× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Er du i din bedste alder – til det sjove, det spændende, hverdagen eller bare fordi ..

AF LENE JENSEN
29. AUG. 2014, KL. 09:51

Rigtig mange siger, de er i deres bedste alder, selv om de ikke er lige gamle. Der er altså stor forskel på, hvornår denne bedste alder indtræder. For nogle er det flere gange i livet, måske fordi de ikke vidste, at det kunne blive endnu bedre. Herunder lidt tanker om forskellige aldre.

Den bedste alder

Mellem 18-25 år

Studietiden, hvor penge var små. Måske var det også svært at få en læreplads og et ekstrajob, så du ikke skulle leve af kartofler og løgringe, eller pasta og ketchup. Tiden, hvor kammeraterne var det vigtigste og hvor der underligt nok altid blev råd til at feste. Du fandt måske oven i købet din livsledsager.
Var det din bedste alder?

 

Mellem 25-35 år

Tiden, hvor du skulle vælge erhverv. Måske havde du allerede fået lovning på et godt job, eller var kommet videre i et målrettet uddannelsessystem. Tiden hvor du fik dine børn.

 

Du så dem lege og udvikle sig. Din vennekreds var stabil, og du var i et parforhold der efter planen skulle vare livet ud. Forsørgerbyrden kunne måske virke tyngende, men du klarede det. Du havde masser af gå på mod og energi, og du kunne stadig klare en fest uden at ligge brak flere dage bagefter.

Var det din bedste alder?

 

Mellem 35-45 år

Du har/havde teenagere i huset med alt hvad dette kan indebære. Du går på arbejde og det fungerer. Der er kommet en vis form for rutine over hverdagen, og du har styr på både økonomi og på dine holdninger til politik og andre genvordigheder i samfundet.

 

Du dyrker dine interesser og tager på ferie hver sommer, måske til udlandet. Du er måske blevet skilt, og har nu status som single. Et par drømme er brast undervejs, men du har det jo egentlig meget godt.

Er det din bedste alder?

 

Mellem 45-55 år

Du har nu voksne børn, måske endda børnebørn. Du nyder at de kommer på besøg, og du nyder når de tager afsted igen. Du kan dumpe ned i sofaen med en kop kaffe, for der er ingen der hiver i dig. Der kan du sidde, indtil du får lyst til noget andet. Du har overskud til dig selv, og til at dyrke lidt motion.

 

Du kan tage på weekendophold med gode venner, uden at skulle fylde køleskabet op først. Du skal kun vaske dit eget tøj, og måske din partners. Du falder ikke i tasker og sko når du træder ind i entreen. Der ligger ikke 5-6 makkerløse sokker under sengen. Du kan købe nyt tøj oftere fordi forbrugsafgifterne er halverede efter at børnene er flyttet hjemmefra. Du mangler ikke noget, selv om du måske ikke er formuende.

Er det din bedste alder?

 

Mellem 55-65 år

Du har, foruden en del af det ovenstående, overvejet hvornår du skal forlade arbejdsmarkedet. Måske er du blevet tvunget væk fra dit job - på grund af sygdom eller andet. Måske er du allerede gået på pension og nyder tilværelsen på et andet niveau end tidligere. Du har det måske ligefrem pragtfuld, og nyder godt af din livserfaring. Du kan gøre nogenlunde som du vil, og finder glæde i de små ting.

Er det din bedste alder?
 

Mellem 65- 75

For rigtig mange er pensionisttilværelsen nu en realitet. Måske har du alligevel stadig tilknytning til et eller andet erhverv. Det er blot i det små, som man siger. Det kan være et par timer om ugen, eller en dag eller to om måneden. Måske hører du til dem der helt har trukket sig tilbage fra det pulserende arbejdsliv, og der er nu tid til mere hobbyprægede aktiviteter.

 

Børnebørnene er måske ved at være voksne og de har ikke længere brug for dig på samme måde som tidligere. Det kan også være du har mistet din ægtefælle, men alligevel nyder du tilværelsen med gode venner og dine voksne børn. Du er måske først nu begyndt at rejse ud og opleve andre lande, og se andre kulturer.

 

Livet kan sagtens være fuld af aktiviteter og dejlige oplevelser selvom du ikke længere skal passe et job hver dag. Du er fuld af livskundskab, og dine nærmeste kan trække på dine erfaringer og gør det gerne. Det er ikke så ringe at være den, der bliver søgt råd hos.

Er det din bedste alder?

 

Det er naturligvis kun tænkte eksempler, og du vil måske have en helt anden aldersinddeling fra dit eget liv. Det er muligt, du først har fået børn efter du er fyldt 30, eller også er du blevet mor eller far allerede i førstnævnte periode.

 

Det kan også være at du synes det altid er den alder du har i nuet, der er den bedste, og at du slet ikke tænker hverken frem eller tilbage i den anledning.


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

taliban skrev 7. sep. 2014, kl. 16:16
taliban
Den bedste alder er der hvor jeg er nu Det er den også om 10 år


LuckyMutti skrev 31. aug. 2014, kl. 22:01
Den bedste alder er udefinerbar og vel den DU selv har det bedst med


jander skrev 31. aug. 2014, kl. 13:32
Det er relativ hvad der menes med dette udtryk. Det er noget vrøvl, vi kender ikke fremtiden, så om 5 år er det måske den værste alder? - Sådan en kæreste vil jeg ikke have ☺️ Det er også en af mange slidte klichéer. Så bliver profiltekster meget kedelig at læse, og fortæller meget lidt om personen bag profilen.


Kris10ne skrev 30. aug. 2014, kl. 13:33
I min forståelse er udtrykket "i sin bedste alder" synonymt med begrebet "midaldrende" og dækker derfor 40-50'erne, men det er tydeligt at folk - også herinde - bruger det forskelligt. I dag har jeg mest af alt indtryk af at folk bruger det om sig selv for at signalere at de er aktive og overskudsagtige, eller at de er veletablerede og har styr på tilværelsen. Ret beset er udtrykket vel noget vrøvl, for en hvilken som helst alder vil i sagens natur være den bedste. Alternativet er i alle fald knapt så muntert.


Maybee Q skrev 29. aug. 2014, kl. 12:33
Jeg passer sådan set fint ind i skemaet ☺️ ..Jeg stortrives , og lever det liv som jeg selv har valgt .basta bum ☺️


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!