× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Hvad snakker du om? - Skidt eller kanel ved første møde.

AF LENE JENSEN
25. NOV. 2013, KL. 18:29

Kender du det at skulle mødes med en person, og at du ikke lige ved, hvad I skal tale om? Selv om vi er voksne og med en vis livserfaring, kan der sagtens opstå tvivl. Hvor meget skal man fortælle om sig selv - er åbenhed det samme som at fortælle hele sin livshistorie på en time, eller kan mindre gøre det? Skal man fortælle meget private ting om sig selv på første date?

Hvad snakker du om

Lette emner anbefales.

Det er en god ide i første omgang, at I holder jer til de lidt lettere emner. Gamle minder fra barndommen og ungdommen er gode emner. I vil helt sikkert finde fællesnævnere for flere oplevelser. ”Kan du huske da vi gik i kassebukser, og hørte Gasolin og Queen på fuld damp. Det foregik ofte på et tilrøget værelse, hvor sengen var eneste siddeplads”.  Det kan man så grine ad sammen. Måske en sportsinteresse – også et godt emne. Lidt til fælles har vi da.  

Eks'en skal ikke med på date!

Det er nævnt tidligere, men som en del af mulige- ikke så gode samtaleemner er det vigtigt at det nævnes igen.
Hvis du synes at din nye, måske kommende kæreste, skal vide alt om din ekskone/mand og hvor dum og urimelig denne har været i forbindelse med skilsmissen, har du nok bevæget dig ind på dødsruten. Det samme gælder, hvis du overdrevent lovpriser den person du lige er blevet skilt fra. Begge dele er turn- off for din date og dommen vil falde prompte - Du er nok ikke kommet videre, som man siger nu om dage.
Undervurder ikke andre mennesker. De kan sagtens fornemme, hvilken vej vinden blæser i forhold til din eks. Der behøver ikke falde mange ord i den ene eller den anden retning før det er på plads hos modparten. Din date ønsker at være dit midtpunkt ved et møde og ikke en tilhører til dine tidligere forhold. Det kan du fortælle om en anden god gang, eller hvis du bliver spurgt direkte. De fleste foretrækker at forholdet til eks'en er helt afklaret uden store armbevægelser og følelsesladede udbrud.

Undgå lange enetaler

Har du børn, er det naturligt at dine tanker og følelser drejer sig om dem, men lad være med at tale længe og inderligt om dem til dit nye bekendtskab. Han eller hun har ikke mødt dem, og kan ikke forholde sig til personer, de ikke kender. Selv om det evt. er det eneste emne du kan ryste ud af ærmet, og som du kan tale om i timevis, er det en god idé at nøjes med en kort præsentation. Naturligvis har vi lov at være stolte af vores børn. Retten til børnepral er enhver forælders absolutte menneskeret, men hver ting til sin tid.
 
Dit arbejde er også et emne, du sikkert kan tale om til solen går ned, eller står op igen.. Det kan godt være, du har et interessant arbejde, men med mindre du er astronaut eller indehaver af et naturreservat i Afrika, tror jeg ikke din nye ven eller veninde har den store interesse i at høre alle detaljer omkring dit arbejde på én gang. Fortæl lidt om dit arbejde, og spørg ind til modpartens ditto. Er vedkommende ikke længere på arbejdsmarkedet er der sikkert andet der foretages i løbet af dagen der kan fortælles om, måske en hobby.
Hvis du taler for meget og længe om dig selv og dit risikerer du at kede din samtalepartner, som til sidst sikkert går i et eller anden zombie-mode for i det mindste at virke interesseret i din enetale.
 

De kære penge

Man taler da ikke om penge på en date, gør man? Jo, det viser sig, at folk faktisk taler rigtig meget om penge, også når de møder nye mennesker. Hvad har det med dating at gøre, vil nogen tænke. Lidt vovet sagt er der penge involveret i alt, og emnet bliver berørt mere, end man lige tror. Det bliver uendelig uinteressant, hvis man ikke kan tale om andet – hvis det bliver ”hovedretten” i samtalen. I stedet kan man fortælle om sine ønsker for fremtiden, - måske vil man gerne rejse eller indgå i et eller andet projekt. På den måde kan man også fortælle at penge ikke er et problem, hvis det er sådan det forholder sig. Din nye ven/veninde danner sig hurtigt et indtryk af din situation når der tales om penge.

Gossip/sladder

Sladder om de kendte er et ufarligt emne, hvor begge kan bidrage. Man har altid hørt eller læst noget. Det kan være en person fra sportens verden, eller en skuespiller, hvor den kulørte presse har været på spil. Emnet involverer ikke dig personligt, men der kan sagtens komme holdninger til både det ene og det andet frem i en dialog om andre.
Selv om der er mindre egnede samtaleemner til første møde med en måske ny eneste ene, kan langt de fleste af os i den modne alder hive et emne op af hatten. Mange års erfaring har gjort os i stand til at konversere uden alt for meget pinlig tavshed, hvor man sidder og vrider hjernen.

Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

zafira50 skrev 20. feb. 2014, kl. 15:49
Sjovt nok så er ordet "sex og samliv" slet ikke inde i dine samtaleemner ... hvorfor .. Jeg tror sgu sex er kommet for at blive og alligevel er folk så skide bange for at snakke om det ... hvad er det der er så skræmmende ved det emne ... Tror og håber da at alle dem der søger en ny partner her på dette medie også ønsker et nyt sexliv ... hvorfor så ikke snakke om det tidligt i forholdet og ja hvorfor ikke på den første date ... Man kan jo komme ud for at man slet ikke passer sammen sexuelt og sex er noget af det mest naturlige der findes ... havde mennesket ikke sex med hinanden så var der ingen verden ... så dating folk ... snak sex og samliv på første date ...


Head turner skrev 9. jan. 2014, kl. 11:47
Jeg synes det er meget interessant at høre om potentiel partners eget ansvar for skilsmissen (egen indsigt) og om vedkommende sidder i gæld til halsen. Politiske holdninger vægter også tungt. Forhold til egne børn. Jobtilfredshed. Ferievalg.


Agerhønen skrev 9. dec. 2013, kl. 21:05
Hovsa! kom til at sende for tidligt - æv - men pyt med det. Der er altid nogle emner og interesser der kan tales når man mødes. Emner og interesser som både er skrevet og talt om inden mødet - kan jo fortsætte især hvis man deler samme interesser.


Agerhønen skrev 9. dec. 2013, kl. 20:48
Joo jeg har været på nogle Date dog aldrig med nogen herfra. I starten skrives der sammen derefter tales der i telefon og hvis interessen er gensidig og interssant aftales et møde ude i byen -


oldpige skrev 30. nov. 2013, kl. 14:01
Nu har jeg kun været på to ,og syntes det har været let da jeg vil skrive samme inden et møde . Det gør at der er noget at snakke om med det samme ,at jeg så ikke er mundlam er nok en fordel lige der . Det gør jo også at man skilles på en god måde når vedkommende ikke var noget for en ,og det bare er et pænt farvel ....


cp64 skrev 26. nov. 2013, kl. 15:08
Er skidt og kanel ikke det samme? Der er kumarin i kanel og det tager din lever!


borch skrev 25. nov. 2013, kl. 23:16
Meget af dette er vel skrevet til hinanden, inden første møde. Måske har man også fået snakket lidt i mobilen, og fået skabt sig en ide om hvem personen bag profilen er.


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!