× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Kender du typen - vælger du at date bestemte typer?

AF LENE JENSEN
25. JULI 2014, KL. 10:09

Dette er sagt tusindvis af gange verden over: han eller hun er ikke min type. Hvordan typebestemmer man egentlig andre, når man befinder sig på en datingside? Der er ikke andet materiale end en tekst, og måske et enkelt billede af vedkommende. Kan man overhovedet vurdere det, eller har nogen et røntgenøje der vurderer forskellige typer?

Dating og typer

Man kan vel tage fejl.

Kender du det, at du har vurderet et menneske helt forkert i første omgang? Det tror jeg rigtig mange har prøvet, og at de har måttet revidere deres opfattelse af en bestemt person. Når man har det i mente vil det vel også være oplagt at man på en datingside kan lave en forkert vurdering, især hvis man kun støtter sig til øjet, der ser .. Dette gælder naturligvis begge veje, både til den positive og den negative side.

 

Vurdering af typer.

Vi ved godt, når vi står overfor en person, om det er én vi har lyst til at lære at kende, men hvordan ved vi lige det? Det må næsten være noget, der har bund i erfaringer eller opfattelse af folk der enten går i en bestemt slags tøj, ser ud på en bestemt måde eller har nogle bestemte interesser, eller er det ren kemi? Måske ligger det hele i noget vi slet ikke kan se med det blotte øje, små signaler, der sendes via ubevidste kanaler.

 

Er det pr. intuition vi ved, når en bestemt person falder udenfor vores type – altså en person vi ikke kan blive forelsket i eller på anden måde har interesse i at lære at kende? På en datingside har vi jo ikke mulighed for denne ”helhedsvurdering” før vi har mødt vedkommende.

 

Kan man det?

Det må være ualmindeligt svært at vurdere andre på så spinkelt et grundlag som en lille tekst og et enkelt billede. Måske er billedet taget på en dårlig (hår)dag, og teksten mangler måske en del i at fortælle, hvem personen er.

 

Ændrer vi type med årene?

Måske er det som med mad og drikke. Man forandrer smag med årene. Nogle begynder først at drikke rødvin når de er godt oppe i årene, mens andre går væk fra samme drik efter nogle år. Hvem ved om ikke det også gælder andre forhold i livet.

 

Når din eks nu ikke længere er din partner, var det så fordi han/hun alligevel ikke var din type, eller med tiden blev til en anden type? De fleste vil nok betakke sig for at blive sat i bås som en bestemt type. Alligevel vurderer vi hinanden på bestemte grundlag, og mange har sagt– kender du typen!

 

Der er sikkert også en god portion fordomme forbundet med at vurdere, hvilken type et andet menneske tilhører. Nogle mennesker har den med sokker i sandalerne, bæltetasken og tatoveringer. Ydre faktorer der gør, at vi måske allerede der har dømt nogen ude.

 

Går du efter en bestemt type?

I folks profiltekster står der, at de ikke tænder på det ene eller det andet. Det er der ikke noget forkert i. Alligevel kunne det være interessant at høre, om du er villig til at se bort fra dine såkaldte turn-off's og møde en person der ikke umiddelbart er din type. Du er trods alt ikke blevet slæbt til brudeskamlen ved blot at mødes, og måske kan vedkommende overraske til den positive side.


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

incognito skrev 6. aug. 2014, kl. 18:51
Også de samme turn offs her.


chipper skrev 6. aug. 2014, kl. 10:23
Nu dater jeg ikke udelukkende for at finde kæreste men også for at finde nye venner.. Jeg har mine Turn Offs og de forbliver uanset om det er på venneplan eller anden for for date..


Maybee Q skrev 4. aug. 2014, kl. 13:25
Velklædte høje Mænd tiltrækker altid min opmærksomhed ☺️


Sød og sjov48 skrev 3. aug. 2014, kl. 14:13
Går da absolut efter bestemte typer.....de søde piger!!!!


sus59 skrev 31. juli 2014, kl. 22:15
Går ikke efter en bestemt type, men det skal nu være en med en hvis portion hurmor


incognito skrev 27. juli 2014, kl. 21:59
Næææææææææh, men de har da haft visse fælles træk.


Wissing65 skrev 27. juli 2014, kl. 17:41
Jeg har kun en turn-off og ingen speciel type - ingen af mine mænd, eller kærester, har lignet eller mindet om hinanden, ikke engang i alder. Min turn-off er dårlig hygiejne, og det kan der bare ikke laves om på. Til gengæld har jeg nogen ting, jeg normalt falder for - ikke som typer, men glade øjne, pæne hænder, og humorisktisk sans. Så kører det for mig. ☺️


Challenges skrev 25. juli 2014, kl. 11:40
Ja, jeg er til bestemte typer - ingen tvivl om dette. Typer der er bevidst om sig selv, og om sin krop. Typer der forstår sig på, at kunne gøre sig opmærksom på sig selv - uden de store armbevægelser. Typer der aldrig er - i tvivl med sine gøre mål i livet. Listen er lang over de forskellige typer - som jeg går efter, og så længe listen er længere end den liste - over de typer, som jeg ikke går efter, vil jeg aldrig være villig til, at se bort fra mine turn-off´s lister, samt tillige have møde med dem. ☺️


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!