× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Er du nervøs før daten?

AF DAVID FøNSBO
8. AUG. 2015, KL. 07:30

Bliver du nervøs når du skal på date?
Er du en rutineret hårdkogt dater eller er du nybegynder, der ryster som et espeløv inden I skal mødes?
Bruger du mange dage på at forberede daten?
Hviler du i dig selv, så du ikke bliver ude af dig selv af angst?

Er du nervøs før du skal på date

Vi kender det nok næsten alle sammen. Den der gyselige fornemmelse af uro og spænding, nogle gange grænsende til panik, inden vi skal på date. 

Den fornemmelse der begynder, mens vi aftaler hvor og hvornår vi skal mødes og som starter med glæde og forventning, men som tiden går og datoen nærmer sig, erstattes den positive sitrende følelse langsomt med en snigende nervøsitet – for nogles vedkommende nærmest panik.

Jeg mødte min første kæreste som 19 årig og vi var sammen i næsten 20 år. Vi mødtes bare, og der var ikke tale om noget der overhovedet lignede en date. Det skete ligesom bare. Jeg var tæt på de fyrre da det fik en ende, så jeg er først selv begyndt at date i en sen alder.  

De første gange det skete, startede jeg allerede med at planlægge tøj, hvad vi skulle snakke om og alt muligt andet næsten i samme øjeblik, som vi fik aftalen om en date på plads. Jeg kunne bruge lang tid på at forsøge, at finde på noget specielt eller noget sjovt, eller et eller andet der kunne gøre dagen ekstra interessant.

Når så dagen oprandt og alting egentlig var planlagt på bedste måde, kunne angsten næsten overtage så meget at jeg tænkte på, at aflyse daten. Der var dog en ting der fik mig til at lade være. Jeg havde bestemt ikke lyst til at skulle se mig selv i øjnene som den kylling jeg ville være, hvis jeg gjorde det. Så aflysning var ikke en mulighed. 

Ved at holde fast fandt jeg da også ud af, at angsten og nervøsiteten forsvinder indenfor det første minut efter at min date er ankommet. Tidligere kunne jeg blive meget blød i knæene i timerne op til en date. I dag er det heldigvis anderledes. Jeg kan selvfølgelig stadig mærke spændingen, men nu på den gode måde. Jeg planlægger ikke længere så meget, men tager det mere som det kommer og det giver også en mere afslappet stemning.

Nu er jeg ikke den der render rundt og dater hver eneste week-end, men har dog gjort det tilpas mange gange til, at der har indfundet sig en følelse af at være lidt mere i kontrol – ikke nødvendigvis med daten og forløbet, men i hvert fald med angsten og uroen. Så nu føler jeg mig mere oven på og det giver også en vis ro, når daten løber af stabelen. 

Nogle gange sidder jeg så og tænker tilbage på den blanding af angst og forventning, griner lidt ad mig selv, og kan også mærke at jeg savner den spænding lidt. Jeg vil bestemt ikke bytte, men der var alligevel noget fantastisk ved at være i den spænding.

Det er meget forskellige ting der kan få os til at ryste i bukserne. Flere af mine venner har været ved at gå til af skræk når de, dagen efter at de har fået kvindens telefonnummer, skal mande sig op til at ringe tilbage for at få en date sat op. Der er det mange gange lettere online, fordi man ikke er i helt direkte kontakt.

Hvad med jer? Hvad kan gøre jer nervøse når i skal date? Hvad kan få jer ud af komfortzonen når det drejer sig om dating og parforhold?

Skrevet af: David Fønsbo


David har psyko-terapeutisk baggrund,
og har arbejdet som dating-coach i mange år.
K O M M E N T A R E R

Sommer_Sol skrev 25. aug. 2015, kl. 14:07
JENH.....Datens blotte tilstedeværelse !


JENH skrev 25. aug. 2015, kl. 11:48
JENH
Jeg kunne godt tænke mig, at vide hvad i andre syndes der skal være til stede, ved en date først gang ?


tranbjergborger skrev 14. aug. 2015, kl. 00:40
Jeg bliver ikke nervøs, hvis jeg skal møde en, som jeg har skrevet sammen med og også telefoneret sammen med, og jeg har prøvet det nogle gange. Som regel er det hjemme hos mig, vi mødtes. Hvis jeg skal møde nogen i fremtiden, bliver det inde i Aarhus til lidt mad og noget at drikke, alkoholfrit, da jeg kører bil. Jeg var ude for engang for længe siden, at der var en, der ikke respekterede, at jeg ikke vil have sex, første gang. Han skrev, at hvis ikke han kunne få sex, ville han slet ikke møde mig. Godt nok at han skrev det, for så vidste jeg, hvor jeg havde ham, og så ville jeg ikke have mere med ham at gøre. Man bør da have respekt over for hinanden, og de ønsker hver i sær har. Har man skrevet sammen temmelig længe, eller skriver meget tidligt, at jeg altså ikke er til sex ved første møde, så synes jeg, at han var en modbydelig mandsperson. Jeg har haft en længere pause fra 40+, og denne gang, vil jeg stædigt holde på, og skriver det også i min profiltekst, at jeg ikke vil have sex, første gang man mødes, og det bliver ikke hos mig vi skal mødes.


AnneBC skrev 13. aug. 2015, kl. 21:10
Mega nervøs, vi havde skrevet sammen en tid, jeg prøvede at finde undskyldning for ikke at mødes lige nu.... Så længe, at det var lidt pinligt. Besluttede mig for, at der ikke sker noget nyt, hvis jeg ikke gør noget nyt og sprang ud i det - med håndflader, let rysten i knæene, var sikker på jeg ville sige noget tåbeligt, han var måske underlig, burde jeg, hvad forventede han sig af daten, hvilken type kunne han lide og kunne jeg leve op til det.....eller nogen som helst....Panik... Tæt på at vende om på vejen..... og så var han der ved det aftalte mødested, ingen vej udenom... Men det blev en hyggelig aften - fordi jeg gjorde noget nyt og lidt "farligt". ... Nu tænker jeg på, hvad jeg skal kaste mig ud i næste gang....


dramaturen skrev 12. aug. 2015, kl. 13:04
dramaturen
Det jeg er mest bange for er at jeg bliver forelsket men at det ikke modsvares. Men det er jo ikke noget jeg møder med på dates. Der prøver jeg at være åben og afslappet, og det er ikke ingen big deal at sige no go, men vi kan altid have en hyggelig snak


mig55 skrev 12. aug. 2015, kl. 00:50
Jeg har længe villet have skrivet til Gamli, men kan desværre ikke få mig til det. Ved desværre ikke hvorfor.


Sommer_Sol skrev 10. aug. 2015, kl. 16:35
Jeg kender mig selv for godt til, at blive nervøs når jeg skal date...en forsvindende smule spændt - måske, men nervøs...nah...den tid er ovre - for mit vedkommende. Mht. komfortzonen, så dater jeg kun indenfor en geografisk zone, som gør det realistisk, at ses igen - hvis det skulle vise sig, at daten gik godt.


Claire50 skrev 9. aug. 2015, kl. 15:09
Claire50
Hej Topsi Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad det er at du tænker, at kvinder skal skrive som svar på en henvendelse, da jeg mener, at hvis kvinder skriver at det har ingen interesse eller at de skriver med en anden er det bare at være ærlig og ærlighed kommer man længest med her i livet.


denallersødeste skrev 9. aug. 2015, kl. 14:11
Ja jeg vil hellere være alene. Ja med det jeg har været ude for og set så er det en dårlig ide at være samme med en mand. Jeg er kun single med mine 3 drenge. .og jeg vil slet ikke betale for at finde mand....og så komme ud for noget dårligt .det har jeg ikke penge til . som pensionst .....


l-m skrev 8. aug. 2015, kl. 21:11
Er nervøs for han ikke finder mig interessant, men er også nervøs hvis det omvendte er tilfældet. Dvs at jeg ikke finder ham interessant.


topsi33a skrev 8. aug. 2015, kl. 19:04
topsi33a
Hej med jer i 40+ Jeg er ikke nervøs for at møde en kvinde. Jeg er mere træt af at skrive til en kvinde, som ikke svarer eller bare skriver tak for brevet jeg skriver med en anden i øjeblikket eller også nej tak ingen interesser. jeg synes i skal være lidt mere hår med hvem der er i kontakt det gør det nemmere for dem der søger kontakt.Vh Topsi


simpleliving skrev 8. aug. 2015, kl. 12:39
Ikke nervøs, men nærmere bekymret, hvis jeg aner, at daten har urealistiske forventninger til mødet og/eller mig.


pukpaja skrev 8. aug. 2015, kl. 11:33
Hej! Jeg har prøvet det "et par gange"- jeg går til et møde med realistisk indstilling-positiv tankegang - og et smil på læben - og jeg håber at møde det samme hos min date - desværre er jeg tit blevet skuffet - derfor pause fra dette medie p.t. - beklageligt!!!!


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!