× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Tag din date fra god til fantastisk med denne guide!

AF LENE JENSEN
18. OKT. 2013, KL. 11:05

I denne artikel finder du tips og ideer til en god date. En date er for mange et møde, hvor der tages bestik af kærestepotentialet, mens det for andre er noget helt andet; ja, måske bare et uforpligtende møde, hvor man ser et andet menneske for første gang. Læs videre for at få min vinkel på, hvordan en date kan gå fra god til fantastisk!

En fantastisk første date

Hvornår er det tid for første date ?


Det afhænger af den enkelte, hvornår man føler sig parat. Nogle vil gerne at der skrives sammen over en længere periode, altså at man lærer hinanden at kende i det skrivende univers, mens andre er til hurtig personlig kontakt, så der ikke spildes en masse tid på noget, der alligevel ikke var noget at bygge videre på.
 

Hvor skal daten foregå ?


Vælg et neutralt sted. Inviteres der indenfor i de private gemakker, er den ene på udebane, hvilket ikke er et ligeværdigt møde, og det kan være umanerligt svært at slippe ud af igen, hvis det viser sig, at det kun er den ene part, der synes at I passer fantastisk sammen, og da ikke har tænkt sig at afkorte forløbet og nøjes med en kop kaffe. Det er derfor en god ide, at aftale et tidsinterval, inden man mødes.
 

Kaffe eller middag ?
 

Helt klart kaffe i første omgang. Hvis det slet ikke svinger mellem jer, behøver I ikke være stavnsbundet af en 3-retters menu. En sådan aften kan blive en ualmindelig lang og træg omgang, hvis bare en af jer har set skriften på væggen efter den første halve time, og gerne vil videre – det vil sige væk fra daten. Hvis gnisterne flyver mellem jer, kan I jo aftale af mødes snart igen. Hellere et kort møde i første omgang, end at kigge på klokken hele tiden for at beregne exit.
 

Tid og sted ?
 

Aftal et møde, hvor I begge kender stedet, eller i det mindste aftal et sted der er let at finde for en, der ikke er kendt i området. Der er ikke noget værre end at køre rundt og lede efter et sted, der ikke er let tilgængeligt. Hvis det er dig, der har bestemt tid og sted, skal du drage omsorg for din date ved at være sikker på at han/hun kan finde stedet, og sikre en måde du kan kontaktes på, hvis vedkommende alligevel farer vild.
 

Aktiviteter ?
 

I kan også aftale at foretage jer noget sammen på første date. Man kan lære en hel masse om en anden person i sådan et forløb. Er det en dejlig sommerdag, er mulighederne for udendørs aktivitet størst og kun fantasien sætter grænser. I skal nok ikke vælge den lidt forældede form for første date – biografbesøg. Man lærer ikke rigtig hinanden at kende på halvanden time, der foregår i mørke og stilhed med mindre I begge er filmanmeldere, og har tænkt jer at bruge filmen som platform for analyse af filmkunstens struktur og sammensætning.
 

Forberedelse ?
 

Det er en rigtig god ide, at du forbereder dig til en date, hvor du ikke har mødt personen før. Du kan overveje nogle samtaleemner selv om det kan være svært, når du ikke kender vedkommende. Tag eventuelt udgangspunkt i vedkommendes profiltekst. Måske har I skrevet en del sammen inden mødet, så der er noget at snakke videre om, når I mødes.
 

Vis interesse for din date!
 

Det er let nok at tale om sig selv og det man interesserer sig for, men glem ikke at du sidder overfor en person, der måske ikke synes det er interessant at få hele din livshistorie serveret indenfor den første time eller to. Spørg også ind til modpartens interesser, og afbryd ikke med egne betragtninger hele tiden. Det virker egoistisk, hvis du hele tiden tager ordet.
 

Afslut på en god måde!
 

Hvis I bare svinger sammen, er det let nok at få afsluttet et møde med aftale om at ses igen. Hvis det derimod ikke er helt sikkert at I skal ses igen, eller du allerede har besluttet at det skal I ikke, kan det godt blive lidt stift og akavet at få sagt farvel. Aftal at skrives ved, uanset, og hvem ved. Måske er det ikke kærestepotentiale for nogen af jer, men et godt venskab der kan bygges videre på.


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

Smiler13 skrev 22. okt. 2013, kl. 23:02
Tak for gode konstruktive input, jeg ér rimelig ny i dette univers, og synes godt nok det er svært at læse og tolke rigtig mange profiltekster.
Synes det er dejligt med de mange muligheder på sitet, og her hersker generelt en hyggelig tone ;0))

Håber alle må finde hvad de søger 🙏💜🍀


carl5151 skrev 22. okt. 2013, kl. 20:55
Rigtig fin guide, som siger de ting, som jeg har forsøgt at praktisere på mange dates. Jeg er dog kommet så langt, at sådan en opskrift kan være et udgangspunkt, som man kan falde tilbage på. I praksis føler jeg mig efterhånden frem på en date, og forsøger bare at være mig selv og lytte til, hvad den anden siger og sender af signaler. Jeg elsker vist bare kvinder og nyder dates, som godt kan være en oplevelse i sig selv, som det er værd at tage med. ☺️


GoldenHearted skrev 19. okt. 2013, kl. 16:27
Rigtig god guide, flot skrevet og formuleret.


Madsen1958 skrev 19. okt. 2013, kl. 15:16
Slet ikk' så ringe endda ☺️ Måske jeg skal droppe scoretricket med at lave en analyse af filmkunstens struktur - LOL


philosofus skrev 18. okt. 2013, kl. 15:08
Jeg tror på, det er godt efter 1 date, lige at lade indtrykkende sætte sig, være hjemme og så vil det vise sig om du har brug for endnu et møde.


Jakie skrev 18. okt. 2013, kl. 15:06
Ja så er det bare om at komme på en date og få afprøvet det. Godt skrevet. Hilsen Jakie


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!