× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Ny undersøgelse kan bruges som rettesnor til din datingprofiltekst

AF FINDENKæRESTE
23. JUNI 2020, KL. 14:00

En nyligt afsluttet undersøgelse fra portalen findenkaereste.dk afslører, hvilke egenskaber danskerne tiltrækkes allermest af. Resultaterne af den undersøgelse må siges at være nyttig viden, når man skal udforme sin datingprofiltekst.

Kontor romance

Hvis du opretter dig hos 40plus, får du mulighed for at udforme samt designe din profil med blandt andet en profiltekst samt et profilbillede. Vi anbefaler, at du tilføjer begge dele, og at du gør dig umage.

En skarp profiltekst og et godt profilbillede er nemlig yderst afgørende for antallet af og graden af relevans for de henvendelser, som du kommer til at få.

I artiklen her kommer vi desværre ikke til at bruge kræfter på at give tips og tricks til, hvordan du tager det perfekte profilbillede. Råd hertil må du derfor søge andetsteds.

I stedet vil vi bruge alt vores energi på at levere råd til, hvilke egenskaber ved dig selv du bør fremhæve i din profiltekst, og disse råd kommer altså ikke bare til at hvile på tilfældige gætterier eller fornemmelser.

I stedet tager rådene afsæt i en stor spørgeskemaundersøgelse, som findenkaereste.dk for nyligt afsluttede. I forbindelse med denne undersøgelse spurgte portalen 1.403 danskere, hvad de blev allermest tiltrukket af hos en kommende partner. Hvad de svarede, kan du læse mere om herunder.

Hvad tiltrækkes danskerne af?

Undersøgelsen afslørede blandt andet, at danskerne primært er tiltrukket af bløde, menneskelige værdier. Det allervigtigste hos en potentiel partner for os danskerne er – ifølge undersøgelsen - nemlig humor. Herefter kommer loyalitet, og derefter omsorgsfuldhed.

Undersøgelsen forløb således, at findenkaereste.dk’s folk på forhånd havde defineret en række egenskaber, som de forestillede sig, at man kunne finde tiltrækkende hos en partner.

I spørgeskemaet bad de deres respondenter om at sætte kryds ved alle de egenskaber, som tiltrak dem allermest hos en potentiel partner. Dermed var det muligt for respondenterne at sætte mere end et kryds.

Herunder følger en rangeret oversigt over egenskaberne. Ved hver egenskab finder du en procentsats i parentes, og denne angiver, hvor mange af respondenterne der valgte at markere den pågældende egenskab som et meget tiltrækkende træk hos en potentiel partner.

 

 1. Humor (88,1 %)

 2. Loyalitet (78,8 %)

 3. Omsorgsfuldhed (76,8 %)

 4. Venlighed (65 %)

 5. Betænksomhed (63,8 %)

 6. Menneskelige værdier, der harmonerer med mine (58,3 %)

 7. Intelligens (56,7 %)

 8. Flotte øjne (53,9 %)

 9. Velsoignerethed (53,3 %)

 10. Gode manerer (46,9 %)

 11. Et flot smil (44,2 %)

 12. At vedkommende er en god lytter (44,6 %)

 13. Selvtillid (40,2 %)

 14. Et afbalanceret temperament (32,1 %)

 15. At vedkommende har lyst til at få børn (30 %)

 16. Pæn påklædning (27, 5 %)

 17. At vedkommende er ambitiøs (25,3 %)

 18. Karisma (19,6 %)

 19. En veltrænet krop (13,7 %)

 20. Lækkert hår (11, 2 %)

 21. Succesfuldhed (6,7 %)

 22. Politiske standpunkter, der ligner mine (6,3 %)

 23. Tilpasningsivrighed (6,1 %)

 24. Popularitet (2,6 %)

 25. Rigdom (2,1 %)

 26. Modspil (1,4 %)

 

Brug ovenstående som en rettesnor, når du skriver din profiltekst

Ovenstående er meget, meget værdifuld viden, når du skal forfatte en profiltekst, som jo skal være en beskrivelse af, hvem du er.

Du skal naturligvis ikke lyve dig til egenskaber, du ikke har, men hvis nogle af de populære egenskaber passer på dig, gør du klogt i at fremhæve dem.

Og så lige et sidste råd i forhold til profilteksten…

Vi anbefaler altid teknikken ’show it – don’t tell it’, som går ud på, at man i det omfang, det er muligt, demonstrerer, at man besidder forskellige karaktertræk frem for blot selv at påpege det.

Hvis man eksempelvis er meget humoristisk anlagt, er det væsentligt mere effektivt at skrive en underfundig, sjov profiltekst, hvori man demonstrerer sine humoristiske evner, frem for bare at skrive: ”Jeg har masser af humor.”K O M M E N T A R E R

Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!