× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Glemmer du dine venner, når du finder en ny kæreste?

AF LENE JENSEN
11. SEP. 2014, KL. 13:22

Mange har prøvet at være så opslugt af en ny kæreste, at de helt glemmer alle andre. Måske har du selv prøvet det. At dine venner er blevet sat på standby et stykke tid, fordi du var forelsket. Det er klart at en forelskelse kræver tilstedeværelse, og kan være altopslugende. Men hvor længe?

Venner for livet

Glemt, skippet, forladt ..

Ordet er for så vidt ligegyldigt, det er selve handlingen eller mangel på samme der rammer.

Du kender det måske. Din ven eller veninde har fundet et ny kæreste, og du er sat på standby med jeres venskab til engang ude i fremtiden. Måske er du selv komme til at glemme en god ven i kampens hede. 
 

Hvor blev de af?

Væk er de hyggelige fortrolige samtaler, frokostaftalen lørdag er gået fløjten. Fodbolkampen, som altid foregik i din vens selskab med et par øl og noget smørrebrød er fortid, og du står alene med din fiskestang. Din ven er ramt af en lidelse der hedder kærestekedelig, i hvert fald i din optik. Pludselig er en næsten fremmed vigtigere end dig. Kærligheden lader sig ikke sådan fornægte, og det skal den da heller ikke. Det er skønt at være forelsket, og dine venner glæder sig helt sikkert på dine vegne når det sker.

 

Ikke kun de unge.

Det er da noget der hører ungdommen til, vil nogen sige. Det er ikke tilfældet. Masser af singler i den modne alder falder i kærestefælden, og glemmer at dyrke deres venskaber. Nogle har sågar oplevet at deres veninde er vendt tilbage imellem to forhold, og så igen har nedprioriteret deres venskab da hun fandt en ny kæreste. Vennerne kan godt gå hen og føle sig som nogle der kan bruges indtil det rigtige dukker op, altså en kæreste.

 

Venner er tålmodige.
Hos dine rigtige venner har du lang snor. De kan godt forstå, du har brug for tid til at være nyforelsket, og at de ikke lige står først for når du vælger hvem du vil være sammen med - i begyndelsen. Går der halve eller hele år begynder forståelsen at smuldre, og du har nu distanceret dig fra de venskaber, der før betød så meget.

 

Plej dine venner, også selv om du har fundet kærligheden.

Sådan er jeg da ikke, vil nogen tænke.  Nej det er du givetvis ikke, men der følger som regel mere med når du finder en ny partner i en moden alder. Der er måske en familie mere at forholde sig til – fødselsdage, andre mærkedage, børn der måske ikke lige bor om hjørnet samt en helt masse andet tidskrævende. Fritiden er fyldt ud, og der er ikke rigtig plads til mere.

Alt dette gør, at en god ven sagtens kan forsvinde ud af dit liv, også selv om du egentlig ikke ønsker det. Det sker bare.

Hvordan har du klaret at bevare dine venskaber?

Det kunne være interessant at høre, hvordan du klarer at bevare et vigtigt venskab selv om du finder en kæreste. Er du god til at prioritere at venskabet skal plejes, og at du måske i stedet ikke deltager i en begivenhed sammen med din kæreste? - eller kommer din kæreste altid i første række, fordi det er din overbevisning at det altid er det vigtigste, det I to har sammen?


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

chipper skrev 15. sep. 2014, kl. 22:30
På ingen måde. Mine nære venner ryger aldrig ud af mit liv uanset hvad. Kan en evt kæreste ikke leve med det så skal det bare ikke være os.


Mady skrev 14. sep. 2014, kl. 21:20
De venner jeg har tæt på , har som du beskriver en god forståelse for at et nyt forhold / forelskelse fylder meget i starten...men, har ikke oplevet det som et problem, det gælder begge veje, at de og jeg ved at man ikke er glemt og at hvis det skulle " brænde på"..skulle jeg nok finde tiden selv midt i forelskelsens " febervildelse "...for mig handler det mere om hvor dybe relationer man har til hinanden, det være sig parforhold, familieforhold og i venskaber...at man er der for hinanden, i den udstrækning man kan ( magter )!


pytipande skrev 13. sep. 2014, kl. 10:41
De nære har jeg altid prioriteret, og de er her endnu. Det har aldrig været et problem i forhold til partnere, der har haft egne interesser. Min omgangskreds består af både singler og i forhold. Måske vi ikke ses så tit, der er telefonen genial. Håber aldrig at finde en partner der ikke giver plads til mine veninder, det vil ikke holde længe. Vil altid bevare mine nære relationer uanset hvad.


LøbepigeKøbenhavn skrev 13. sep. 2014, kl. 08:20
Jeg har da måttet ud og søge nye veninder, efterhånden som de gamle er blevet "afsat".. .Faktisk bruger jeg nok næsten lige så meget tid på at finde nye veninder og netværk, som jeg bruger på at finde en kæreste. Det er dog ikke fordi, at jeg er blevet glemt fra den ene dag til den anden. Men som tiden går, så vokser man lidt fra hinanden, når den ene lever et par-forholdsliv, og den anden lever et singleliv. Man får forskellige behov. Og man har ikke længere de samme "kender du det" oplevelser.... Ser stadig de gamle ungdomsveninder, der nu lever i forhold/familie, men jeg ser de nye singleveninder hyppigere...


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!