× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Ser du folk i øjnene?

AF DAVID FøNSBO
29. AUG. 2015, KL. 00:01

Der er rigtig mange ting vi kan gøre for at øge vores chancer for success på en date. En ting er alle forberedelserne, om det er et hyggeligt sted eller måske en aktiv begivenhedsdate, vores påklædning og vores humør og indstilling når vi mødes.

øjenkontakt


En anden ting er om vi er nærværende. Er du det? Ved du hvordan du viser dit nærvær? Er du klar over hvor meget andre mennesker værdsætter dit nærvær? Er du klar over, at det kan føles som en afvisning, hvis du ikke er nærværende?

Der er et par vigtige og ret enkle ting du kan gøre for at fremme både dit og partnerens nærvær. Det første du kan gøre er at være åben og lytte. Der er et kinesisk ordsprog der siger, at der er en grund til at vi har to ører og kun én mund. Det er fordi vi skal lytte dobbelt så meget som vi taler!

Det er ikke nogen helt dårlig idé. At lytte intenst og stille nogle opklarende spørgsmål, så giver du partneren en mulighed for at åbne sig. Og det er netop dét du gerne vil! Fordi to lukkede mennesker kommer aldrig tæt på hinanden. Du kan ganske enkelt åbne den du er på date med ved, at lytte og ved at stille spørgsmål. Det er kvinder ofte bedre til end mænd! 

Ved at stille spørgsmål viser du, at du rent faktisk har hørt, hvad der bliver sagt og at du interesserer dig for at finde ud af mere om den du taler med. Jo mere du lytter (og spørger) , jo mere åbner du balsalen, så I rigtigt kan begynde at danse!

En anden ting der er mindst lige så vigtig er øjenkontakt. Hvis dine øjne flakker rundt i lokalet eller du kigger på alt muligt andet end den du snakker med, virker det som om du er fraværende eller uinteresseret. Det er ikke sikkert at det er det du er, men det er som regel den måde folk tolker manglende øjenkontakt på. Vigende øjenkontakt kan også tolkes, som om du ikke står ved dig selv og det er specielt uheldigt for mænd. Det er nemlig ikke nemt for en kvinde, at skulle have tillid til en mand, der viger og uden en følelse af tillid vil mange kvinder ikke kunne åbne sig.

Direkte øjenkontakt kan være ret intenst og det er også lige netop det du vil! Direkte øjenkontakt er ikke bare en øjenåbner. Det er også en sjælsåbner!

Ved at se folk direkte i øjnene, er det også muligt at opfange de signaler resten af partnerens krop sender. Det sker som regel på et subtilt plan og du opfanger meget nemmere hvilken stemning eller følelse partneren sidder med. Dermed får du også en forståelse af partnerens situation, som kan være med til at åbne dig.

Sindet er som en faldskærm, er der nogle der siger. Begge dele virker kun hvis de er åbne. Det gælder også hjertet. Sindet og hjertet hænger sammen. Hvis det ene åbner gør det andet også.

Det kan være vanskeligt pludselig at skulle kigge folk direkte i øjnene, men det viser at du er i stand til også at se virkeligheden i øjnene, så hvis du ikke er vant til det, så begynd at øve dig i at holde øjenkontakten i længere tid – uden at stirre og uden at det skaber en mærkelig stemning.


Er du god til at tage øjenkontakt?

Hvordan har du det selv med at blive kigget direkte i øjnene?

 

Skrevet af: David Fønsbo


David har psyko-terapeutisk baggrund,
og har arbejdet som dating-coach i mange år.
K O M M E N T A R E R

paintergenius skrev 13. sep. 2015, kl. 19:48
Absolut med begrænsning og det kan sagtens lade sig gøre uden...selv blinde kan finde en partner


levin skrev 30. aug. 2015, kl. 18:21
Nej jeg er ikke nervøs før en date ,men spændt på resultatet. I min landsdel er der dog mange som ikke vil betale for at være med, så jeg forstår ikke hvorfor de overhovedet er der,savner nogle mandfolk der tør stå ved at være med.


Anamone skrev 29. aug. 2015, kl. 23:34
Anamone
Hej meddater på 40plus.

Som person har jeg ikke svært ved at se andre mennesker i øjnene.
Det skyldes nok, at jeg er et åbent og ærligt menneske, som ikke har noget at skjule.

Det er måske også derfor jeg sætter pris på at andre mennesker og selvfølgelig en evt. partner er i stand til at se mig i øjnene.
Er hans blik vigende tolker jeg det ofte som, at han enten er genert, ikke er helt ærlig eller eller ikke er interesseret i mig som person.

Der findes da ikke noget skønnere end, at kunne se sin partner dybt ind i øjnene og føle sig elsket og omvendt se på sin partner med kærlighed. Se dybden og sjælen i hinandens øjne. Sjælens spejl. Det er lykke og noget af det bedste i verden. Det har jeg ingen problemer med.

Kan du kikke mig dybt i øjnene?
Knus Anamone ❤️


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!