× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Farer du i blækhuset, hvis du får en kurv?

AF LENE JENSEN
8. NOV. 2013, KL. 11:40

Vi kommer ikke uden om det faktum, at der på en datingside også gives det, man kalder ”at få en kurv”. Kort sagt betyder det at man afviser en bejler. Det at blive afvist kan vi vist alle nikke genkendende til i flere af livets forhold. Selv i vores arbejdsliv risikerer vi at blive afvist. Alle steder, hvor der findes mellemmenneskelige relationer, sker der også afvisninger.

Dating kurv billede

Reaktioner

Nogen har kun et skuldertræk til overs for en afvisning og tager det ikke personligt, mens andre reagerer voldsomt, og slet ikke kan glemme eller tilgive, at der er blevet givet en såkaldt kurv.

Er det noget, der skal tages meget personligt?

Umiddelbart nej. Ikke når det drejer sig om første kontakt på en datingside. Modparten kender dig kun ud fra enkelte oplysninger, og har ikke været i stand til at danne sig et helhedsindtryk af dig som person. Derfor kan det alligevel være svært at sluge at der, allerede på så tidligt et tidspunkt, bliver sat punktum. Nogen føler måske, de ikke fik en ærlig chance, og tager det meget fortrydeligt op.  Andre accepterer og tænker ikke videre over det, men er allerede videre til næste levende billede – dit tab, bliver der måske lige kommenteret på det nej tak, der kom.

Har kontakten været lidt mere end et enkelt brev, og har man oven i købet talt sammen i telefonen, bliver det straks mere personligt.  På det tidspunkt er man måske begyndt at glæde sig til mere, når modparten pludselig melder ud, at det alligevel ikke har nogen interesse. Måske undlades der helt at meddele noget som helst, og der kommer ikke en forklaring på, hvorfor kontakten afbrydes.

Farer du i blækhuset?

Bliver du voldsomt ophidset, hvis du bliver afvist af en mulig date, er det en god ide at tælle til 10 eller 50. Er du ikke faldet ned, når du når 50 skal du nok logge af og gå en lang tur, så sindet kan komme i balance igen. Det er aldrig en god ide at fare i blækhuset og skrive et brev i ophidset tilstand. Man kommer så let til at fortryde sin handling, og det er altså et andet menneske, der sidder i den anden ende og modtager dit brev. Det er måske forfattet i mindre fine vendinger, fordi man selv var blevet ked af det, eller bare hidsig over afvisningen.

Ligesom du, har andre også ret til at sige fra, hvis de kan mærke, at der slet ikke er noget der klikker mellem jer.  Der er ikke langt mellem kærlighed og had. Hende eller ham, du for 10 min siden syntes var enestående, kan du pludselig synes det stik modsatte om. Personen har temmelig sikkert ikke forandret sig, men er man blevet ram, hvor det gjorde ondt, farves billedet af den anden øjeblikkeligt.

Man er nu engang ikke altid herre over egne følelser.
Det ville være dejligt hvis det modsatte var tilfældet. Så var det bare med at komme i gang og finde sig en kæreste, den første den bedste, og det kunne kun gå for langsomt. Der ville blive et gevaldigt flow på de danske datingsider, og statistikken over singler ville køre som en rutsjebane- eller være ikke eksisterende, hvis det hele var så enkelt.

Lad være med det...

Javist har æren da fået et lille knæk, når man får en afvisning. Man skulle da være gjort af sten, hvis ikke man lod sig påvirke i mere eller mindre grad. Lad det ikke få så meget magt, at du finder det nødvendigt at skrive og fremhæve alle de negative detaljer, du kan fremtrylle om den, der har afvist dig. Så er det altså heller ikke værre, hvis det er en person, du alligevel ikke rigtigt kender.

Vi bliver afvist alle vegne og helt uden ord. Et blik kan være nok. Manglende interesse – vi mærker det straks og går videre. Vi stopper ikke op, og forlanger en forklaring af den person, der ikke lige har ønsket øjenkontakt eller smilet til os.  Vi opfatter det blot, og går videre.
Sådan kan det selvsagt ikke lade sig gøre at bruge kropssproget på en datingside. Der skal ord på bordet, eller som nogen vælger – intet svar.

Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

erotik skrev 1. dec. 2013, kl. 18:16
Nej slet ikke. For det meste er det mig der melder fra, så ok.


Agerhønen skrev 24. nov. 2013, kl. 12:20
Har ikke oplevet at få sådan en kurv - men hvis jeg fik, ville det afhænge af hvorfor og for hvad. Jeg får mange søde mail, som jeg altid svarer høfligt på, og får, et mange tak tilbage , for, at have svaret. Men lige nu holder jeg altså en pause!


strejfer skrev 21. nov. 2013, kl. 23:06
strejfer
selvføgelig gør jeg ikke det hvis man henvender sig til en er det da den man henvender sig til der har lov at sige det er ikke lige dig jeg søger eller noget i den retning det ku jo også være du ved nærmer bekendtskab fandt ud af det ikke lige var hende du søgte...


fri fugl skrev 21. nov. 2013, kl. 14:49
De gange jeg selv har modtaget et afslag, har jeg ofte svaret med et "Tak for den ærlige udmelding." Et par gange har det gjort ondt, men vi har jo alle samme rettigheder mht. valg/fravalg, og man kan ikke tvinge andre til at føle, det man ønsker. Det værste jeg har prøvet er at sige fra i et forhold, jeg egentlig aldrig selv ønskede startet. Fra min side var det egentlig kun ment som et godt venskab. Han var dog sikker på, at vi matchede totalt, selvom jeg hele tiden havde en anden opfattelse og konstant fortalte ham, at jeg ikke elskede ham, men kun syntes godt om hans person. Dum som jeg var, gik jeg med til at mødes flere gange, så han blev mere og mere overbevist.... det blev jeg også, bare ikke om det samme. Da jeg tog mod til mig og sagde stop, var jeg nærmest bange for ham, idet han mente, jeg havde holdt ham for nar, og han var faktisk lidt vred. Det var svært at forsvare, at jeg jo bare ikke ville såre ham, så den forhalede afsked blev dermed mere dramatisk end tilsigtet. Jeg trak mig totalt fra den kreds, vi begge kendte, så han ikke skulle risikere at blive konfronteret med mig - og selv kunne jeg undgå et evt. efterspil. Min angst for hans reaktion gjorde, at jeg efterlod et par ejendele hos ham uden ønske om at få dem retur - ville ikke risikere han dukkede op på min bopæl med dem. Den oplevelse har lært mig, at jeg aldrig skal tage mere hensyn til andres følelser end mine egne - hellere være ærlig og sige fra i tide, og altid på en ordentlig måde.


Smiler13 skrev 19. nov. 2013, kl. 01:09
En kurv, skal hvis man ér et ordentligt menneske, begrundes og der skal tales pænt, dette site ér jo ikke et Kød-Markede, men for mennesker med forskellige behov. Jeg har prøvet at sige farvel, men takker for de forudgående positive snakke etc., så alt ér helt okay inkl. årsagen. Jeg skriver nok mest fordi, jeg altså må grine og det lover jeg jer, at jeg gjorde... Lørdag nat modtog jeg et nedladende og arrogant NEJ tak fra en herre herinde, som mente at jeg havde besøgt hans profil... Ja det påstod han, men NOPE, jeg havde netop undgået hans profil fordi jeg for længe siden, så ham første og sidste gang fravalgte hans profil pga hans utrolige overlegende holdning og selvoptagethed, om han har penge eller ej er mig så ligegyldigt, men i hans afslag her, han er 3 år ældre end mig, skrev han, at dels søgte han én yngre end mig.... og bla. bla. bla. og iøvrigt ønskede han en formuende, ha ha ha hvad mener i om denne forudintagede holdning omkring min økonomi eller ej, samt påståelse af besøg på hans profil...??? Jeg griner og synes han ér ynkelig, men jeg valgte at smile og ikke svare, for hvorfor, nej vel ;O))) Så skal vi ikke bare ønske os alle, alt det bedste og synes det ér så positivt, når vi kan kommunikere og være positive overfor hinanden - Jo ikk' ;O)) PS! Jeg kan godt li' jeres aktivitet herinde, har jeg vist sagt før, men jeg forstod ikke brugerfunktionen før end for nylig.. ;O)


lotte3/Sidsel skrev 10. nov. 2013, kl. 11:20
Personligt .........starter kun et forhold, hvor afstanden ikke er for lang. I og med tror det er en hemsko. Giver altid et pænt svar. Men desværre der også nogle, som måske ikke lige kan finde ud af at komme ud et forhold.....synes det er lettere . At komme med et grimt svar ....og så er den pot over. For mit eget vedkommende siger til mig nå det var så det ......og kræver overhovedet intet fra modparten.


Bjyden skrev 10. nov. 2013, kl. 02:08
Hvordan man føler ved at få en "kurv" kommer jo meget an på ,hvor langt man er nået i kontakten,et nej tak ingen interesse,er ok hvis det er en man lige har skrevet til, Hvis man er kommet så langt,at vi taler tlf og sms,så vil det være rart med en begrundelse,og det vil jeg aldrig tage fortrydelig op Men en begrundelse,og alt efter hvad begrundelsen er,vil i nogle tilfælde være en fordel,for får man at vide hvorfor, den skønne kvinde ikke synes lige så godt om mig som jeg synes om hende,det kan man lære noget af. Og jeg kunne i min vildeste fantasi,aldrig finde på at skrive et tigger brev..( plage om et forsøg mere).. eller svine den skønne kvinde til,hun har jo bare truffet et valg,og jeg vil da stadigvæk synes hun er en skøn og dejlig kvinde,og ønske hun finder en partner som passer sammen med hende. Jeg har selv været i et forhold i ca, 1 1/2 år som stoppede sidst på sommeren,og jo jeg var da ked af vi ikke passede sammen,men på den anden side ville det give problemer på sigt at blive sammen,så hvorfor lade det køre så langt ud,at begge parter resikerede at bliver endnu mere såret. Altså vil jeg hellere at begge parter melder klart ud,end at gå og spilde tiden med at få noget til at køre som ingen hjul har.


trivelig q Søger Mand skrev 10. nov. 2013, kl. 00:11
Har faktisk været ude for, at have en aftale om en date med en, som efterfølgende blokerede mig uden årsag. Ærligt den stodder er stemplet som en idiot herfra!


nyk.f skrev 9. nov. 2013, kl. 21:58
Jow! Man er nød til at tage nogle "chancer",..med fare for at blive afvist. Forventninger kan være så forskellige,...og hvis de ikke bliver afstemt,..ja så kan det jo gå galt. Nogen vil nok "tænde af " i skuffelse??? Andre reagerer med at blive kede af det,....nogen gange i lang tid! Ved ikke hvad der er er værst? Det handler jo i sidste ende om følelser og hvordan man lige takler disse. Synes grundlæggende at vi skal forsøge at behandle hinanden ordentligt ,..og med respekt! Tror og håber på, at det er det overvejende herinde?


Brissy skrev 9. nov. 2013, kl. 14:09
Jeg sammenligner det med at søge et nyt job. Det er dejligt, at blive kaldt til samtale, men det er naivt at tro man er den eneste ansøger til "stillingen" - uanset hvor kvalificeret man selv synes man er!


heltmigselv69 skrev 9. nov. 2013, kl. 13:34
det er jo risikoen ved at være bejler eller dørsælger, nogen gange bliver der sagt kom ind og andre gange smækker døren i ☺️


lille-bendt skrev 9. nov. 2013, kl. 10:02
Har da fået en del og mit svar har hver gang været! helt okay og ha en god dag.


Personlig skrev 8. nov. 2013, kl. 17:57
Ja, så e man den erfaring rigere, og vender blikket anden vej, og op på hesten igen


amagerfyr1973 skrev 8. nov. 2013, kl. 13:49
kan kun svare ..... vor intet vover intet vinder


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!