× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Kærlighedens 5 sprog.

AF DAVID FøNSBO
25. JUNI 2015, KL. 15:01

Lær din partners kærligheds-sprog?

Dit kærlighedssprog kan være lige så forskelligt fra din partners, som russisk er fra dansk! Så hvis du skal forstå din partners behov, og dermed få vedkommende til at føle sig elsket, er det en rigtig god idé at lære hvilke sprog I taler på.

Kærlighedens 5 sprog


Bogen ”Kærlighedens 5 sprog” skrevet af Gary Chapman, beskriver 5 forskellige måder at dække hinandens behov på og hvis de behov bliver indfriet, føler man sig automatisk elsket. Det er en klassiker at vi tror, at andre føler sig elsket på samme måde som vi selv, og fordi vi ikke har samme kærlighedssprog begynder frustrationerne. Den typiske udtalelse er: 'Jeg giver og giver men får aldrig noget igen', og den kommer gerne fra begge parter i forholdet!

Når vi bliver klar over hinandens kærlighedssprog og dermed på hvilken måde vi føler os mest elsket, er det en enkel sag at øge mængden af gode følelser i et forhold.


De fem kærlighedssprog er:

Anerkendende ord.
Hvis Anerkendende ord er din partners kærlighedssprog skal du ikke give gaver! Jo, det skal du måske også, men din partner vil føle sig meget mere elsket og forstået hvis du bruger ord til at udtrykke din anerkendelse.

Tid.
Hvis din partners kærlighedskanal er Tid handler det om at bruge tid sammen. Og det handler selvfølgelig om at være nærværende i den tid. Det handler også om at bruge tiden rigtigt, at undgå spildtid og overholde aftaler punktligt.

Gaver.
Nogle mennesker værdsætter Gaver mest og hvis det er din partners måde at føle sig elsket på er det Gaver du skal give.

Fysisk berøring.
Fysisk berøring frisætter kemikalier i kroppen der giver velvære og får ofte stressagtige situationer til at falde til ro. Nogle er mere følsomme på det punkt end andre.

Tjenester.
For nogle betyder Tjenester meget. Hvis Tjenester er din partners kærlighedssprog, vil denne føle sig elsket ved at du gør Tjenester.


Hvis du vil finde dit eget kærlighedssprog:

1. Læg først mærke til hvordan du selv udtrykker din kærlighed. Hvis du bruger ord, er det et hint om at du er til Anerkendende ord. Hvis du benytter dig af at gøre Tjenester for andre, kan det være et tegn på at dit kærlighedssprog er Tjenester.

Hvis du giver Gaver for at glæde dine elskede, kan det tænkes at det netop er dit kærlighedssprog. Eller hvis du har svært ved at finde på noget sødt at sige om andre, kan det være at Anerkendende ord ikke lige er dig.

2. Læg mærke til hvad du beklager dig over eller hvad der sårer dig dybest – det kan nemlig være fordi du ikke bliver 'talt' til på den rigtige kærlighedskanal.

Tag testen her: http://kaerlighedssprog.dk/kaerlighedssprog/test-dit-kaerlighedssprog/ og lad os så høre hvilket kærlighedssprog du har og hvis du mener du har flere, så skriv dem alle herunder og tilføj dem gerne til din profil!

 

Skrevet af: David Fønsbo


David har psyko-terapeutisk baggrund,
og har arbejdet som dating-coach i mange år.
K O M M E N T A R E R

jander skrev 2. juli 2015, kl. 20:56
Det er ofte kun et primært kærlighedssprog. Det kan tales på flere dialekter. Gary Chapmans bøger er rigtig gode, lette at læse med mange små eksempler. Han kommer også ind på forelskelse og i bogen 'Kærlighedens 5 sprog for singler' beskriver han også at det er vigtigt at have nogle fælles værdier. For børn er det svært at finde deres primære sprog, men de har meget behov for alle 5 kærlighedssprog.


Autumnhope skrev 2. juli 2015, kl. 11:08
Autumnhope
Tid til hinanden og fysisk berøring.


simpleliving skrev 30. juni 2015, kl. 20:12
Tid og fysisk berøring her.


lær52 skrev 30. juni 2015, kl. 19:55
lær52
Tid til hinanden, nærvær og berøring


jetanden skrev 30. juni 2015, kl. 13:14
Tid og nærvær..


pytipande skrev 29. juni 2015, kl. 22:45
Mit kærlighedssprog er anerkendende ord og tid ☺️


Hjortjen skrev 29. juni 2015, kl. 17:46
Jeg søger damer kom med søger kærlighedssprog jeg vil ver din mand vil du være konger ti kys


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!