× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Horoskoper og astrologi

AF DAVID FøNSBO
2. JULI 2015, KL. 12:04

Der findes rigtig mange måder at matche folk på. En af de kendte og mest udbredte er at bruge horoskoper. Horoskopet stammer fra astrologien og selv mange af verdens store ledere har konsulteret en astrolog for at få udarbejdet horoskop for det bedste tidspunkt til at gå i krig, eller for at opnå de flest mulige fordele i forhandlingsøjemed. De ældste horoskoper vi kender i dag er fra Babylonien ca. 400 f. kr.

Horoskoper

Stjernerne og deres bevægelser har tidligt i historien været genstand for folks undren, og har ofte været forbundet med enten gudernes vrede eller deres gunst.

 

I kejsertiden i det gamle Rom var astrologien meget populær, men efter Roms forfald fik astrologien vanskeligere kår. I Europa fik astrologien en støre opblomstring i middelalderen, men omkring 1600- tallet udsendte paven en bandbulle imod astrologi, der gjorde at den, i hvert fald i offentligheden, blev mindre populær.
 

 

Astrologien i dag.

 

Ptolemæus, som levede fra ca. år 100 til 170, var en græsk videnskabsmand, der beskæftigede sig med astronomi og matematik. Han navngav mange af de stjernebilleder vi kender i dag, og det er i vid udstrækning hans arbejde der er grundlaget for astrologien. Den gang var det jorden, som var centrum i universet og ikke solen, og astrologien er i udpræget grad præget af den anskuelse. Ptolomæus har skrevet flere store værker om optik, musik, astronomi og astrologi.

 

 

I 1900- tallet blev astrologien igen populær, og der er i dag delte meninger om hvor effektiv den er. Nogle mener, at planeternes baner og stjernebilledernes vej gennem universet påvirker os, andre mener at det er et redskab til selvudvikling og selverkendelse, imens der også er nogle der påstår, at astrologien kan fortælle om fremtidige begivenheder. Der indgår mange faktorer i beregningen eller vurderingen af, hvordan stjerner og planeter påvirker os.

 

Her er nogle af de faktorer der antages at have indvirkning på vores liv:

  • Planeternes baner i universet.

  • Stjernetegnenes mytologi og symbolik.

  • Planeters og stjerners indbyrdes placering, vinkel og forhold til hinanden.

 

I dag er der rigtig mange astrologer der mere eller mindre lever af at lave horoskoper for folk, og mange af dem går så systematisk til værks, at planeternes baner er lagt ind i en computer, hvorefter den beregner de muligheder og udviklingsopgaver vi står over for. Så kan vi få et horoskop på 100 sider med hjem, som vi kan læse i og arbejde med.

 

Det mest kendte fra astrologien er nok de 12 stjernetegn fra dyrekredsen. Til hvert stjernetegn er der tilknyttet en myte eller en legende. Det er denne historie der danner grundlag for den tolkning, der kan lægges i de enkelte stjernebilleder. Solens, Månens og planeternes betydning, primært de 'gamle' planeter Venus, Jupiter, Mars, Merkur, og Saturn, bliver taget med i 'beregningerne'. De 'nye' planeter Pluto, Neptun og Uranus er blevet taget ind i astrologien i takt med at de er blevet opdaget.

 

Fødselshoroskopet er et snapshot af, hvordan stjernerne og planeterne stod på himlen på fødselstidspunktet. Ideelt set skal det ses fra fødselsstedet. Her ud fra forsøger astrologen så at forudsige vores livsbane, skæbne og muligheder.

 

Horoskoper har været emne for mange ophedede debatter. Nogle tror fuldt og fast på astrologien. Andre mener at man ikke kan spå om fremtiden, og at det er humbug.

 

Hvad mener du? Tror du på astrologien? Har du erfaringer med horoskoper der har ramt rigtigt? Passer nogle stjernetegn bedre sammen end andre når man leder efter en kæreste?

 

Skriv om din erfaring med astrologien her under.

 

 


Skrevet af: David Fønsbo


David har psyko-terapeutisk baggrund,
og har arbejdet som dating-coach i mange år.
K O M M E N T A R E R

simpleliving skrev 7. aug. 2015, kl. 20:04
Taler vi om soltegnsastrologi, Vanilla? Hvad så med alle de andre himmellegemer, der optræder i et fødselshoroskop - for ikke at nævne deres indbyrdes aspekter - og akserne? Og meget, meget mere? At vælge partner udfra element er efter min opfattelse at begrænse sig fra en masse gode muligheder - og med risiko for at ligne hinanden for meget energimæssigt. Men selvfølgelig virker det trygt, fordi det er velkendt.


tranbjergborger skrev 5. aug. 2015, kl. 17:05
jeg har fået lagt mit fødselshoroskop for mange år siden, så derfor kunne jeg rigtig godt at få lagt et nyt, så jeg ved, hvem og hvad jeg skal søge om. Videre kunne jeg godt tænke mig at få lagt et horoskop vedr.mit kærlighedsliv. Selvfølgelig er jeg klar over, at det koster penge, men dem har jeg Håber at høre fra dig. mvh tranbjergborgeren


Vanilla skrev 15. juli 2015, kl. 12:29
Min erfaring er at -finder man en partner under samme element altså ild, jord, vand og luft så har man samme grundindstilling til livsværdier. Det er et godt udgangspunkt:)


simpleliving skrev 6. juli 2015, kl. 17:33
Når jeg skrev, som jeg skrev, var det for at gøre opmærksom på, at artiklen giver et forsimplet indtryk af, hvad astrologi er.


Livsmodig skrev 3. juli 2015, kl. 09:54
Jeg er født i solsortens tegn. Når jeg sov middagssøvn ude i barnevognen, lå jeg under kastanjetræet og så og hørte vinden lege med bladene. Til duften af kornmarken udenfor hækken. Og lyden af lærken. DÉT ... tænker jeg, har sammen med en masse andre ting, været med at gøre mig til den, jeg er i dag. At være optaget af et menneskes stjernetegn, er som at stille sig op med ryggen til det menneske. Jeg vil hellere lære det menneske at kende ved at se, samtale og være sammen.


simpleliving skrev 2. juli 2015, kl. 20:19
Astrologi er ikke at spå om fremtiden, og soltegn siger intet om, hvordan 2 mennesker passer sammen.


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!