× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Kærlighed ved første blik – Er det en påstand, eller sker det i virkeligheden?

AF LENE JENSEN
22. AUG. 2014, KL. 09:53

Måske har du oplevet, at der opstod sympati ved første møde med en anden person. Det kan være på venskabelig basis eller på det mere romantiske felt. I stedet for kærlighed ved første blik, kalder nogen det i stedet for sympati ved første blik. Det klinger bare lidt hult i forhold til den store og altoverskyggende kærlighed.

Kærlighed ved første blik

Hvad er kærlighed.

Kærlighed er en del af livet. Nogen vil påstå det er hele meningen med livet, at vi giver og modtager kærlighed. Der er kærligheden til vores børn, manden eller kvinden i vores liv, og til vores venner. Der er også kærligheden til selve livet og tilværelsen i øvrigt.

 

Hvis vi alle havde samme opfattelse af hvad kærlighed var, ville der ikke være så mange uenigheder eller følelsen af ikke at blive holdt af, ensomhed samt frustrationer over de mennesker vi omgiver os med. Der er desværre ikke en køreplan man kan følge, for kærligheden er ikke ens for alle.

 

Kærligheden til et andet menneske kommer vel hen ad vejen når vi erfarer, hvordan mennesket er i forhold til de ting, vi selv har faste forestillinger om. Det kan være omsorgen for et dyr. En måde at tackle en bestemt situation på, eller noget helt tredje. Det må derfor være med udgangspunkt i os selv, at vi kommer til at nære kærlighed til andre. Hvad mener du?

 

Kærlighed og forelskelse.

Når der tales om kærlighed ved første blik, er det måske ikke den dybe kærlighed der menes, men nærmere forelskelse. En fornemmelse af at det er det helt rigtige, du har mødt. Den såkaldte kemi er med det samme til stede, og I får lyst til at mødes igen. Det tager kun få sekunder at finde ud af om det er sådan, det forholder sig.

 

Du kan definere kærlighed på din helt egen måde. Hvad du forventer dig i den forbindelse, og hvad du forestiller dig skal være til stede, før du synes der er tale om ægte kærlighed. Selve kærligheden er mere en følelse end noget, der kan beskrives. Man kan ikke diktere kærlighed. Følelsen er der, eller også er den der ikke.

 

Hvordan vil du beskrive kærlighed?

Giv gerne dine betragtninger videre til andre. Det er altid spændende at se andres vinkler på et begreb som kærlighed, og hvordan det opfattes. Måske går det ligefrem galt nogle gange, fordi vi har forskellig opfattelse.

 

Vi har de stålsatte kriterier for kærlighed og venskab.

 

  • at man er loyal

  • at man altid er der for den anden

  • at man er tro og ærlig

     

Der er sikkert nogen af jer, der kan kommer med eksempler på mange andre ting som I synes skal være til stede i et kærligheds- eller venskabsforhold.

 


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

kokospigen skrev 25. sep. 2014, kl. 05:20
Kærlighed ved første blik findes. Jeg tror bestemt det er sjældent, men det findes. Da min mand og jeg mødtes vidste vi at der var den vi skulle tilbringe resten af livet med. Vi havde begge været gift en del år med den " forkerte" . At mødes var som at komme hjem, komme i havn og vi "sprang forelskelsen over" med dens momentale sindsyge og gik direkte til den kærlighed der er dyb og inderlig. Vi vidste det var for livet og havde et fællesskab der var unikt og ingen af os var i tvivl om at det var kærlighed for livet. Jeg tænkte, da jeg så ham. Aha, sådan ser manden i mit liv altså ud. Det blev for livet, men hans liv blev desværre alt for kort. Vi fik 7 vidunderlige år sammen. Vi mødte vist egentlig hinanden herinde eller et sted med et tilsvarende navn.


paintergenius skrev 6. sep. 2014, kl. 13:30
Lene du er bare dejlig


taliban skrev 6. sep. 2014, kl. 00:47
taliban
Kærlighed er en kort phsykose Bare rolig det går over LOL


incognito skrev 3. sep. 2014, kl. 20:03
Taler vi om 2 slags kærlighed, Leif?


Bossen skrev 3. sep. 2014, kl. 19:39
Ja kærlighed ved første blik eksisterer ingen tvivl om det. Om det så udvikler sig til kærlighed er en anden sag. Leif


anonymnia skrev 2. sep. 2014, kl. 13:19
Kærlighed ved første blik er noget jeg kan nikke genkendende til. Maj 2001 var jeg til 25 års jubilæum på efterskolen jeg gik på - kom der kun i håbet, om at møde en kæreste jeg havde i skoleåret. Den dag i dag føler vi stadigvæk noget for hinanden. Vi ses ind imellem. Han bor på Fyn og er single - jeg bor på Sjælland, og er i et parforhold.


LuckyMutti skrev 31. aug. 2014, kl. 21:58
Det skete for mig til en gammel elevfest i maj i år. Kærlighed/forelskelse ved første blik. Han er fra Ålborg og jeg bor selv i Skælskør. Vi var helt enige om at afstand ikke skulle være en hindring. Jeg var overbevist om at han var den mand jeg skulle dele resten af livet med. Vi mødtes flere gange - skrev og ringede sammen - indtil han lige pludselig fik kolde fødder. Han havde lige "glemt" at fortælle at han ikke havde tænkt sig at flytte fra den kæreste han har boet sammen med i 4 år. Det er så anden gang inden for 3 år at jeg er så uheldig med mænd. Så ÆRLIGHED er for mig det vigtigste i et kærlighedsforhold


Bulle52 skrev 29. aug. 2014, kl. 17:03
Hej .... Jeg har fundet en i ålborg, eller han mig,Vi har skrevet og set hinanden mange gange trods afstanden ,jeg bor i køge ,og vi holder så meget af hinanden. og nu skal jeg besøge ham igen. Det er båre dejligt som siger i det jyske


Kæreste du skrev 28. aug. 2014, kl. 21:30
Citat fra Første Korinter brev kap. 13: Kærligheden v1 Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og en klingende bjælde. v2 Og om jeg så har profetisk gave og kender alle hemmeligheder og ejer al kundskab og har al tro, så jeg kan flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet. v3 Og om jeg så uddeler alt, hvad jeg ejer, og giver mit legeme hen til at brændes, men ikke har kærlighed, gavner det mig intet. v4 Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind. v5 Den gør intet usømmeligt, søger ikke sit eget, hidser sig ikke op, bærer ikke nag. v6 Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden. v7 Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt. v8 Kærligheden hører aldrig op. Profetiske gaver, de skal forgå; tungetale, den skal forstumme; og kundskab, den skal forgå. v9 For vi erkender stykkevis, og vi profeterer stykkevis, v10 men når det fuldkomne kommer, skal det stykkevise forgå. v11 Da jeg var barn, talte jeg som et barn, forstod jeg som et barn, tænkte jeg som et barn. Men da jeg blev voksen, aflagde jeg det barnlige. v12 Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis, men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud. v13 Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden. Citat slut. Så er det sagt. Henviser videre til Kieslowskis fil: Blå Hvor netop dette bibelcitat er et gennemgående tema, skal ses- så smuk! Tak!


Kæreste du skrev 28. aug. 2014, kl. 21:24
Ja, jeg mener bestemt det kan forekomme. Har selv oplevet det. Den var der bare fra første øjeblik- der var ingen tvivl. Udover det har jeg så den tro at dette kan opstå flere gange i ens liv. Definition af kærligheden er mangfoldig, og det er der skrevet tykke bøger om. Jeg har den tro at kærligheden er en iboende kraft hos os mennesker, og at det er op til os at forvalte den, så godt som vi nu magter. De kriterier i har sat op for begrebet, mener jeg handler mere om almindelig brugervejledning for gode realtioner. Kærligheden er så mangfoldig, og har så mange udtryksformer, at det ville være en grov forenkling at koge den ned til disse ting. Bibelen har faktisk et godt bud på hvad kærlighed er, og mon ikke det holder fremdeles. Sætter in et citat !


Centurion skrev 23. aug. 2014, kl. 16:14
Jeg er overbevist om, at kærlighed ved første blik - efterfulgt af den store forelskelse, er noget der kun opleves én gang i livet. Dette sker med så stor kraft og styrke, at det både sætter sig i krop og sjæl - for bestandig. Nu her 30 år efter denne hændelse fandt sted - hos mig, leder jeg stadig efter en gentagelse, vel vidende om, at den oplevelse nok sjældent vil gentage sig for mig - derfor er jeg single. 😉


incognito skrev 23. aug. 2014, kl. 14:48
Både ja og nej. Betagelse, fysisk tiltrækning, mental tiltrækning, fascination - og måske ligefrem det der ligner forelskelse. Men kærlighed? Nej, undtagen i meget sjældne tilfælde.


Maybee Q skrev 23. aug. 2014, kl. 11:10
Jeg tror også på Kærlighed ved første blik :-)..For har oplevet det ....så jeg har ikke noget tilgode :-)..Hellere undvære end at nøjes med ☺️


Von Koppas skrev 23. aug. 2014, kl. 08:17
Hej Lene.
Jeg tror helt klart på " kærlighed ved første blik"..
Om det kaldes det ene eller andet, det vil jeg ikke bruge tid på at tænke over. Jeg kan bare " mærke" en følelse, som er ubeskrivelig , og når det føles sådan, for mig, så kalder jeg det " kærlighed ved første blik". ..Og så må man jo tage det, derfra.
Hilsen Helle


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!