× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Singler og andre over 40 år - Er alder kun et tal?

AF LENE JENSEN
20. JUNI 2014, KL. 08:26

Alder er kun et tal. Er dette en kliché og har vi alle dette synspunkt? Alder er en underlig størrelse, der har forandret sig med tiden. I gamle dage var man gammel, når man rundede de 40 – nu er det ”ingen alder” at fylde 70. Singler betegner sig ofte som ung, yngre, ungdommelige, også selv om de har rundet et par skarpe hjørner aldersmæssigt.

Singler og alder

En verden til forskel – motion før og nu.

Måske hænger ungdommeligheden sammen med at vi har mere fokus på sundheden – det at holde kroppen intakt, og tage ansvar for vores egen velbefindende. Aldrig har så mange i den modne alder dyrket motion som de gør nu. Mulighederne er mangfoldige i form at fitnesscentre, sportsklubber og forskellige rytmiske motionsformer.

 

Hvor mange af os har set vores forældre trække i løbetøjet, og taget et par omgange rundt om en sø eller på anden måde vist sig offentligt som motionister? Tilbage i 50'erne var det vist mere kaptajn Jespersen, der kunne kommandere husmødrene ud på gulvet, og det foregik bag lukkede døre.

 

Ellers foregik fysiske udfoldelser mest i forbindelse med de daglige gøremål, som også var meget anderledes skruet sammen dengang. En enkelt gåtur om søndagen kunne det også blive til. Nogle gik dog til legemesøvelser, som det hed, men det var langt fra så mange som i dag.

 

Single før og nu..

Tidligere var begrebet single slet ikke anvendt. Enten var man ugift, ungkarl eller også var man enke/enkemand. I dag kalde det så at være single. Alderen dengang blev også betragtet meget anderledes, og var man enke eller enkemand over 50, var det ikke så almindeligt at finde en ny kæreste/kone som i dag. Mange forblev enker resten af livet selv om de ikke var gamle, da de mistede ægtefællen.

 

Sådan er det heldigvis ikke mere. I dag finder singler sammen, og ingen peger fingre af nogen, fordi de har fundet en ny partner – alderen er ikke længere styrende for vores adfærd på det område.

 

Ældre eller yngre end ..

Mange singler skriver at dåbsattesten viser et tal, men at de indeni føler sig langt yngre. Hvilket kodeks der danner grundlag, vides ikke. Det må være en forestilling om hvordan det er at være den alder man har, kontra den alder man har haft engang som yngre.

 

Mentalt kan man vel godt føle sig ung, mens kroppen siger noget andet?
En anden velkendt sætning er ”Man er ikke ældre, end man føler sig”. Det er en god påstand selv om de fleste nok vil foretrække, at deres nye kæreste på 50 år ikke ifører sig stumpbluser og har lilla hår, eller går i baggy pants og har piercinger i hele ansigtet.

 

Hvordan har du det selv?

Hvad er din holdning eller mening om alder. Er det for dig kun et tal, eller synes du man skal ”være sig sin alder bekendt”? Har det nogen betydning for dig at du er single, når du vurderer hvor gammel du føler dig, og/eller følte du dig ældre, da du var i forhold og ikke skulle ud og finde en ny partner? Det kunne være både spændende og interessant at høre, hvad du mener om emnet.


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

Suri skrev 29. juli 2014, kl. 14:09
Alder er en underlig størrelse. Ens fysiske alder betyder da noget i valg af partner, det er jo ligefrem et overordnet søge kriterium her på siden. Jeg oplever at mænd kikker mest efter kvinder der er yngre og hvis kvinder generelt søger mænd der er ældre, så hænger vi da for alvor fast i traditioner. Noget andet er hvordan man føler sig indeni. For mig afhænger det meget af mit humør, hvor gammel jeg føler mig.


Wissing65 skrev 26. juli 2014, kl. 07:58
"Har det nogen betydning for dig at du er single, når du vurderer hvor gammel du føler dig" var det jeg svarede på, og nej - jeg føler mig ikke ældre, fordi jeg er single. Jeg skulle naturligvis have skrevet: Hvor gammel jeg føler mig, har intet at gøre med, at jeg er single. Sorry.


incognito skrev 24. juli 2014, kl. 08:59
Så har alder da også noget at sige, Wissing ☺️


Wissing65 skrev 24. juli 2014, kl. 05:56
Min alder og min status i livet har intet med hinanden at gøre - jeg håber at finde en partner, der svinger med mig, og som sædvane skal det så være én, der er minimum 5 år ældre end jeg selv. Men nu ser vi - måske synes de efterhånden jeg er for gammel, selv om jeg ikke føler mig særligt gammel, kun om morgenen og når vejret skifter. 😉


bebe1947 skrev 14. juli 2014, kl. 11:36
selvfølgelig betyder alder meget for mig, jeg vil da foretrække én på min egen alder. Jeg kunne ikke forestille mig, at én der er ti år yngre, kunne interessere sig for mig i længden, men ok de fleste mænd ser meget ældre ud en de i grunden er mærkelig nok, de på 60 år, ser ud som 70år, osv.


skjoldborg skrev 2. juli 2014, kl. 07:15
skjoldborg
betyder ikke så meget bare der er kemi


dramaturen skrev 26. juni 2014, kl. 17:00
dramaturen
det er jo sådan, at nogle ændrer sig meget i det ydre gennem livet, men andre ligner sig selv mere eller mindre. I en date betyder ens udseende meget i første hug. Siden er der alt det andet, der også er vigtigt.


mogens p skrev 26. juni 2014, kl. 10:25
mogens p
jeg må konstatere, at alder betyder rigtig meget, for når man som mand , er blevet 70 år, så vil selv jævnaldrene kvinder finde, at sidste salgsdag er overskredet, og se efter en yngre model


chipper skrev 22. juni 2014, kl. 16:12
Vi har nu engang den alder som vi har. Jeg føler mig bestemt ikke yngre end mine 52 år og føler heller ingen lyst til at beskrive mig selv, hverken som ung af sind eller yngre end mit billede viser. Der behøves jo ikke gro mos fordi man har rundet de 50 eller mere..


incognito skrev 22. juni 2014, kl. 08:16
Så er alder jo ikke kun et tal, men har noget at sige ved valg af partner. Det tænkte jeg nok ☺️


sus59 skrev 22. juni 2014, kl. 06:47
Nej det ville jeg ikke, her bliver aldersforskellen for stor. Så selvfølgelig spiller alder en rolle, vi vælger vel mere eller mindre, nogle der er samme sted i livet som os selv.


incognito skrev 21. juni 2014, kl. 18:59
Jeg ved ikke, om alder kun er et tal. Jeg er fuld af beundring over en 80-årig klatrer i træer, men jeg vil godt nok ikke være kæreste med en på 80. Ville I andre i 50erne det?


Agerhønen skrev 21. juni 2014, kl. 11:28
Min nabo er 80 år han klatrer i træer og det er helt oppe i kronerne. Så står han deroppe - nyder udsigten og klipper grene af med sin rosensaks. Man han må da så være alt for gammel til det? Løbe på rulleskøjter hører da til ungdommen? Spille rundbold osv?. Jeg ville have det rædselsfuldt hvis jeg skulle lægge bånd på noget jeg havde lyst til, fordi nogle mente det var aldersbetinget. Netop man bliver forhåbentlig aldrig for gammel til at kaste sig ud i livet og opleve nye ting - eller bare gøre som man nu har lyst til. Syntes ikke ungdommen skal have eneret på ungdommen og så lade os andre være dem der har overstået ungdommen. Både de unge og ældre skal sørme kunne opleve/gøre de samme ting uden at det bør have noget med alder at gøre.


sus59 skrev 21. juni 2014, kl. 08:12
Alder som sådan betyder ikke noget for mig. Men når jeg læser profiler, så skriver mange, jeg er ung af sind. Puha jeg vil sørme meget nødig ha en på 50 år, der opfører sig som en på 20. Er vi bange for at være i den alder vi er, siden vi hele tiden skal bekræfte os selv i at vi er unge. Jeg er ikke ung, jeg er heller ikke ung af sind eller krop, næ jeg er her midt i livet, og har aldrig haft det bedere. Lad de unge ha eneret på ungdommen, og lad os andre være dem der har overstået ungdommen, det betyder jo ikke at vi ikke lever livet, vi gør det bare med en masse erfaringer i bagagen, som gør os til de dejlige mennesker vi er. Vi bliver aldrig for gamle til at kaste os ud i livet, opleve nye ting.


Bill Hosbo skrev 21. juni 2014, kl. 02:54
Bill Hosbo
Alder er jo ikke kun et tal. Vores krop og hjerne er biologi med en løbende aldringsproces. Og hvis man ikke bryder sig om at blive gammel, må man sørge for at dø ung. - Tror heller ikke det ville være rart at opleve én på 57, der opførte sig som en på 17.


carl5151 skrev 21. juni 2014, kl. 00:45
Alder betyder ikke meget for mig i sig selv. Det betyder noget, om den anden har bevaret åbenheden, nysgerrigheden, glæden og lysten til livet. En del mennesker begrænser sig selv, fordi de ikke mener at de kan eller bør gøre forskellige ting i 'deres alder', hvilket er synd og skam og spild af gode liv, der stadig skal leves....


Bubbly skrev 20. juni 2014, kl. 22:55
Føler mig bestemt, som en på min alder! Nogen kan være 40 på papiret, men 60 i hovedet, så alder har nok i den store manege igen betydning.....Måske det har en betydning for dem omkring os......!?


mindate skrev 20. juni 2014, kl. 17:58
Hej - jeg synes slet ikke man burde opgive alder her på siden, da man jo heller ikke spørger om alder som det første når man møder en ude i byen.


modenfestabe skrev 20. juni 2014, kl. 15:31
Hej med jer. Min mening er at alderen ikke er afgørende, da det drejer sig om at kunne godt sammen og 10 års forskel betyder ikke noget i nogen retning, der er jo naturlige grunde til alt 😉


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!