× Min side Nyt Post Søg Events Grupper Forum Chat
×
40plus.dk
Hvor voksne mødes

Seriøs dating & hyggeligt mødested
Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Single og venskaber – er vennerne de samme?

AF LENE JENSEN
3. FEB. 2014, KL. 17:59

Om du er blevet single af den ene eller den anden grund, er ligegyldigt. Resultatet er det samme. Du er blevet alene, såkaldt single, ungkarl, fraskilt, forladt eller enke. Det skorter ikke på titler til folk, der er alene. Det bagvedliggende kan rumme vidt forskellige historier og livsoplevelser. Nogle ligner til forveksling hinanden, hvilket gør at man trods alt kan finde fodslaw med andre, der har oplevet lidt af det samme.

Single venner


Når nøden er størst ..

Er man, efter mange år i et parforhold, blevet alene enten på grund af dødsfald eller skilsmisse, vil man som oftest have brug for sine venner og familie at tale med om tingene. Det kan gå meget godt i starten, og man føler sig lyttet til og trøstet, men forsætter det også på længere sigt, denne samhørighed?

Nogle oplever, at de lige så stille glider ud af vennekredsen, ikke længere bliver inviteret til de fælles sammenkomster med de par, der har været en fast bestanddel af ens liv, måske i mange år. Ved skilsmisse, vælges der måske ”side”, eller man oplever at man kun var en del af denne vennekreds i  kraft af sin status – en del af et par. Det kan være nærmest traumatisk at gøre denne opdagelse.

Mennesker man har stolet på og set som sine rigtige venner, har pludselig ingen interesse i at dyrke fællesskab mere.  Det glider ud, som man siger, eller også overgår kontakten til at bestå af hyggetid med de af vennerne, man deler køn med.  Med andre ord:  Man er ikke længere en del af gruppen. Den gruppe, der måske har været omdrejningspunkt for rigtig mange aktiviteter i ens liv.
 

Hvad gør man så?

Langtfra alle, som bliver alene føler ensomhed. Nogen ser det som en mulighed for at udleve interesser, de længe har haft lyst til at beskæftige sig med, eller dyrke venskaber der ikke har været så meget tid til, når man er en del af et par. Men der er også dem,  der sidder tilbage med et meget lille netværk eller slet ingen. Måske er de flyttet til et andet område, hvor de ikke kender nogen – på grund af job eller blot for at starte på en frisk.

Her kan sociale medier, netværkssider og datingsider være et udmærket redskab til at få kontakt til andre i samme situation, som også søger nye venskaber.  Når man er i den modne alder, er det nok ikke diskoteksbesøg, man skal satse på, og det er i de fleste tilfælde heller ikke det, der er mest lyst til.  Det kræver både energi og mentalt overskud at skulle etablere nye venskaber, og ikke alle har dette overskud ovenpå et brud.

Venskaber opstod tidligere helt tilfældigt. Et møde, der endte ud i et dejligt venskab. Det foregår da også stadig sådan, men nu er der også en anden dimension. Man kan søge venner ved hjælp af Internettet. Denne måde har ikke så mange år på bagen, men bliver alligevel brugt som en kærkommen mulighed.

Hvad har du selv gjort?

Det kunne være interessant at høre, hvad andre har oplevet i forbindelse med det at blive single efter mange år i et parforhold. Er vennerne væk, eller fungerer det hele som det plejer, hvor gruppen også godt kan rumme en single?

Er der gjort tiltag til nye venskaber, eller er der ikke behov eller lyst til at lære nye at kende? Spørgsmålene er mange, idet det er meget forskelligt, hvordan andre griber det hele an. Det kommer også an på personlighed og om man er udadvendt eller indadvendt – har let ved kontakt med nye, eller synes det er svært at være den åbne, der fortæller nye om sig selv
 


Skrevet af:

Udover at være idékvinde bag 40plus.dk,
er Lene også ivrig forfatter her på 40plus Posten...
K O M M E N T A R E R

Smiling_Girl skrev 4. mar. 2014, kl. 08:38
Jeg er enke på 14. år, havde et ups-forhold i et par år, men har ellers været alene siden. Har ikke så mange venner, da jeg har et dårligt ben, som har gjort at jeg har haft svært ved at komme ud. Dette er så blevet en del bedre, så nu er det om at komme op på hesten igen. Men hvordan? Hold op det er et marked disse dating- sider. Når man så endelig kommer ud på en date og synes man klikker sindssygt godt, så er der ikke en lyd fra manden sidenhen. Man skal have humor og tro på sig selv for at overleve dating-verdenen hehe.


Kludetæppet skrev 18. feb. 2014, kl. 22:34
Kludetæppet
Genkender problemet med at venskaber kan gå rigtigt meget den ene vej. Jeg tænker dog det har meget med mig at gøre. Hvis jeg selv bad om hjælp, eller ind i mellem selv havde haft nej tak hatten på, var der nok blevet luget ud ret hurtigt og ikke først efter flere ja-hat år. Nu forsøger jeg selv at holde en balance. Jeg behøver ikke gøre mig fortjent til deres venskab, ved at servicere... jeg er faktisk ok som jeg er, også når jeg siger nej. Kan man ikke tåle det, så er man nok ikke rigtigt en ven


666666 skrev 14. feb. 2014, kl. 10:47
666666
Venner er vigtige , rigtige venner, dem har jeg ikke haft mange af, jeg smider alt hvad jeg har i hænderne når mine venner har problemer , sjovt nok går det ikke den anden vej ,så jeg har selv sorteret ud i de der kun tager energi ,nu er der kun få tilbage. Jeg vil gerne møde ligesindede derfor har jeg meldt mig , er der nogle der genkender problemet?


jetanden skrev 7. feb. 2014, kl. 11:20
Jeg blev enke for 7 år siden og sad tilbage alene har ingen børn, og ingen kontakt til mandens børn. Selv om at vi nåede 17 år sammen. Ok når jeg så var alene og holdt fest inviterede jeg da også andre der var blevet alene..da de så fandt en ny så var man pludselig blevet en farlig person da jeg stadig var alene. Nu får vi at se om den jeg har mødt her bliver til de næste 20 år hvad jeg håber.... men det kan kun tiden vise. Men venskaber har jeg da også fundet her og det er rart at kunne chatte med dem her... Så mit råd til andre .. op på hesten og kom igang igen det er svært ja men det kan lykkedes.....


Kæreste du skrev 6. feb. 2014, kl. 19:55
Jeg blev skilt for mange år siden. De venner vi havde som par, forsvandt som dug for solen, det samme gjorde kontakten med hans familie. MEN som tiden har gået er det lykkedes mig at skaffe et helt nyt netværk, både med singler og par. Og en perlekæde af skønne venninder! Oij hvor jeg elsker mine veninder! Vi er mere og mindre singler alle sammen, og har et helt fantstisk fælleskab. Vi deler selvfølgelig de følelsesmæssige ting, som kvinder jo gør, men også de mere praktiske ting. Det den ene ikke kan finde ud af , kan den anden. En har forstand på regnskab, en anden på biler- en tredje på IT osv. Er det en af os der skal ha malet sin stue, eller haven skal ha et ekstra løft, eller en flytning, ja så er vi der bare--alt efter hvem der har anledning. Det er så skønt- og vi har et fantastisk fællesskab, jeg har vanskelig for at se man kan udvikle på samme måde- når man er i et længrevarende ægteskab. Vi har en stor forståelse og indsigt i hinandens situation, og hjælper helt uden at der behøves at be om! Og vi er gode til at dle hinandens glæder og sejre. Hip hurra for mine veninder!Anbefales på det varmeste ☺️


cadillac skrev 5. feb. 2014, kl. 14:55
cadillac
Hej ! Ja jeg er jo så også en af dem som er blevet alene efter 20 år, er man pludselig blevet forladt af den som man har viet sit liv til. Det er sgu hårdt for hun er blevet behandlet som en prinsesse. Men det er åbenbart ikke godt nok så derfor har jeg meldt mig ind her for at finde den nye store kærlighed, men det er svært for der er ikke ret mange der gider at svare tilbage og det syntes jeg jo er vildt ærgeligt for jeg er jo en meget kærlig, ærlig og sympatisk fyr. Nå men kommentaren til artiklen kommer her : For mit vedkommende er det nok sværest med at jeg pludselig ikke er en del af svigerfamilien længere. Men vennerne ser jeg da stadig og føler mig velkommen stadigvæk, men jeg vil da også gerne ud og møde nogle nye mennesker uden at man absolut skal gå i byen og ikke kan snakke sammen pga.larm. Nå men jeg håber at jeg snart får kontakt til nogle dejlige søde og ærlige mennesker herinde mvh. Cadillac ☺️


oldpige skrev 4. feb. 2014, kl. 13:45
Jeg meldte mig på 40+ efter at have været gift i ca 40 og blev skilt ....Havde kun mine to sønner ,men ville jo gerne lære nogle venner og veninder at kende ,og det har jeg så været heldig og få her .....Viste slet ikke hvad jeg skulle gøre ,når man ikke gå ud alene ....Og det er ikke reklame for sitet ,men har virkert så godt for mig at mit liv er blevet så dejligt .... Også det at begynde at gå til event var jo svært ,men der var lige et par jyder der skubbede godt på og ud kom jeg så ....Nu er det så snart 4 år siden det hele startede ,og som sagt har et dejligt liv idag . Og vil håbe nogen kan bruge den fortælling til selv at komme videre ,smil


vibaek skrev 3. feb. 2014, kl. 22:42
Et aktuelt emne her. Efter 23 års ægteskab, blev jeg skilt og nu 4 år senere finder jeg mig selv siddende helt alene, uden kontakt til andre end mine børn og to meget nære venner. Jeg har meget svært ved at komme i kontakt med andre, da jeg aldrig har været opsøgende. jeg har prøvet 40+ i en længere periode nu, men har kun mødt en herinde fra over en kop kaffe. jeg skriver til mange profiler, men de glider stille ud igen, da jeg har svært ved at fastholde dem, når jeg ikke møder nogle eller taler med dem.


LiseH skrev 3. feb. 2014, kl. 21:30
Tak for et rigtigt godt indlæg-jeg kan give dig ret i det meste-desværre især hvad gamle venner angår, men også at der er mulighed for at starte op igen med nye venskaber.og det har været godt for mig-blev enke for 3 år siden og har megen kontakt med nye venner og familien, rigtig rart.


Luk support
40plus ejes af:
Cyberfusion ApS
E-mail: kontakt@40plus.dk
CVR: 32269818
Regler og betingelser
Persondatapolitik

Kontakt os:
E-mail: kontakt@40plus.dk
Vi svarer på alle hverdage!