× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Dating - en kultur i udvikling på Internettet.

AF LENE JENSEN
25. APR. 2014, KL. 08:45

Der oprettes datingprofiler som aldrig før. Rigtig mange singler gør brug af denne mulighed for at finde en kæreste, måske den eneste ene, eller nogle nye venner. Sådan har det ikke altid været. Tidligere måtte du op af stolen og ud i samfundet for at møde andre singler, med mindre du var villig til at vente på den langsomme postgang via aviser og kontaktbureauer.

Dating online annonce

Den spæde start ..

Starten på det hele har været de såkaldte kontaktannoncer i aviser og hos kontaktbureauer. Dengang hed det ikke dating, men i princippet var det det samme, dog meget mere omstændeligt end nu hvor man blot åbner sit Internet og udfylder en profil.

Der skulle også en god gang tålmodighed til at vente på svar. Det hele gik enormt langsomt dengang med almindelig post i forhold til nu, hvor man kan afsende og modtage et brev indenfor meget kort tid på en datingside.

Det er ikke så sært at den gamle model nu betegnes som snail mail ("sneglepost"). Hvordan mon postbudet ville reagere, hvis han skulle leve op til speed dating. Det ville vist være akkordarbejde ud over det sædvanlige.

Dating og fordomme – før og nu.

Der var mange fordomme omkring det at møde en kæreste via en kontaktannonce. Det var ikke noget man snakkede højt om, og nogle opfandt en anden historie om, hvordan de havde mødt hinanden.
Det var lidt flovt at sige, man havde mødt hinanden gennem avisen eller ugebladet. Hvorfor vides ikke, men fordomme er som bekendt affødt af manglende viden omkring et bestemt emne. I dette tilfælde datidens form for dating.

Nogle kunne blive helt hysteriske, hvis de hørte en veninde ville mødes med en fremmed mand. Der var ingen grænser for fantasiens udfoldelse om seriemordere, voldtægtsforbrydere og andre med en blakket baggrund og intention.

Nu er det heldigvis blevet mere og mere almindeligt at mødes på denne måde, og der bliver ikke længere rynket på næsen hvis du siger at du har mødt din kæreste på en datingside.

Det kunne være interessant at vide, om der stadig er fordomme i et vist omfang i forhold til at mødes på denne måde. Hvordan reagerer vennerne og familien? Synes du selv det ikke tåler dagens lys, at du er på en dating side, eller synes du blot det hører til dit privatliv? Måske synes du det er fedt at have en profil på en datingside, uden det nødvendigvis skal fortælles til alle og enhver.

Der er sikkert også forskel på opfattelsen at netdating hos de helt unge og de mere modne datere. De helt unge er flasket op med Internettet, hvor vi andre har taget det til os i en forholdsvis moden alder.

Et er sikkert - datingsiderne er kommet for at blive. Det er populært og kan være let at mødes på denne måde. Mange ville være kede af at skulle tilbage til den gamle model med enkeballer som eneste mulighed for at møde andre singler, og gennem de førnævnte kontaktannoncer.

Det ene udelukker heldigvis ikke det andet, og singlefester er da også både hyggelige og berigende for dem, der gerne vil ud og danse og høre noget god musik. Det bedste fra begge verdener kan sagtens forenes.

Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

carl5151 skrev 10. maj 2014, kl. 19:37
Der er mange på mit job og i mit privatliv, der ved at jeg netdater. Som med alt andet i mit liv, synes jeg, at det er lettest og mest rigtigt at være ærlig omkring tingene ☺️ De fleste synes, at det er lidt spændende, at jeg dater, bl.a. fordi det giver lidt mere at snakke om, hvilket er fint med mig. En del synes vist også, at det er lidt sejt, at jeg efterhånden har mødt en del søde kvinder på min vej.... 😉


Silkemusen skrev 27. apr. 2014, kl. 16:49
Både på mit arbejde og i mit privatliv ved alle, at jeg er her på siden. OG de fleste synes, det er sejt af mig.


chipper skrev 25. apr. 2014, kl. 17:19
Ja jeg har ingen skrubler der.. De der kender mig er alle klar over at jeg har en profil på 40+, og ingen ser skævt til mig af den grund, tværtimod.


incognito skrev 25. apr. 2014, kl. 15:16
Flere af mine veninder har mødt deres mænd på nettet og det har indtil videre holdt i 10 - 12 år. De er ikke det mindste flove, for de ville aldrig have mødt hinanden "ude i det virkelige liv". Mine nære venner (og min voksne søn) ved alle, at jeg er på netdating. Jeg føler ingen trang til at fortælle nogen udenfor mit nære netværk, at jeg er på netdating - ud fra betragtningen: Har jeg brug for, at de ved det ... og ... har de brug for at vide det? Næh.


Kæreste du skrev 25. apr. 2014, kl. 09:40
Jeg har det fint med at være her, men synes også bestemt det hører privatlivet til På mit arbejde er alle mine kollegaer gifte, eller samboere. Det har hændt jeg har nævnt jeg skal på en date, men jeg har holdt op med det: Det blev mere og mindre et samtaleemne og en sensasjon, og efterfulgt af spørgsmålene:Tør du virkelig det? Er det ikke bare nogle mærkelige mænd du møder Osv.? Så ufrivilligt kan det godt blive pinligt, selv om jeg ikke skammer mig over at gi livet en ekstra chance via 40+:-)


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!