× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Valentins dag - i kærlighedens navn.

AF LENE JENSEN
13. FEB. 2016, KL. 11:00

Mange er af den opfattelse, at Valentins dag er et amerikansk fænomen. Det er oplagt at få den tanke. Amerikanerne har gjort meget ud af at præsenteret dagen både på film, tv og i deres adfærd i forbindelse med dagen. Det amerikanske folk skriver næsten 2 millioner valentinskort hvert år. Det er ikke så lidt, i betragtning af, at det er en tradition der kommer udefra.

Valentins dag

Hvordan opstod Valentins dag.

Valentins dag er angiveligt opkaldt efter en romersk præst ved navn Valentin. Det forlyder at denne præst gik imod kejserens ordre, og viede soldater til deres elskede. Kejseren forbød giftemål for soldater, fordi han skulle bruge dem i krig, og en rigtig soldat var hverken gift eller familiefar.

 

Dette brud på kejserens ordre kostede Valentin livet. Han blev henrettet, og efterfølgende gjort til helgen – Sct. Valentin.

 

Andre lande fejrer også Valentins dag.

I Danmark fejrer vi også Valentinsdag, eller nogle af os gør. Det er ikke så mange år siden, at de første kort fandt vej til kæresten. For Danmarks vedkommende var det i 90'erne det begyndte at vinde indpas.

England og Skotland har fejret Sct. Valentins dag siden det 16. århundrede.

Finland tog traditionen til sig tilbage i 1989, og de er nu erfarne Valentins skribenter.

 

Den kommercielle del.

Allerede tilbage i 50'erne var der et Valentinsfremstød fra både blomsterhandlere og guldsmede. Det slog ikke igennem. Danskerne var ikke parate til at tage traditionen ind, men som sagt vandt det indpas i 90'erne, hvor kortet blev suppleret med blomster, smykker og chokolade.

 

Kampagne i forbindelse med Valentins dag.

På 40plus skal vi også fejre Valentins dag. Benyt chancen til at skrive et brev til en person, du kunne tænke dig at lære nærmere at kende. Det kan gå hen og blive anledningen til mange fremtidige Valentinskort.

 

Lørdag d. 13-2-16 sender vi nyhedsbrev ud med tilbud til dig i forbindelse med Valentins dag. Skulle du, af en eller anden grund ikke modtage vores nyhedsbrev, kan du herunder se tilbudet til alle på 40plus.

 

 

Tilbud til dig fra 40plus.dk

I denne weekend, den 13. og 14. februar 2016,  får du 7 dage oven i købet når du foretager et køb af plusmedlemskab. Det kræver blot at du skriver rabatkoden, når du laver din indbetaling.

 

Rabatkode: 
142

 

 

Med venlig hilsen

40plus-teamet


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!