× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Er du en tilfreds single, som nyder tilværelsen?

AF LENE JENSEN
14. MAR. 2014, KL. 08:25

Der er modstridende meninger omkring det at være single og så være tilfreds med sit liv. Fordommene skal pakkes væk, er der undersøgelser der tyder på. Singler er ikke mere eller mindre utilfredse med deres liv end folk der lever i et parforhold. Det er ikke ualmindeligt at opfattelsen går på, at der er tale om både utilfredshed og ensomhed, hvis en person er single.

Tilfreds eller utilfreds


At leve som single:

Singlelivet behøver ikke være en tid, hvor det hele drejer sig om at ændre på sin partnerstatus. Mange har indrettet sig med en givende tilværelse med interesser og et godt netværk, så singletilværelsen ikke på nogen måde føles eller er en midlertidig station, inden den rette kæreste er fundet.

Der er intet der tyder på, at singler er mere utilfredse eller ensomme end dem der lever i tosomhed.  Flere og flere foretrækker at leve alene. Dermed ikke sagt, at de ikke ønsker at have tætte relationer til en person af det modsatte eller samme køn – en kæreste.
 

Netværket er vigtigt:

Mennesket er socialt og fra naturens hånd ikke skabt til at leve helt alene. At leve alene betyder ikke, at man ikke kan bo for sig selv, men at man har brug for et netværk af andre mennesker, så man får sine helt basale behov for det sociale og følelsesmæssige dækket ind. Det kan være familie, gode venner og arbejdskolleger, der er en del af ens netværk.

Det kan også være en kæreste, hvor man ikke bor sammen, men alligevel har en tæt relation – den samhørighed der kun findes hos folk, der er helt tæt på hinanden som i et kæresteforhold.

Hvis de rette betingelser bliver opfyldt hos singler, er de ikke mere utilfredse med tilværelsen end andre. Det kan endog være meget berigende at have sin såkaldte frihed samtidig med at man høster alle goderne ved et stabilt netværk, hvor man føler sig tryg og accepteret.

Den anerkendende del er nemlig vigtig for os alle. Vi har brug for at være accepteret af andre. Det er med til at bekræfte os i, at vi er gode nok som mennesker.
 

Hvad andre mener, er ligegyldigt – eller er det?

Når nogen siger at de er ligeglade med, hvad andre tænker om dem, skal det nok tages med et gran salt. Det gælder i hvert fald ikke de personer, vi har i vores nærhed. Ingen er ligeglade med, hvad deres nærmeste synes og tænker, hvis det ellers er folk de holder af. Hvad andre udenforstående mener om os, kan vi være lidt mere ligeglade med, da det ikke er deres accept og anerkendelse vi har brug for.

Det er  i vores tætte netværk vi, også som singler, har brug for den anerkendende del.

Der findes naturligvis singler eller par som vil sige, at de er helt ligeglade med hvad alle mener og tænker. Det har måske ikke det helt store netværk og ønsker det måske heller ikke. Der er ingen regel uden undtagelse, heller ikke på det menneskelige plan.

Er du en tilfreds eller utilfreds single?

Har du overvejet om du er tilfreds med dit liv som det er, også selv om du søger en kæreste? Den modne single har som oftest en ide om, hvordan han eller hun ønsker resten af livet skal forme sig, men betyder det at du er utilfreds selv om dine mål ikke umiddelbart er nået?


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

Hyggetrold skrev 29. mar. 2014, kl. 10:39
Hyggetrold
Vi hygger os. :-))


henrik49 skrev 28. mar. 2014, kl. 09:03
Yes, rigtig mange er meget tilfreds med deres liv. Jeg spørger så bare, HVAD LAVER I SÅ HER?!


Nastasja skrev 17. mar. 2014, kl. 01:10
Nastasja
Meget tilfreds ☺️


Hyggetrold skrev 16. mar. 2014, kl. 09:35
Hyggetrold
Ups!
Jeg trives ganske fortrinligt alene
Vil ikke mene det på noget tidspunkt vil ændre sig
Det er ikke alfa og omega at være par
Uanset diverse undersøgelser er vi der ingen partner har, hverken alene eller ensomme


Maybee Q skrev 14. mar. 2014, kl. 22:43
Jeg stortrives fint alene , og mit mål ...at holde mig frisk og rask så længe som muligt


Hallgrim skrev 14. mar. 2014, kl. 14:55
Mit single liv, er jeg ganske tilfreds med, som det tegner sig nu, hvilket betyder, at jeg ikke er utilfreds med noget, selv om mine mål endnu ikke nået.


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!