× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Førstehåndsindtrykket er vigtigt - gør nu noget ved dig selv ;)

AF LENE JENSEN
18. OKT. 2013, KL. 11:29

Gør noget ud af dig selv, så du fremstår tiltrækkende når du skal date en anden person. At gøre noget ud af sig selv betyder hverken at du skal hælde en halv liter eau de cologne udover dig selv, eller nappe en truckervask i sidste sekund, inden du skal ud af døren. Nej, du skal virkelig op på lakridserne, hvis du vil gøre dig godt ved førstehånds- indtrykket!

Førstehåndsindtryk på date er vigtigt

Hjææælp... hvad gør jeg ? (eller rettere - hvad gør jeg ikke ?)

Hvis du ikke har noget rimeligt pænt tøj, så køb noget. Du kan ikke møde op i din smånussede joggingdragt fra 80’erne, med mindre du skal møde en person der udtrykkeligt har givet udtryk for, at det er den foretrukne beklædningsgenstand - også til festlige lejligheder.

 

Du behøver ikke komme i kjole og hvidt eller, hvis du er kvinde, i gallakjole, men at møde velklædt giver altid pluspoint på kontoen. Lad endelig være med at komme anstigende i dit arbejdstøj. Det kan godt være du er en dygtig håndværker, men skal du ikke opsætte et nyt køkken eller vælte en mur, er det altså ikke det dress, du skal vælge til jeres første date.
 

Er du automekaniker eller lignende og synes, at det vil du da lige fremhæve ved at lade olien sidde under neglene – drop det. Kvinder får de særeste tanker om de der oliebefængte negle og hvor de i hvert fald ikke vil have dem placeret. Jamen det er så svært at få af, vil nogen synes og ikke umagen værd. Så sandt, så sandt. Det er også svært at tørre sig bagi, hvis man ikke har noget papir. Anskaf det, du har brug for til formålet. Det lønner sig i den sidste ende. Det kan godt være din ekskone kunne acceptere, at resterne fra jeres eksistensgrundlag sad under neglene, men du skal ikke regne med at et nyt bekendtskab har samme syn på sagen.
 

Er du kvinde, og har du ikke været i den lille sorte med tilhørende stiletter meget længe eller aldrig har brugt den slags outfit – så lad være !

Du risikerer at ligne en der ikke kan bøje i knæleddene, eller i værste fald ligne en, der har taget turen fra Jylland til Fyn på en arbejdshest. Hvis du alligevel trodser al sund fornuft, og tager stiletterne på når du ikke er vant til det, så sørg for at have 14 dages ferie bagefter, så du kan rekreere din forstuvede ankel, eller dit begyndende forfodsnedfald.
 

Sminken – uha uha. Er du ikke kyndig i kunsten at bruge den sminke, du har indkøbt og har tænkt dig at påføre dit ansigt, er det en god idé at søge vejledning. Vælg hellere en diskret sminke i stedet for at møde op som Alice Cooper i modvind. Mange mænd kan slet ikke lide, at kvinder har for meget sminke på – sminkedukker kalder de det. Er du vant til at bruge det, og har en beautybox på størrelse med en værktøjskasse, skal du nok vælge at mødes med en mand, der netop har givet udtryk for at han foretrækker den form for kvindelighed.

Overdrivelse fremmer forståelsen

 

Det er naturligvis kun tænkte eksempler, men mon ikke de er genkendelige i en eller anden grad. Vi har alle mødt eksempler på et eller andet, der ligner det ovenstående - måske ikke til en personlig date, men i en bredere sammenhæng. Forskellige typer og adfærdsmønstre mødes på kryds og tværs i dating-verdenen, og ikke alle passer lige godt sammen. Deraf også en meget brugt vending indenfor dating 'du skal kysse mange frøer, inden prinsen dukker op'...
 

En anden kendt talemåde, eller vending, man også støder på adskillige gange i datingsammenhæng er: 'Det er det ydre der tænder, men det indre der tæller'.

Vi kommer ikke udenom det. Det er sådan, det er. Førstehåndsindtrykket er udseendet. I anden ombæring er det væremåde og egenskaber. Heldigvis for flertallet, tænder vi på noget forskelligt. Det kan være et glimt i øjet, et smilehul der passer lige præcis til et ansigt, der måske ikke kan kaldes smukt.

Vær dig selv

 

Derfor er det også vigtigt, at du ikke prøver at være en anden end den, du i virkeligheden er. Derfor skal du alligevel gøre dig umage når du skal møde en person, du vil gøre indtryk på. Vi ved det jo godt. Langt de fleste gør sig umage for at vise deres bedste side, også på deres profilbilleder.

Det er sin sag at skulle ud og profilere sig selv i en moden alder, hvor selvtilliden måske også har fået et knæk i forbindelse med et forlist forhold eller ægteskab; men modenheden gør os heldigvis også mere erfarne på andre mennesker, og vi er meget bedre til at vurdere hvad det er for et menneske, vi sidder overfor end da vi var purunge.


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

hcf skrev 4. aug. 2014, kl. 09:26
hvis jeg skal gøre mere ud af mig selv fordi jeg skal på en date,, ville jeg føle at jeg tog en maske på,, og kan ikke lige lave være med at tænke på at... hvad så når masken bliver lagt i skuffen igen.. , jeg mener ikke at man skal komme med morgenhår og lugte af sove,, men jeg tænker at det man falder for eller det man ser skulle gerne være ægte..


Smiler13 skrev 4. nov. 2013, kl. 13:31
Påklædningen afspejler nok den holdning og opfattelse man har af sig selv, og udtrykker også et signal om hvem man ér som personlighed. Jeg ved at mit tøjvalg vil matche den stemning jeg befinder mig i, når tøjet skal tages ud af skabet. Stemningen ér igen baseret på hvad der forudgående er skrevet og talt om, nok mest det sidste, for mænd skriver sjældent så meget, men er som regel gode til det med snakken, så snak er grundlæggende da det lægger grobunden for det mulige og resten må så komme med kemien etc. Begge må selvfølgelig afspejle hvad man grundlæggende ønsker den anden skal modtage og forstå som sande værdifulde signaler. Som eksempel kan jeg nævne en Ex, som var fantastiske til det med ord og GEJL, viste eftertiden g så visnede alt andet, for personen inde bag gemmerne var faktisk psykopat, en af de gladere af slagsen, så puh ha, i dag en respektfuld tone os imellem, og den overholdes. Så fremmød først og fremmest som dig selv og den slags tillader den højere alder jo som noget grundlæggende, men de yngre kan sagtens lære af os ældre, så hermed værsgo' hvis nogen interesse ;O)) Pøj pøj til alle læsere herinde, og må lykken blive din <3


chipper skrev 3. nov. 2013, kl. 16:13
18. okt. 2013, kl. 15:15 philosofusNår jeg har par i terpapi og de skal skrive hvilke mål de har for den kommende kæreste.... når de har gjort det så se hvilke af dem de selv kan leve op til...så bliver de forskrækkede.... enig med Jakie, lad profil være autentisk, det vil jo vise sig ved det ko0mmende møde, om det holder...gør det ikiek spild af 2 menneskers tid..... Jeg ville da løbe meget hurtigt og skrigende bort hvis en kommende kæreste ligefrem havde sat "mål" for hvad han ville med mig.


G i Jane skrev 2. nov. 2013, kl. 13:37
Jeg forventer en mand gør noget ud af sig selv på første date. Jeg er ikke, så fjollet, at jeg ikke ved, at hverdagen er anderledes. Men ved, at være velklædt, og hygiejnisk på første date viser, man udover respekt for daten også, at man gerne vil det her. Det er ikke afgørende for datens udfald, men en god start. Jeg har også været på date med en, jeg ikke kunne kende pga. 30-40 kg. vægtforskel, og det er ikke ok


vigvej skrev 29. okt. 2013, kl. 11:51
lad os mødes på en cafe kom som du er lad mig se hvordan du ser ud og klæder dig i hverdagen så jeg ikke bliver skuffet ..... surt at købe et rolex åbne det og se der står lavet i Kina ....


tippi skrev 25. okt. 2013, kl. 14:30
tippi
Ps. Man kan godt være pæn og ren, under arbejdstøjet


tippi skrev 25. okt. 2013, kl. 09:57
tippi
Uha, jeg er en af dem, der ikke gør noget ud af mig selv...Jeg synes faktisk, at jeg er helt ok. som jeg er; Jord under neglene, lapper på bukserne mm. Og lige præcis sådan, ankom jeg til det første møde med min date....Han var iført snavset arbejdstøj, og havde temmelig meget olie under neglene. Om 3 dage, er det en måned siden, og det er befriende, at vi kan være os selv i hinandens selskab!


FiskePigen_42 skrev 22. okt. 2013, kl. 20:54
Velskrevet - og så sandt så sandt ☺️


carl5151 skrev 22. okt. 2013, kl. 20:45
Jeg har nok været usandsynlig heldig, for de ret mange kvinder, jeg efterhånden har mødt på date, har alle gjort noget ud af sig selv og har kun været, hvad de gav sig ud for at være på forhånd. Det kan også være, at jeg bare er god til at spotte den ærlighed og ligefremhed, som jeg går efter. Der er kun et par rygere, som jeg har måttet afskrive. Nogle rygere lugter bare mere intenst af nicotin end andre. Men ind imellem tager jeg chancen, og det har aldrig været kvindens skyld, for jeg har ikke mødt nogen rygende kvinder, der har forsøgt at skjule det før den første date. Jeg forstår så slet ikke de datere, der ikke gør noget ud af sig selv. Men det er nok i virkeligheden meget heldigt, for det viser en hel del om, hvem de er som mennesker. Ikke kun hvem de er på en date, men også og mere vigtigt i den hverdag, der på et tidspunkt skal leves, hvis man kommer videre efter de første dates. Så i virkeligheden tror jeg bare, at jeg ikke forstår de mennesker, der ikke har overskuddet eller lysten til at elske sig selv så meget, at de tager sig selv alvorligt og gør noget ved både det ydre og indre udseende....


Bo66 skrev 20. okt. 2013, kl. 17:17
Når man skal mødes første gang, skal ,an værer pæn og rend, jeg vil på stå man kan godt gører noget ud sog selv. Hvor man skal mødes første gang, må man finde ud af sammen, også tager man den der fra.


erotik skrev 20. okt. 2013, kl. 10:20
Hvordan ser ud på date, ved jeg ikke, jeg ser (mig) og forsøger at være naturlig pæn og ren, uden at være opstyltet. MEN jeg ser kvinder på date. Kun én har jeg mødt hvor foto passede til profilen. Ellers er foto fra en anden tid og VÆGTEN ligeså. Jeg er meget ligefrem og siger farvel efter en kop at det er den forkerte jeg har mødt, hvorefter de sure miner træder i karakter, verbalt brok - brok.


scher skrev 20. okt. 2013, kl. 00:02
Virkelig et godt emne vi kan bruge mange af os Lene ☺️ Ærligt!! kunne godt tænke mig at vide om mænd ser det samme som vi kvinder ser. Jeg prøver da virkelig at se okay ud 😉 når jeg skal på date...rette øjenbrynene, sætte håret, pænt tøj(uden at være overpyntet)dufte dejligt osv...(bruger ikke makeup) men har da virkelig gjort mig umage uden at virke kunstig. Så kan altså ikke forstå hvis mænd tror det er okay at møde op...halvt usoigneret, lang skæget (når man kan se det ikke er velplejet) lange strittende øjenbryn, næsehår.... og hår i ørene, må nok indrømme så står jeg af. Er det fordi mændene er vandt til at deres eks koner plejer at fortælle dem når de trænger til at blive soigneret ? Det kan godt være jeg er grov, men håber vi alle kan lære lidt af det ☺️ Jeg ved godt...det er det indre der tæller, men det hjælper jo ikke hvis det ydre ikke tænder.


SuperOptimist skrev 19. okt. 2013, kl. 15:26
Godt skrevet Lene.
Vi er vel alle lidt nervøse for første møde, så der er bestemt ingen grund til at gøre sig selv til andet end den man er. Så må det da gå galt. Vær dig selv og hvil i dig selv - det afslører en skøn glød.
Tror desværre også at Tulleriet har ret i, at dem som ikke tænker over deres præsentation slet ikke læse dine kloge ord.


Bjyden skrev 19. okt. 2013, kl. 13:14
Godt Skrevet Lene,det burde jo være en selvfølge ,men jeg kan også skrive under på, at det desværre langt fra er tilfældet,så jeg håber der er mange der læser med,og nogle der vil ta' ved lære af dine anbefalinger.


Mezzo skrev 19. okt. 2013, kl. 13:12
synes der mangler, ærlig heden, har oplevet op til flere gange at mænd står som ikke ryger og når man så møder dem, er de lige begyndt igen eller de er så nervøse at de kommer med undskyldningen at de lige måtte ryge en cigaret inden, den sjoveste undskyldning er nok den hvor vi sidder på en cafe med en kop kaffe og han så fortæller mig at han er festryger, øhhh tænker jeg og kigger på min kop kaffe, har vi fest??


tulleriet skrev 19. okt. 2013, kl. 09:04
Griner lige.... for helt ærligt... nogen gange så tager jeg mig selv til hovedet.... OG på den anden side så fortæller det jo bare hvad man kan vente.... og at man dater en der er top tunet er jo ikke det samme som at så er det altid sådan! Man kan blive slemt skuffet.... Jeg tænder på ingen måde på sorte negle, nusset tøj og ikke plejede tænder! Og sådan er vi jo forskellige.... Jeg er så bare ikke sikker på at folk som slet ikke tænker over hvordan de udstiller jeg selv, læser dette notist..... hmmm... hvordan råber man dem op?? Tror ikke man kan.... de skal have det i sig... og egentlig IGEN, så er de jo bare sig selv..... jeg vil også hellere have en ærlig, end en udstiller der udgav sig for at være 1 ting men slet ikke var det andet end på daten.... hmmm... svært....


oldpige skrev 18. okt. 2013, kl. 18:00
Jeg har været på date med en som havde nusset 80 tøj på ,og hans billed var nok taget for 10 -15 år siden . var gået forbi hvis han ikke havde råbt efter mig ,smiler . Nu har jeg gået i flinke skole så tilbragte 2½ time i tivoli med ham . Men mit tlf fik han ikke ,og jeg skrev pænt nej tak senere . Syntes det er helt normalt at fremstå så pænt som muligt ,og i det vi har det godt med ....


philosofus skrev 18. okt. 2013, kl. 15:15
Når jeg har par i terpapi og de skal skrive hvilke mål de har for den kommende kæreste.... når de har gjort det så se hvilke af dem de selv kan leve op til...så bliver de forskrækkede.... enig med Jakie, lad profil være autentisk, det vil jo vise sig ved det ko0mmende møde, om det holder...gør det ikiek spild af 2 menneskers tid


Jakie skrev 18. okt. 2013, kl. 14:58
Hvor er det super rigtig det du skriver og vi alle kan altid lære endnu det bliver vi ikke for gamle til. Jeg fortrækker at man engang i mellem gennemser sin egen profil tekst og får den opdateret - Hilsen Jakei


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!