× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Single og kærestesøgende – Vær lidt tålmodig, når du søger kæreste.

AF LENE JENSEN
22. MAJ 2014, KL. 08:38

De fleste singler, som søger en kæreste har overvejet det nøje. Det er ikke venstrehåndsarbejde at finde den eneste ene – en man bliver forelsket i, og hvor det hele går op i en højere enhed. De modne singler har måske endda endnu flere ender der skal nå sammen end et helt ungt menneske, der både er flytbar og uden de store forpligtelser.

Singler og kærester

Hvem har sagt det skal være nemt?
Der er nogle singler der går ind i jagten på en ny kæreste med den overbevisning, at det ikke skal tage ret lang tid inden den eneste ene er fundet, og at tiden på en datingside skal være meget kortvarigt. Det er da også et godt udgangspunk, at man er åben over for andre, og klar på at mødes ret hurtigt. Det er blot ikke sikkert at du finder en ny partner i løbet af få dage.
 
Det er ikke anderledes end det altid har været.
Når du som single opretter din profil på en datingside, behøver det ikke være anderledes end hvis du gik ud i byen for at finde en kæreste. Det er ikke sikkert du møder ham/hende de første gange, ligesom det ikke er sikkert, at lige netop den person du søger er ”i byen” lige nu.

Fordelen ved at bruge en datingside til formålet er, at du ikke behøver de mange byture for at møde andre, men i ro og mag kan sidde hjemme og alligevel havde den mulighed at den eneste ene pludselig dukker op.

Tålmodighed er en dyd.
Vær tålmodig i din søgning. Ingen har lyst til at møde en, der presser for meget på. I kender trods alt ikke hinanden. Selv om du ikke er til lange brevudvekslinger, kan det godt betale sig at skrive lidt sammen først. Nogle mennesker tager længere tid om at opbygge tillid end andre, og i den sidste ende har du nok heller ikke lyst til en ny kæreste, der hopper ud i hvad som helst med hovedet under armen.

Det handler om at finde den rette balance. Naturligvis er der ingen grund til at skrive sammen i måneder inden man mødes, blot for at finde ud af, at man slet ikke passer sammen, og at personen slet ikke er, som man havde forestillet sig. For lidt og for meget kan være lige slemt.
Det er ikke helt ved siden at, når der sige at der skal kysses mange frøer …

Ud med de gamle ”regler”
De dage er heldigvis ovre hvor det er manden der skal tage initiativet, selv om der sikkert sidder nogen der stadig har den opfattelse. Mændene har ikke noget imod at kvinderne skriver først. Hop over den gamle ”regel” og skriv til dem. Mænd kan have lige så begrænset mod på at være initiativtager som kvinder, og det er urimeligt at forvente mere af andre, end man selv er villig til.

Ingen regel uden undtagelse.
Det sker dog, at singler opretter sig på en datingside og finder hinanden efter blot få timer eller dage. Det er (måske) tilfældighederne der er på spil, når de får øje på hinanden lige med det samme og straks fatter sympati. Egentlig er det heller ikke anderledes end ude i det virkelige liv. Lige pludselig står han/hun der bare og I ved med det samme: I har lyst til at mødes igen.

Dit bidrag til artiklen.
Bidrag gerne med egne betragtninger om det at være single og kærestesøgende. Om dine forventninger og hvad du ellers havde forestillet dig, da du oprettede din profil. Måske har du ændret holdning i forløbet og har grebet det helt anderledes an, end da du var helt ny i dating- sammenhæng. Dine guldkorn er meget velkomne.

Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

Gibi skrev 15. juni 2014, kl. 10:52
Nu har jeg været herinde i et par år... Og dropper ikke ud... Nogle er seriøse, andre mindre seriøse og det kan der være mange årsager til. Vi kender ikke personen bag, så vi harvningen ret til at dømme... Tror nu også det er begge køn der ikke lige altid svarer... Og igen der er vi forskellige. Vi har oplevet at modtage et brev, som for os ikke er et svar værdigt... Og har da oplevet mere end en gang, at takke pænt nej, hvorefter man får en sviner retur... Jeg har fået nogle fantastiske venner med i pakken herinde fra... Og mht til dates ja det har der også været. Kærligheden har også været der... Det tager jo lidt mere end et par breve og lidt mere end et par uger for at finde ud af om vi har fundet den eneste ene....


topsi33a skrev 13. juni 2014, kl. 11:26
topsi33a
Hej Lene Ja det er svær at vente i flere uger på at man skal møde den rette når hun ikke skriver. vh Topsi


234 skrev 13. juni 2014, kl. 11:00
234
Hvor er det dejligt at læse, den forskellighed i kan skrive i ! Hvilket jo betyder at, carl5151 Har så inderlig ret, bedst som man, føler man har ledt længe, leder man ikke længere. Og det er en dejlig fornemmelse, se det gode i jeres medmennesker, til det modsatte er bevist. God vind til jer alle........


Tilbawski skrev 12. juni 2014, kl. 22:44
Fatter ikke pointen i det du skriver der chipper! Og hvad kommer det egentlig andre ved??? Om folk sætter sig ordentlig ind i tingene må de vel selv gøre op med, sammen med den de skriver med........


chipper skrev 11. juni 2014, kl. 00:15
Tilbawski.. Enig og så er der også dem der efter et par skriv på mail er så forblændet og forelsket I DET SKREVNE at de helt glemmer der er noget der heder virkelighed.. Har de mon sat sig ordentligt ind i tingende?


Tilbawski skrev 4. juni 2014, kl. 15:39
Gud hvor er folk da fordømmende uden overhovedet at sætte sig ordentligt ind i tingene. Vi er alle sammen forskellige og kan ikke tilfredsstille alt og alle......og sån er det bare. Om man vælger at sidde bag en computer skærm og søge efter kærligheden eller gå ud i den virkelige verden kan der da utallige årsager til og hvem af os skal dømme det????? Og hvis nogen ikke svarer tilbage så ligger der da sikkert også en årsag bag det........jeg skal ikke sige hvorfor, men måske er vedkommende dårlig til at skrive eller hvad ved jeg.......det vil jeg heller ikke dømme HVORFOR!!!!!!!!!.....se dog og gro lidt folkens, der skal være plads til alle, selv dem som ikke svarer tilbage.....eller kommer for lidt ud! BUM!


chipper skrev 3. juni 2014, kl. 19:38
Finn der søger desperat (måske i fuldt trav) Ka jeg fornemme at en mand er DESPERAT søgende efter en kvinde, ja så ka du ikke se min røv for bare skosåler..


trav skrev 1. juni 2014, kl. 20:33
hej jeg ville også ønske at kvinderne tager initiativ til at skrive først hilsen finn der søger desperat


nyk.f skrev 30. maj 2014, kl. 20:21
Jow! Kan tilslutte mig tålmodigheden,..... spørgsmålet er,....hvor længe den varer,....for den enkelte?


chipper skrev 29. maj 2014, kl. 10:50
Ser rigtigt mange skrive efter 3 måneders medlemskab her på 40+, at klientellet her er useriøst. Kan kun sige NEJ.. Det er folket på 40+ ikke.. Få fingeren ud af gaskammeret og kom ud og mød os i den virkelige verden, fremfor at sidde foran skærmen og tro at vi træder ind i din stue, for det gør vi ikke, og kæresten bor heller ikke bag nabohækken.. Go Kristi himmelfart ☺️


carl5151 skrev 29. maj 2014, kl. 06:26
Langt de fleste af de, jeg skriver til, svarer tilbage. Når vi opponerer mod, at folk ikke svarer på 40+, skal vi nok lige sikre os, at vi selv har forstået at lægge op til en kommunikation i vores henvendelse. Når jeg har været på dates - og ja jeg har været på rigtig mange - fortæller kvinder ofte om mænd, der skriver meget kort, direkte eller direkte uformidlet og uden f.eks. at forholde sig til noget i deres profil. Mange kvinder svarer ikke på sådanne henvendelser, hvilket mange mænd heller ikke gør. Det er vel meget forståeligt. Vi kan også komme til at skrive alt for meget i et første brev, hvilket den anden kan føle er for overvældende og for meget, inden man har 'følt sig lidt ind' på hinanden i lidt flere og kortere breve. Det er nok heller ikke en god ide at være alt for ordrig i en første henvendelse, hvis den man henvender sig til har en meget kort tekst i sin profil. Det kunne jo betyde, at personen ikke er skriftsprogligt orienteret, hvilket der er rigtig, rigtig mange i den virkelige verden, der ikke er. Sådanne mennesker bliver også skræmt af meget ordrige udgydelser fra personer som jeg selv. Omvendt kan personer med meget lange, udførlige, ordrige og måske endda meget velskrevne profiler føle sig meget lidt forstået, hvis vi henvender os med et kortfattet 'hej du - vil du mødes med mig'. Man må forsøge at aflæse, hvem man henvender sig til og tilpasse sin henvendelse herefter og så ellers føle sig frem, når (eller hvis) man får svar på henvendelsen. Det skal ikke nødvendigvis være let, men det er oftest rigtig, rigtig sjovt at skrive sammen og at gå på efterfølgende dates. Vi skal også huske, at det måske er lettere at henvende sig på uforpligtende skrift på en datingside, end det er at henvende sig til nogen i den virkelige verden. Der er kvinder, jeg undlader at henvende mig til i den virkelige verden, fordi jeg kan aflæse på kropssprog og kropsholdning med meget mere, at jeg helt sikkert vil få en afvisning eller et skuldertræk som svar. Der er sikker en del af de kvinder, som jeg ikke læser rigtigt i den virkelige verden, der bliver dybt irriterede over mine tilnærmelser, men i den virkelige verden kan du jo ikke slippe væk. I den virtuelle verden har de mulighed for ikke at svare, og det er vel ikke overraskende, at de benytter denne mulighed, når den nu er der. Pointen er, at der nok er lidt færre muligheder for at aflæse den anden på en datingside og lidt færre barrierer i forhold til at henvende sig - for lige at prøve - på en datingside end i den virkelige verden. Dette kan være både godt og skidt - for vi kan jo også blive overraskede over, at den anden alligevel er interesseret i os - men vil også uvægerligt føre til, at vi engang imellem får en kortfattet afvisning eller intet svar. Sådan er den virkelige verden, og sådan er det i den virtuelle verden.... Moralen i alt dette er nok: Når du ikke får svar, så se lidt på din egen kommunikation i dine mails og på den profil, du har lavet. Tænk også på, om du har forsøgt at 'læse' den andens profil og har forsøgt at tilpasse din kommunikation efter, hvad der står her, og hvad der ikke står her, eller hvad du kan forsøge at læse mellem linierne. Det kunne jo være, at du skal finde årsagen til et manglende svar i manglende sensitivitet hos dig selv frem for hos den anden. Og helt ærligt.... Så kan vi heller ikke forvente et svar, hver gang vi 'sender en prøveballon op'.... 😉


sus59 skrev 28. maj 2014, kl. 20:28
Jeg har været her i flere omgang, og har nogle af gangene været kæreste søgende. Har tit hørt den med at der er for mange der er useriøse. Og at folk ikke svare på brevene. Det er da sikkert helt rigtigt at de findes, men er vi ikke lidt hurtige til selv at give op. Vi har sendt nogle breve der ikke er blevet besvaret, så har det jo nok ikke lige været de rigtige vi skrev til. Så er det da bare ud og kikke profiler igen, skrive til nogle nye, på et tidspunkt ramler vi ind i dem, der som os selv svare på brevene. Så dating på nettet handler om ikke at give op, lade være med at fokusere på det der ikke lige lykkes, måske prøve at lave nogle events, hvor man i stedet for at date, møder folk og måske ad den vej render ind i den rigtige. Dem der ikke gider svare os, er taberne, det er dem der går glip af at lære nogle dejlige mennesker at kende


nuovo skrev 28. maj 2014, kl. 20:18
Ja der mange som ikke svare, både m'er og K'er (jeg har da også nogle som ikke mener de bør svare). Der også dem hvor man gerne vil ses igen eller som man ønsker skabe kontakten til - men som ikke ønsker det den anden vej. Sådan er det at være i dating verden men også i verden udenfor - spillereglerne er i mit objektiv ikke så meget anderledes. Begge parter har en medansvar, hvis den ene svigter ja så der jo ikke basis, kemi eller hvad nu man må mene. Så må man nødvendigvis fortsætte sin søgen og måske ændre retning, focus, nyt billede eller tekst. Det vil man jo også gøre ude i den menneskelig verden. Vi "kommunikerer" nødvendigvis heller altid lige godt med alle andre der. Så når vi bringer vores skuffede følelser i spil på sites som her - ja så kommer vi vel heller ikke videre med ønsket. Jeg har været her før og tjekker også ud igen når plus perioden er slut - for det et aktivt til og fra valg som jeg har det fint med. Netop fordi jeg en dag tror det lykkes, og netop fordi jeg i perioder oplever dating som et naturligt tilvalg - for der masser af spændende fisk, de flytter sig blot ☺️ God søgning til alle.


Fnulle skrev 28. maj 2014, kl. 18:09
Der er alt for mange useriøse personer, dér er mange som ikke svare på beskeder, hvor svært kan det være og sig, nej tak er ikke interesseret. Og der er voksne mennesker på over 50 år, rystene.


pytipande skrev 26. maj 2014, kl. 18:06
Hmm, at være på en datingside er en helt speciel oplevelse. Jeg har været på dates, hvor jeg gerne ville se vedkommende igen, men det har ikke været gengældt, og det modsatte har også været gældende. Jeg har svært ved at gennemskue, hvad mænd egentlig søger. Har dog også kigget indad, og undret mig over mig selv. Er jeg for kritisk/mærkelig, ser forkert ud, er profilteksten helt i skoven (ikke den nuværende, for den er tynd). Synes helt sikkert at der ind i mellem bliver taget for hurtige beslutninger om go eller no go. Mit abonnement udløber snart, og jeg ved ikke om det bliver fornyet lige med det samme. Afhængigheden har jo listet sig ind, så fornyelsen skal nok komme, selvfølgelig med mindre jeg lige støder ind i ham. Ingen tvivl om, at det kan være indviklet at være her. Til gengæld er det en top positiv oplevelse at deltage i events.


knarf1963 skrev 26. maj 2014, kl. 13:55
Jeg er fuldstændigt enig med Genbrugsmand! Man har altid fået af vide at mænd er overfladiske og kun ude på at score, men jeg skal da ærligt indrømme at jeg aldrig har været ude for at der er mange overfladiske kvinder på det her site, der ikke engang "gider" svare på en henvendelse. Jeg er opdraget på den måde at hvis der er nogen der henvender sig personligt eller på skrift til mig, så er det almindelig høflighed at svare vedkommende. Jeg lukker også helt klart ned når mit plusabonnement slutter, og desværre med den fornemmelse af at der er mere NarreF.... på datingsider end der er i byen


Genbrugsmand skrev 24. maj 2014, kl. 19:43
Tålmodighed er en dyd, ingen tvivl om det. Har nu været her i tre måneder og må indrømme, at det ikke har indfriet mine forventninger. Ikke at jeg har forventet en kæreste i løbet af et par dage, ved godt at det tager sin tid. Men når der ikke er kommet så meget som en enkelt date ud af det eller bare nogle svar på henvendelser, så må jeg indrømme, at det er lidt som at smide penge ud af vinduet. Lukker ned, når mit plusabonnement udløber, da det er mit indtryk, at der er for mange useriøse mennesker herinde.


chipper skrev 24. maj 2014, kl. 00:24
Optimist.. Synes nu ikke der er noget forkert ved at mødes forholdsvis hurtigt. Fordi man dater hurtigt er det jo ikke ens betydende med at man skal være kærester. Det handler vel i bund og grund om at melde ud, hvad man vil med et første møde, om det så er hurtigt eller ej.


Optimist10 skrev 23. maj 2014, kl. 14:23
En tanke fra mig ! ☺️ Ja du har ret Lene Jensen ang. tålmodighed. Min erfaring er at mænd i min alderspruppe for det meste med det samme melder ud at de ikke er til lange skriverier men en Date her og nu. ( Lad os se om der er kemi ! ? ) Hvad er kemi ? for mig er det da flere ting !! Resultatet har været alt for mange unødvendige Dates, som i nogle tilfælde måske kunne være endt anderledes hvis vi via lidt brevveksling havde kendt hinanden bedre og fattet sympati på forhånd. ☺️


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!