× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Ny kæreste - skal holdninger og interesser matche?

AF LENE JENSEN
25. FEB. 2014, KL. 09:06

Der tales og skrives rigtig meget om at matche hinanden, når det gælder dating og det at finde en ny kæreste. Men hvad vil det sige at matche hinanden? Skal man have de samme holdninger til alting, eller er det på interesseområdet, vi skal være mere ensartede? Hvor meget eller lidt skal der til før du alligevel ikke synes det er noget at bygge videre på?

Ny kæreste

Er det politiske ståsted vigtigt?

Rigtig mange synes det er vigtigt, at en ny kæreste også matcher politisk. Det vil sige, at der er lukket af hvis du selv befinder dig på venstrefløjen, og din date befinder sig på højrefløjen.

Når det gælder dating, har man muligheden for at lave en mindre analyse af den person, man skal møde inden man beslutter sig for et møde. Ved et tilfældigt møde hos venner eller bekendte, ville man nok ikke gardere sig på samme måde, inden man siger ja tak til en invitation til videre bekendtskab.

Måske risikerer man ligefrem at blive betragtet som lidt småskør, hvis man inden accept lige spørger: Hvor står du egentlig politisk, er du rød eller blå. Er vores fokus det forkerte sted, når vi skal finde en ny kæreste, når sådan et spørgsmål har betydning for om vi gider investere tid i hinanden, eller har vi erfaring for, at det ikke går i længden med alt for store forskellige i holdninger til netop det politiske?

Nogen synes det er vigtigt, mens andre synes det er helt ligegyldigt om vi har de samme holdinger. Måske kan de ligefrem danne basis for nogle gode diskussioner, hvis man er til den slags kommunikation med sin kæreste.

Skal din nye kæreste have de samme interesser som dig?

Det vil nok være en fordel, hvis interessefeltet ikke er for forskelligt, når det gælder interesser, der inkluderer den tid, I skal være sammen.

Er din nye kæreste til campinglivet og du ikke kan se dig selv i en campingvogn hver weekend i sommerhalvåret, får I nok svært ved at nå til enighed om hvor I skal befinde jer sammen.  Men interesserne behøver vel derudover ikke matche hinanden. Er det ikke ok at have en passion du ikke har det fjerneste interesse i, eller synes du det vil være irriterende at skulle høre på snak om noget, du ikke selv kan relatere til.

Måske er det ligefrem spændende at høre om noget, man ikke selv har overvejet eller sat sig ind i, så hvorfor alt den snak om at matche hinanden også på interesser?

Det er interessant, hvad der får os hver især til at vurdere om vi matcher en anden person. Der er helt sikkert mange faktorer, der spiller ind og der vælges både til og fra på den konto.


Er det spontane forsvundet?
 

I dating sammenhæng kan man godt sige, at det spontane ikke er så fremtrædende, som ved et tilfældigt møde. Vi har muligheden for at læse en lille beskrivelse, ganske vist forfattet af personen selv, men dog en beskrivelse vi forholder os til, når vi skal vælge om vi vil mødes.
 

Har du disse overvejelser om politisk ståsted, interesser og holdninger i øvrigt, når du skal vurdere om en person har kæreste potentiale, eller hopper du ud i det og håber du møder et rart menneske trods jeres forskelligheder?


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

Glad og positiv skrev 26. feb. 2014, kl. 21:31
Syntes bestemt der skal være plads til forskellighed, både politisk og hvad angår interesser. Det kan hurtigt blive for kedeligt, hvis vi bliver alt for ens. For mig er det vigtigere at der er kemi, end at vi har samme interesser. Det er kemien, der ude i det virkelige liv er det første vi reagerer på. At han er til Dansk folkeparti og interesseret i Napoleon, golf og fluefiskeri gør ham jo ikke nødvendigvis til et dårligt menneske. Det gør bare at der er plads til forbedringer ;-)) Det må da være langt vigtigere, at man kan respekterer hinandens livssyn, og at man har nogenlunde de samme livsværdier.


Optimist10 skrev 26. feb. 2014, kl. 20:34
Ja det er et ømtåleligt emne med at matche. Hvad og hvem egentlig ?? Jeg mener bestemt ikke at alle interesser nødvendigvis skal være de samme, men tværtimod dejligt at prøve noget nyt og nye emner at snakke om. Har desværre erfaret at mange mænd er alt for fastlåste i deres opfattelser af tingene, og der skal helst ikke ændres for meget på "gamle" rutiner. Har også følt et par gange at det ikke var ham jeg skulle matche men en mistet ægtefælle, og det er jo umuligt. Og det kan man ikke læse sig til på en Profil ☺️


Kæreste du skrev 25. feb. 2014, kl. 23:23
Det er et interessant tema. Jeg er nogle gange blevet overrasket over at jeg har kunnet haft så fin samklang med mænd der har været helt forskellige fra mig , både hvad holdninger og levevis angår. Og det nytter jo heller ikke noget om man er enige om det meste, hvis der ingen gnist er.Det er dog vigtigt for mig at min kommende kæreste kan respektere min tilgang til livet og mit livssyn, selv om han kan se anderledes på det. Jeg tror ikke man kan tænke sig til, eller beregne sig til et rigtigt match,Det er andre ting der spiller ind; så som kælrlighed foreksempel ☺️


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!