× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Du skal bare være dig selv!

AF DAVID FøNSBO
11. JULI 2015, KL. 04:00

Et af de sværeste og alligevel et af de enkleste dating-råd jeg har fået. Er jeg ikke altid mig selv? Jeg spurgte en gang en kvinde til råds om hvordan jeg kunne forbedre mine, ret ringe, resultater i datingverdenen.

Du skal bare være dig selvl

Jeg valgte at spørge en kvinde om det, fordi hun måtte jo i hvert fald som minimum vide hvad hun selv ville ha'. Hun gav mig det simple råd, at jeg bare skulle være mig selv!

Ja, det siger jo sig selv, tænkte jeg. Hvem i alverden skulle jeg ellers være... ”Mig selv”, tænkte jeg så, hvem er egentlig ”Mig selv”? Og følte mig om muligt endnu mere tom end før jeg spurgte hende, fordi ”Mig selv” faktisk ikke solgte ret godt i forhold til det modsatte køn. 
Det var slet ikke det svar jeg havde forventet, og jeg blev ret forvirret over at skulle til at finde ud af hvem ”mig selv” er.

Så jeg ringede til en mandlig coach og spurgte ham om det samme. Han sagde omgående, at det måtte jeg aldrig spørge en kvinde om, for selv om hun vidste det, ville hun ikke sige det. ”Hun vil have dig til at finde ud af det selv!”, var hans ord. Fordi en af de ting der er interessant for en kvinde er en mand, der véd hvad han vil! Og det véd han jo ikke, hvis han skal spørge hende!

'Ser du', sagde han... 'Mænd går ofte efter udseendet, men kvinder går mere efter personligheden. Ikke alle, men i generelle vendinger er det sådan. Så du skal stå 100% ved dig selv og lade være med at spille den rolle, du tror hun kan lide! Det kan hun mærke at du gør, men du skal selv finde ud af resten'.

Det var jo skønt at høre, for personligheden kan man jo tage med til en coach og så begynde at arbejde med den. Ja, jeg ved godt at der er folk der siger at de er den de er, og det er bare sådan det er, og det er der ikke noget at gøre ved!

Så har de folk måske en solid personlighed lavet af beton, hvor jeg har en blødere lavet af træ. Jeg snitter og pudser jævnligt på den, og efterhånden er jeg ret godt tilfreds med resultatet. Uden at være narcissistisk selvglad. Bare godt tilpas med mig selv, og glad for at være den jeg nu engang er. 

Det kan andre mennesker mærke, og det sjove er faktisk at kvinden jeg spurgte, fik lige så meget ret som manden. Jo mere jeg fjerner de ting i min adfærd og min tale, som bare er floskler og rutine, og jo flere knaster jeg får poleret ned, des mere bliver jeg mig selv! 

Er der nogen af jer der er ”Jer selv” eller gerne vil være anderledes – måske bedre til at tiltrække den eneste ene? Eller er I godt tilfredse med jer selv sådan som I er? Hvor meget skal man lave om på sig selv, og hvornår er man mest sig selv?

Skriv din holdning her og del din erfaring.

Skrevet af: David Fønsbo


David har psyko-terapeutisk baggrund,
og har arbejdet som dating-coach i mange år.
K O M M E N T A R E R

Alba96 skrev 25. juli 2015, kl. 16:54
Godt skrevet - ja, man skal være sig selv, man skal turde være sig selv. Synes dog det er blevet lettere med alderen - jøsses, godt man ikke er 20 mere ;0)


Janja skrev 25. juli 2015, kl. 15:54
Janja
Jeg er altid mig selv , de få gange jeg er på en date..
Det er mest ærligt , og så ved manden,hvad han kan forvente på længere sigt.. Hvis man fra starten udgiver sig for at være noget andet, tror jeg det skaber en kæmpe stress faktor .. Vær dig selv og din kæreste kommer når tid er..


Contessa v02 skrev 20. juli 2015, kl. 17:37
Contessa v02
Vi har vel alle en "Grundnatur" og den skal man være tro imod. Nogle er lidt stille, andre forbundet med mere lyd - nogle er introverte andre ekstroverte osv. Det er vel i bund og grund den første del af "mig selv".

Så tror jeg i øvrigt, at mange 40+ er blevet mere rummelige og derfor også er klar til at "file kanter" hvis modparten er interessant nok - og kemien er til stede. Men hvad ved jeg - jeg er jo single 👀


tænkhvis skrev 18. juli 2015, kl. 00:21
tænkhvis
Min erfaring er at det "At være sig selv", er at være autentisk og ærlig. Men det At være sig selv, er ikke en statisk tilstand, men noget forandrer sig gennem livet, med de erfaringer man gør sig, gennem livets op og nedture, de stjernestunder og livskriser man gennemlever og man udvikles med og af de mennesker man møder. Selvom der nok er en kerne som ligger nogenlunde fast. Livet er ikke sort/hvidt, men fuld af gråtoner, og de fleste mennesker, har mange lag i deres personlighed, og alt efter situation og dagsform, kan det ene eller det andet personlighedstræk træde frem. .. At være sig selv, er hverken en tjekliste, floskler eller rutiner, men det hjertet banker for, og maven siger god for.


Sommer_Sol skrev 13. juli 2015, kl. 16:02
At være sig selv kræver nok, at skulle befinde sig på en øde ø - hvor der ingen kontakt til omverdenen var.


sød og venlig skrev 12. juli 2015, kl. 19:38
Jeg mener selv,at jeg giver udtryk i min profiltekst for at være mig selv og hvad jeg synes er vigtig.Jeg oplever bare her på 40+ at enten skal jeg skrive et brev hvis jeg er nysgerrig hos mange kvinder og ikke mere og skal til at trække oplysninger ud af personen og hvem er hun.Vil hun svare.Ikke altid.Og så er der kommet et udtryk frem hos nogen soul-mate og hvad betyder ordet på dansk.Jeg føler også at man stiller krav til mig på forhånd for at skrive tilbage eller evt mødes over en kop kaffe,det mener jeg er bedst for begge,men så langt er en kontakt ikke kommet,sker nok aldrig.Det er min erfaring. Hilsen sød og venlig.


susanne01 skrev 12. juli 2015, kl. 11:32
Hej Curt. Tak for svaret. Det lyder rart, . Tak


EAN69 skrev 11. juli 2015, kl. 17:17
Kan kun give dig ret, lad vær med at lave om på dig selv, følg ikke de ønsker den anden har til dig og hvad de forventer, det giver et forkert bilde af dig, vær dig selv, selv om man søger kærligheden, skal den rette nok komme 😉


Curt 1234 skrev 11. juli 2015, kl. 16:29
Pillemus 48 du har ret Curt


pellemus 48 skrev 11. juli 2015, kl. 15:33
ja jeg er altid mig selv, men der er jo flere sider af en person, det er ikke alle der kommer frem på den første date, men det er dumt og sidde og lade som om man er en person, som man slet ikke er, men jeg har også prøvet den med at jeg skriver jeg er førtidspensionist, så er der ingen der er interesseret, jeg vil hellere end gerne ha et arbejde, men jeg er da ikke ringere af den grund, jeg har stadig en masse drømme og håb om fremtiden, lotte


Curt 1234 skrev 11. juli 2015, kl. 13:46
Skriv igen ven sv Curt


Curt 1234 skrev 11. juli 2015, kl. 13:03
Skulle det være et problem mener jeg ikke sv Curt


Curt 1234 skrev 11. juli 2015, kl. 12:58
Susanne01 Hej sus vil jeg gerne sv er ny skriver bare her så ? Sv


Curt 1234 skrev 11. juli 2015, kl. 12:47
Susanne01 jeg vil godt skrive med dig sv Curt


Curt 1234 skrev 11. juli 2015, kl. 12:44
Ja det er sgu rigtig men hvor kærligheden hen så spørger bare jeg kan finde den nogle der kan gi en lede tråd ?


susanne01 skrev 11. juli 2015, kl. 11:25
Du skal bare være dig selv. Det er så nemt at sige. Når folk viser interesse, er jeg ærlig og skriver, at jeg er handicappet. Så enten svarer de afvigende eller slet ikke, så man får slet ikke lov til at uddybe sine kaliteter. Undskyld det sure opstød.


christina2810 skrev 11. juli 2015, kl. 11:18
Hej, "mig selv" er mange ting. For mit vedkommende kan jeg have mange "sider", som jeg præsenterer på forskellige tidspunkter, hvor jeg kan mærke kommer naturligt. Så er der den jeg er med mine aller nærmeste og, så har det bedst og slapper af. En kæreste skulle helst kunne li' den side..ellers går det ikke 😉


farmer2 skrev 11. juli 2015, kl. 09:36
farmer2
det er vigtig at du er dig selv når man søger mage og lad ikke andre bestemme om hvordan du skal det største problem ved et partnerbekendtskab er at man ikke skal lade sig påvirke af andre men være sig selv held og lykke


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!