smælde i julen og så være kærlige og gode ved hinanden resten af året.


jul13 skrev 16. dec. 2013, kl. 18:03
Nu har jeg holdt Juleaften den 23 Dec. siden 1986 og for os jeg mener mine børn og børnebørn er det blevet en tradition som vi ikke fjerne altså 2 stk. juleaften Det startede egentlig fordi jeg ikke brød mig om den tanke at mine børn skulle være skuffet juleaften over at de nu f.eks ikke kunne komme med mor til juleaften hos f.eks. mormor og morfar (bare fordi jeg var blevet skilt) og så var det meningen at det skulle stoppe når den sidste blev 18. men de ville gerne have at det fortsatte på denne måde, så resultatet blev at så længe ALLE mine børn deres koner/kærester og børn ville møde op denne dag hos mig så vi kan nyde en juleaften (godt nok den 23.) sammen, så ville jeg holde juleaften den dag med kalkun /and og flæskesteg måske lidt medister og selvfølgelig risengrød/risalamande (vi er jo efterhånden mange) Vi starter så med at spis kl. 17.30 så vi både kan nå at danse omkring træet få gave og synge julesalmerne samt nyde aftenen med spil og lignende inden alle forlader mit hjem mellem kl. 2 og 4 den 24. dec. for så at fejre jul medresten af familien. Jeg syntes selv det er en dejlig ordning og så kan jeg jo selv enten nyde juleaften med rester af maden eller jeg kan besøge dem der eventuelt har inviteret mig den 24 dec. Alle er på den måde meget glade og hele familien er således samlet i hvert fald den ene dag om året. Glædelig jul og godt Nytår til alle herinde og til dem der syntes det med juleaften på den traditionelle (med børnene her og der ) måde kan blive lidt besværlig , prøv denne her løsning.


Farman uden d skrev 16. dec. 2013, kl. 10:45
Farman uden d
Holder jul med mine to dejlige piger, som er blevet voksen, men gerne vil feje jul med deres far år efter år, nyder selskabet, men frygter den dag de ikke vil mere. GOD JUL TIL ALLE


fynbostump skrev 16. dec. 2013, kl. 10:21
Jeg får min mor og mine dejlige drenge til juleaften, og det glæder jeg mig til. Har også holdt jul alene hvilket også var ganske dejligt. Vil helt klart hellere sidde alene og hygge med noget god mad, end at være sammen med mennesker jeg helst vil være foruden. Men der er ingen julestress her. Det er HYGGEN det kommer an på, og ikke hvor dyre gaver der skal gives, om det er den rette kirsebærsovs osv. Glædelig jul til 40+ teamet (sjovt at møde jer i Fredericia)


Agerhønen skrev 13. dec. 2013, kl. 18:43
Jeg skal til Viborg hvor min søn og svigerdatter bor. Hendes forældre bor i nærheden og de holder Jul og jeg glæder mig overordentlig da det er første gang vi skal være samlet. Dejlige og umådelige søde mennesker. Jeg ville ikke have noget imod at være alene i Julen - men jeg holder meget af fællesskab - og hygger mig noget så gevaldigt sammen med andre - men kan bestemt også hygge mig noget så vidunderligt alene. Skulle jeg komme i selskab med nogen jeg ikke fandt særlig interessant og ydermere skulle give en gave ville det blive en neutral en. Heldet er altid med en i Tiger og hos Søstrene Grene til en billig penge - altså. Sidste år holdt jeg Jul med søn svigerdatter x og familie hvor vi var 26. Herfra København ønskes 40+ teamet en rigtig Glædelig Jul.


fri fugl skrev 13. dec. 2013, kl. 16:07
Jeg er for en ÆGTE jul - afskyr det falske glimmer ! Jo ældre jeg er blevet har julen fået et alt for kommercielt islæt for mig. Jeg ville ønske, at det ræs, der udfolder sig i årets sidste par måneder, blev fordelt pænt hen over kalenderåret i stedet. Allerhelst ville jeg fejre julen med mennesker, der værdsætter ægte nærvær uden hensyn til materielle tilkendegivelser - måske på et stille sted uden pligtgaver, plastic og glimmer, men med indbyrdes ægte hygge. Jeg er desværre "bundet" af pligtsamvær med en aldrende mor, jeg i rigtig mange år ikke har følt glæde ved at være sammen med. De få gange, jeg har haft behov for hende i mit liv, har hun ikke været der for mig, men totalt svigtet, så jeg har svært ved at være hendes "gode og altopofrende" datter. Hverandet år mildnes dette forpligtende julesamvær heldigvis ved at mine dejlige børn også kommer.


vibaek skrev 13. dec. 2013, kl. 10:32
jeg vælger meget bevidst at holde julen for mig selv. der mangler ikke invitationer, men jeg bryder mig ikke om julen. i år vælger jeg at tage til en lille hytte i en skov i sverige hvor der ikke er dækning på tlf. og ingen strøm eller vand, kun hyggen i brændeovnen og petroliumslampens skær.


chipper skrev 13. dec. 2013, kl. 10:20
Jeg er nok både for og bag jul. Jeg hygger mig ganske godt i mit eget selskab juleaften. Mangler ikke invitationer til denne aften, men ind imellem synes jeg det er dejligt bare at være mig selv denne aften.. Sidste jul var jeg hos en go ven her fra 40+, og fejrede julen med hans familie, i år holder jeg jul med mine børn, deres far og hans kone. Den øvrige familie, min mor mine børn mine søstre med mænd mine nevøer osv ser jeg traditionen tro, hos min ældste søster 2 juledag. Rigtig dejlig jul til 40plus ☺️


Foxerne skrev 13. dec. 2013, kl. 08:21
Nu er vi jo ikke singler da vi har fundet sammen her inde på 40plus for mange år siden, men vil da gerne deltage i denne tråd. Vi er en af de familier der holder jul med min x og hans nye kone, det har vi gjort hvert år siden vi gik fra hinanden og det fungere perfekt. I år kommer min svigermor også og så har vi inviteret en meget kær ven vi har kendt mange år her på 40plus og han er bestemt ikke inviteret af Medlidenhed men af hjertet. Ønsker jer alle en velsignet jul ☺️


knudah skrev 13. dec. 2013, kl. 06:06
knudah
Dybest set er den 24 dec. jo bare en dag som alle de andre 364/65 dage, ingen grund til at gå i panik over det. Om jeg bliver inviteret eller ej er så fuldstændigt ligegyldigt, kan godt sidde alene også denne dag/aften.


Agerhønen skrev 12. dec. 2013, kl. 17:32
jetanden. Hvorfor tror du du bliver inviteret af medlidenhed? Selvfølgelig vil de se og være sammen med dig ellers blev du ikke inviteret. I hverdagen - inviterer du så? Jooo det er noget surt noget det du kommer med. Jeg ville kunne forstå hvis du slet ikke var inviteret af nogen men det er du jo. Se positivt på det og vær trods alt glad eller bare tænke en positiv tanke om at der altså er nogen som tænker på lige netop på Dig. Også en rigtig Glædelig Jul 2013 til Dig fra Agerhønen


jetanden skrev 12. dec. 2013, kl. 15:05
Jeg skal være alene igen.jo der er skam nogle der invitere af medlidenhed og for at kunne stå frem som gode mennesker. Men det kan jeg ikke bruge til noget...Vil de mig ikke i hverdagen..så kan det da være ligemeget.. Jeg ved godt at det virker som et surt opstød.. Med ønsket om en glædelig jul til alle.


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!