× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Makeup og Scoretricks

AF DAVID FøNSBO
31. OKT. 2015, KL. 00:01

Da jeg var yngre, diskuterede jeg vældig ofte med vennerne, hvilke fordele makeup kunne give en kvinde og om det er i orden at bruge makeup.

Flere af vennerne mente at makeup er svindel og humbug fordi man således ikke kan se, hvordan kvinden i virkeligheden ser ud, og så får man et forkert indtryk.

Makeup_og_skoretricks

Nogle af vennerne fortalte oven i købet historier om hvor skuffede de var blevet, da de fik hende at se uden makeup!

Det er jo en svær kunst, fordi vi tager jo også tøj på for at komme til at se ordentlige ud, når vi er i byen. Vi klipper negle, ordner håret og retter ryggen for at gøre så godt et indtryk som muligt. Så hvor går grænsen?

Nogle kvinder bruger kun makeup for at understrege eller markere et udtryk de i forvejen har i ansigtet. Eller for at skjule nogle små ting som de finder mindre flatterende. Fregner f.eks. Men det er jo også et scoretrick. Er det i orden?

Men mændene er ikke bedre. De studerer scorekunsten for ligeledes at give sig selv de bedste muligheder for at finde en partner. At tage på et decideret scorekursus er ikke længere unormalt, og mange mænd i alle aldre har været igennem et forløb, hvor man lærer hvilken adfærd der giver de bedste chancer for held med datingen.

Nogle af scorekurserne handler ganske enkelt om at blive bekendt med de dynamikker, der er mellem mænd og kvinder og der kan næppe være noget galt i lære noget nyt. En del af scoreteknikkerne handler således om at udvikle sig selv til at være en bedre mand, imens andre af dem også kan bruges manipulerende.

Begge dele inkluderer en grad af noget, der ikke er ægte, og jeg spørger tit mig selv om hvor langt det er ok at gå i forsøget på at finde en kæreste.

Men det kan jo også være modsat. Hvis man slet ikke plejer sit udseende kommer man til at se dårligere ud, end man i virkeligheden er. Det samme med drenge. Hvis de bare står i en krog på værtshuset med en øl i hånden og nøjes med at kigge i stedet for at handle, så sker der ikke rigtigt noget for dem, selv om de måske har noget godt at byde på. Måske mangler de bare lige modet til at gå hen til en kvinde og sige ”Hej”, hvor de bare lige skal lære, at så længe man opfører sig ordentligt, er der ingen kvinder der bider hovedet af dem. Så hvis et scorekursus kan styrke en mands selvtillid, kan det vel næppe siges at være mere uægte end at bruge en beskeden mængde makeup.

Så et eller andet sted må der være en balance i mellem det ikke at forsømme sig selv, og det at oversælge sig selv - og den grænse er nok forskellig fra person til person.

Nogle snakker om makeup og scorekurser som nødvendig madding for at score, og det er da også sandt, at hvis den sammenligning holder, fanger man jo ingen fisk uden madding!

Jeg har intet imod makeup, men vil rigtig gerne også se kvinden uden. På samme måde vil kvinder nok også gerne vide hvem der er inde bag min facade.

Hvad mener I? Er scorekurser ok for at stive selvtilliden af?

Er makeup i orden så længe man ikke overdriver?

Hvad gør I selv?

Skrevet af: David Fønsbo


David har psyko-terapeutisk baggrund,
og har arbejdet som dating-coach i mange år.
K O M M E N T A R E R

MANDENFRAÅRHUS skrev 10. dec. 2015, kl. 08:37
Makeup er der slet ikke nogen der har tænkt på at det har noget med, at vi bedømmer kvinder rigtig meget ud fra deres udsene, og slet ikke på det der betyder noget, nemlig hvem de er inde bag facaden, jeg havde en kæreste i mange år som bestemt ikke var særlig køn, men hold da kæft hvor var hun smuk når man lærte hende at kende


Livsmodig skrev 29. nov. 2015, kl. 15:40
Hvis jeg skal nærme mig en brugt bil, skal den da være nogenlunde usminket !!!! Nyvasket og støvsuget, JA !! Men helst sparsomt sminket ! Men jeg vil da kunne se, hvad det er jeg kaster min kærlighed på !!! Og måske lade min hånd glide kærligt over dens rat - sniffe dens duft, høre motoren spinde. Mærke vibrationerne. Yesss ! Jeg kan godt leve med lidt make-up, men véd - gennem mit liv - at det er noget de fleste kvinder tager på for deres EGEN skyld - for at føle sig godt tilpas - og for medsøstres skyld. IKKE for mandens / mændenes skyld. Min ex (gennem 22 år) tog make-up på én gang om året. Det var den aften, hun havde sit årlige gensyn med sine gamle spejdertøser !!


chipper skrev 16. nov. 2015, kl. 20:53
Hmm Benmad... Sikke da noget sludder. Nu har kvinder brugt make-up gennem generationer, og nu stilles der ? til om det er ok. Wauv. vi er i 2015. Til de mænd der kun ønsker "den usminkede brugte bil", vil jeg sige good luck . Nu er der faktisk "usminkede brugte biler der kører fremdeles okay, ligeledes særdeles sminkede brugte biler der kører ad helvede til..


kody skrev 11. nov. 2015, kl. 15:55
øøhh nu hopper kæden vist lidt af..kan kvinder nu ikke være smukke fra naturens side???jamen så er vi kname kommet meget langt ud synes jeg,for naturligvis kan de da det,og det er de,og ligefrem sammenligne usminkede kvinder med brugte biler!!!!ho ho ho og den sætning skrev 1 kvinde der samtidig skriver vi er i 2015 ha ha ha


strega skrev 9. nov. 2015, kl. 22:05
Good luck til den mand, der søger den usminkede brugte bil??????? Tak for kaffe!!!!!!


benmad skrev 9. nov. 2015, kl. 13:59
Sikke da noget sludder. Nu har kvinder brugt make-up gennem generationer, og nu stilles der ? til om det er ok. Wauv. vi er i 2015. Til de mænd der kun ønsker "den usminkede brugte bil", vil jeg sige good luck .


kody skrev 4. nov. 2015, kl. 05:51
det tror jeg du har ganske ret i,ellers skulle mange kvinder jo forsøge at score dagligt.De kvinder jeg kender, der bruger makeup,siger det er 1 del af dem selv ,og de føler sig næsten nøgne uden,nogen kan ikke gå ud uden at have makeup på....der synes jeg, det er synd de næsten er slaver af det,men igen du har ret,det er jo for deres egen skyld de har det på,og når det er for andres skyld,jamen så er der vel ligeså mange grunde som der er personer


New beginning skrev 3. nov. 2015, kl. 22:03
kody: det er nu helle ikke dit indlæg jeg hentyder til, men derimod selv oplægget til tråden. synes det er forenklet og forfejlet at hævde at kvinder bruger makeup for at score. Nej, det gør vi ganske enkelt fordi det er en del af vores velvære, Nogle bruger mere end andre, alt efter personlighed og hvilke kultur man bevæger sig i. når vi så møder op til en date, sørger vel de fleste af os at se så apetittelige ud som mulig. Det er ikke noget scoretrick. Det er almindelig høflighed og ligeså meget for eget velbefindende.


kody skrev 3. nov. 2015, kl. 05:16
Jeg har slet ingen ideèr om kvinder og makeup,jeg synes blot det kan være rigtig pænt og lagt på den rigtige måde kan det være meget tiltrækkende,men det er da ikke sådan ,at jeg ikke synes 1 kvinde kan være smuk og tiltrækkende, hvis hun ikke bruger makeup...ikke 1 ord om,at jeg synes kvinder skal males i alle regnbuens farver, det har du misforstået frk New beginning,jeg har det på samme måde med mænd,1 enkelt streg kan gører 1 kæmpe forskel men det er da ikke 1 must


hja61 skrev 2. nov. 2015, kl. 13:02
hja61
Vedr. makeup, vil jeg komme med et tilbageblik fra 1973. Vi var en flok unge mennesker, der tog rundt forskellige steder, og havde det sjovt. På et tidspunkt kom en ny pige med i flokken, hun havde som så mange andre piger på det tidspunkt en temmelig kraftig makeup. En aften, hvor vi var samlet, kom vi til at diskuterer makeup, gav jeg ret kraftig tilkende, at meget makeup, var ikke lige det, jeg anså som pænt. (Det synspunkt har ikke ændret sig). De næste gange vi alle var samlet, havde hun ingen makeup på. Hun blev min ledsager de næste 36 år, også med makeup, og det kunne jeg sagtens leve med.


Maybee Q skrev 1. nov. 2015, kl. 20:24
New beginning ☺️ mine ord de ½ ☺️


New beginning skrev 1. nov. 2015, kl. 19:01
Jeg ved ikke hvor I har jeres ideer om kvinders make-up fra? De fleste q jeg kender bruger det i det daglige på en fin og diskret måde. Det med at male hele hovedet i alle regnbuens farver, er altså temmelig- yt. Og jeg tror nok de fleste kvinder bruger make-up for eget velfindendes skyld, ikke for mandens. Til festlige lejligheder kommer det så lidt ekstra på, som når vi tager den fine kjole og stiletterne frem--altså..suk.


Globes skrev 1. nov. 2015, kl. 16:19
Jeg kan nu bedst li den naturlige pige, uden makeup. Et eller andet sted minder det lidt om at brugtvognsforhandleren sminker en brugt bil, så den ligner en ny, - lige indtil den kommer i vaskehal..😊


kody skrev 31. okt. 2015, kl. 18:32
1 kvinde der forstår at lægge 1 makeup der fremhæver hendes øjne feks eller som dækker noget hun måske selv synes er 1 problem er da ok og af og til tiltrækkende der findes jo også mænd der bruger dækstift m.m og det er efterhånden også iorden at mænd bruger 1 anelse makeup i nogen kredse,jeg synes det er fedt det giver jo 1 lidt andet og mere ligeligt spillerum for både kvinder og mænd,mænd har jo også "defekter" som man kan gemme bag lidt makeup uden man behøver være homoseksuel....gid der kom ligestilling på det område også


christina2810 skrev 31. okt. 2015, kl. 15:58
Ja selvfølgelig er det i orden at bruge makeup og tage en pæn t-shirt og en fræk kjole eller andet på.
De fleste af os bruger ikke så meget at det ikke kan ses igennem. Så hvis vi næste dag fortryder, ville vi nok have gjort det alligevel. Så personligheden er vigtig sammen med udseendet/tøjstil mm.


mbk skrev 31. okt. 2015, kl. 12:48
Om kvinder brugermake up eller manden bruger score trick, er ok i mit perspektiv. Den som falder for, eller forelsker sig i det menneske der bruger make up eller trick, må jo gøre op med sig selv, hvad er det lige, der er så til trækkende.
Som kvinde bruger jeg også make up for at føle velvære ved at fremhæve eller understrege de pæne ansigtstræk jeg har. Det er ikke en massiv make up, al la en maske.


Zebra 57 skrev 31. okt. 2015, kl. 08:54
Makeup er da noget kvinden også bruger uden at skulle skore. Det er da noget helt andet med alt det nogle mænd bilder os ind.Det er iøvrigt synd for de mænd der ikke gør det. Jeg kender efterhånden flere kvinder der ikke tør stole på mænd på grund af dette.


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!