× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Hvem har du kysset i din gadedør - singler før og nu.

AF LENE JENSEN
15. AUG. 2014, KL. 09:22

Det, at være single nu om dage, ligger ret langt fra fortidens eksempler på singlelivet. Det hele gik lidt langsommere. Der var hverken mobiltelefoner eller email, så at man i løbet af få sekunder kunne lave en aftale. Almindelige telefoner var ikke hver mands eje, og alligevel mødtes man og sød musik opstod.

Singler  før  og nu

Det var dengang.

Der er nok ikke mange singler i dag der bliver fulgt til gadedøren, og afslutter mødet med et kys, men det var metoden i gamle dage. Mange forhold startede med et kys i gadedøren, uden aftale om et nyt møde. I dag går det hele meget hurtigere. Har vi helt glemt forventningens glæde, grublen over ubesvarede spørgsmål, fordi vi ikke turde være så direkte og tvivlen om han eller hun var interesseret i at mødes igen?

 

Vi tør det hele i dag.

Der skal ikke meget kontakt til, før vi kræver svar på en hel masse spørgsmål. Den langsomme fremgangsmåde er erstattet af effektive journalistiske evner, hvor der spørges frit fra leveren om både job, familie og hvad der ellers er godt at vide. De spørgsmål der tidligere kunne tage måneder at få svar på (de skulle jo stilles først), klares i dag over en kop kaffe.

 

I dag vil vi have klarhed med det samme, og forventer respons ret kort tid efter det første møde. Er der interesse, eller er der ikke.

 

Ny fælles titel.

Tidligere hed det ungkarl, hvis det var en mand, og frøken når det var en kvinde. Nu har vi fået en fælles titel – single. Det er oven i købet et engelsk ord, som ikke fandtes i det danske sprog dengang. Der har, så vidt vides, ikke været opstand over denne fælles titel. Nogen foretrækker dog stadig at kalde sig enlige, eller en af de andre statusbeskrivelser.

 

Accept før og nu.

Der er mere accept i dag omkring det at være single i forhold til tidligere - ikke sådan at forstå, at ungkarle og frøkener ikke blev accepteret, men de var lidt et kapitel for sig selv, især når de var i den modne alder og endnu ikke havde fundet sig en partner for livet.
 

Der blev gisnet om, hvorfor vedkommende dog ikke havde fundet sig en livspartner. Af og til hørte man om en ungkarl eller frøken, der var blevet så frygtelig skuffet i forbindelse med en brudt forlovelse, at de levede alene resten af livet. En forklaring der var til at forstå, og som alle accepterede. Om det var sandt var der ingen der vidste, men det blev ofte sagt om en person, der aldrig var blevet gift, og som havde passeret et par skarpe hjørner.

 

Det er heller ikke længere det store problem at lave en bordplan, hvis en single er inviteret med til fest. Der er som regel flere af slagsen, og de er ikke længere forvist til pladsen klods op ad børnebordet.

 

Har du oplevet begge dele?

Der er helt sikkert brugere på 40plus, som har oplevet både den gamle og den nyere metode at date på. Du er velkommen til at deltage med dine betragtninger om før og nu, og om hvordan du oplever forskellen.

 

 


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

incognito skrev 26. aug. 2014, kl. 18:38
Så er vi to, tænkhvis ☺️ Ting tager den tid, de nu tager.


tænkhvis skrev 26. aug. 2014, kl. 11:14
tænkhvis
Vældig fint skrevet. Nu hvor jeg igen er trådt ind i singlelivet, frustrerer hurtigheden. Eventyret er erstattet af effektiviteten. Det er mere "not" end "hot" for en følsom sjæl som min. Jeg føler mig "kørt over" når første møde er kalenderlagt næsten inden det første Hej er skrevet, og jeg bliver dømt ude, inden jeg når ind. Jeg skal have tid, ro og tryghed, før jeg folder mine vinger ud, og viser hvem jeg er, jeg skal have eventyr, drømme, søde forventninger og jeg skal mærke sommerfuglen der basker. Der skal være tid og ro til at synke dybt ind min udkårnes sjæl. Hvis det er gammeldags at ønske tid, dybde, eventyr, drømme og forventning, ja så er jeg gammeldags.


incognito skrev 17. aug. 2014, kl. 17:26
Jeg dater nok lidt gammeldags, for jeg tager mig god tid. Og har manden ikke den tid, det tager for mig at komme til klarhed, så bliver det ikke os to.


Blinkende lygter skrev 17. aug. 2014, kl. 15:56
Dengang vi brugte avisernes kontaktannoncer var der næsten altid bid. Det var meget mere seriøst end disse datingsider vi benytter nu. Der skal så lidt til i dag førend man skipper hinanden over en forkert kommentar og hvis ikke næsten alt matcher. Ingen god udvikling efter min mening.


Centurion skrev 15. aug. 2014, kl. 19:11
Den gamle måde at date på - har jeg da slet ikke erfaring om....Sååååå gammel er jeg da heller ikke. ☺️


incognito skrev 15. aug. 2014, kl. 18:23
Tja, jeg vil vældig gerne vide, hvem det er, jeg kysser i gadedøren eller på andre lokaliteter ... og jeg tager mig gerne god tid til at finde ud af det.


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!